Adi Vasile scrie cum antrenează. Excelent. În plus, s-a apucat să învețe să cânte la chitară

29.03.2020, 10:22
Adi Vasile

Nu e numai despre fotbal nu e așa?! În sport zic. La fel cum nu numai oamenii din fotbal aleg să respecte regulile și apelurile autorităților și să sprijine eforturile medicilor care luptă cu această pandemie, stând acasă.

Rubrica aceasta este și despre sportivi și antrenori din alte sporturi, iar handbalul și-a câștigat dreptul de a se vorbi despre el, de a ocupa un loc de o importanță majoră în cotidianul nostru cu sport de odinioară. Prin performanțele obținute de CSM, la feminin, prin revenirea Vâlcei în prim plan ori datorită parcursului impresionant al dinamoviștilor la masculin.

Vorbim de cel mai înalt nivel, de faze superioare în Champions League și de meciuri super tari suspendate... Metz și Gyor la fete plus selecționata mondială a PSG- ului în cazul băieților sunt adversari colosali. Așteptăm să vedem când vor fi posibile aceste partide.

"Misiunea noastră a celor ce oferim emoții va fi mult mai importantă după ce totul va trece"

Până atunci l-am provocat pe antrenorul CSM-ului să "scrie" o pagină în jurnalul nostru de autoizolare. Adi Vasile a luat cât se poate de la propriu rugămintea și m-am "trezit" cu un text pe care nu am cum și de ce să intervin. Pur și simplu.

"Dan, lasă-mă, te rog, să încep prin a felicita toate cadrele medicale care își riscă sănătatea pentru viitorul nostru. Ei sunt adevărații eroi!
Pentru mine personal, cât și pentru echipă, perioada asta a venit în momentul în care ne pregăteam pentru cea mai importantă parte a sezonului. Și, deși îmi place mereu să văd partea plină a paharului, mi-a fost tare greu să înțeleg cum să îmi găsesc liniștea în această perioadă.

Un element caracteristic al vieții noastre este că suntem obișnuiți să ne influențăm direct activitatea și să primim zilnic feedback din rezultatul muncii noastre. O altă mare caracteristică este că avem un program și un plan foarte clar, chiar milităros, din punct de vedere al rigurozității. Ori în momentul ăsta lucrurile nu sunt deloc la îndemâna noastră.

Adi Vasile: ”După această perioadă, misiunea noastrăva fi chiar mai importantă!”

Asa că, întorcându-mă la partea plină a paharului, am înțeles că este momentul perfect pentru a investi timp și în activități pentru care în mod normal nu aș fi avut suficientă energie sau nu le-aș fi prioritizat. Cititul se îndreaptă către cărți sau materiale de psihologie, despre leadership.

Muzica face zilnic parte din viața mea. Aici nu e însă nicio schimbare. Am și o chitară în casă la care încerc să învăț să cânt.

Fac mișcare (în casă) aproape zilnic, iar asta îmi ține, în primul rând, tonusul mental ridicat. Între toate acestea este mereu handbalul, deși în prima săptămână de stat acasă, mi-am luat o pauza aproape totală din a analiza în detaliu vreun meci.

Tot ce îmi pot dori este să depășim cu bine și cât mai repede posibil această perioadă și să ne revedem în sală. Și mai cred că dupa această perioadă misiunea noastră, a tuturor domeniilor care oferim emoție oamenilor, va fi chiar mai importantă."

Orice aș mai adăuga pare inutil. O relatare simplă, clară, cât se poate de vizual descriptivă, ce impresionează și ca nivel și stil aș spune peste medie din punct de vedere jurnalistic.

Și ca o constatare apropo și de acest insignifiant și prea pretențios numit proiect cu personalități din sport care să vorbească despre ei în această perioadă, pentru cei de acasă care nu îi pot vedea și auzi atât de des, dar și din emisiunile prin care interacționez virtual prin skype cu interlocutorii.

Ce vreau să spun e că nu cred că mă grăbesc dacă trag deja concluzia că această distanțare socială de fapt ne apropie, și ne vom regăsi în viața reală mai buni.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Liga Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Simona Halep nu a mai stat pe gânduri și a luat decizia în privința lui Patrick Mouratoglou

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media