Ailbibec

11.07.2018, 12:26
denis

Am auzit tot ce se spune rău despre el. De la faptul că e simplu: nesimţit până la teoria că nu poate fi acuzat de o structură intelectuală prea complexă, în ciuda unor calităţi native de excepţie. Alibec. Cât e de caz şi cât necaz că nu arată constant, că NU MAI ARATĂ ce poate. Totul pleacă de la el. De la automulţumire, de la felul în care nu gestionează relaţiile cu ceilalţi, de la incapacitatea de a se subordona unui grup, unei autorităţi. V-am zis...Le ştiu pe toate! Asta nu înseamnă că le şi cred pe toate. Cunosc fotbalişti mai rebeli, mai inconştienţi, mai proşti, na, ca să vorbim pe româneşte şi mai cum vreţi care au fost reablitaţi, împinşi, vopsiţi, ajutaţi să depăşească momente mult mai delicate decât cel pe care îl traversează el acum. Conjunctură, consurs de împrejurări, destin. Spuneţi-le cum vreţi.

Îmi pare rău, şi nu mă feresc să o spun, pentru el. Ca individ, ca tip, dar mai ales ca fotbalist. Nu am interacţionat de foarte multe ori, dar de câte ori am făcut-o mi-a lăsat impresia unui interlocutor simplu, onest, natural. Genul care îşi asumă. Era, e drept, în perioada lui activă. Şi, de atunci, se putea întrevede pericolul unei pasivităţi păguboase. Dar gesturile sale nu mi s-au părut a avea nici atunci şi nici acum sâmburele acela al răutăţii, al maleficului, al perversităţii. El aşa ne-a fost ambalat acum. Practic, ca un produs nociv. Teoria mărului putred.

Naiv, da, indolent, poate, dificil cât cuprinde, dar nu irecuperabilul cu care a fost etichetat acum de tot ce înseamnă FCSB. Marketat altfel, „PR-itizat” un pic şi cu o presă, nu bună, ci moderată Alibec ar fi continuat să fie reper, nu rebut.

Nu a avut şansa unui tată. Gen Petre Marin, care să-i ghideze drumul şi să îi clădească o educaţie. Nu s-a intersectat nici mic fiind, nici copil mare fiind, cu un cerc de prieteni, din mijlocul căruia să iasă unul şi să îi spună: „Mai mult accent pe şcoală, mai mult accent pe comunicare, mai mult accent pe oameni de calitate, mai mult accent pe fotbal. Nu te mai certa cu ceilalţi, ceartă-te pe tine! Şi dacă nu te poţi înţelege cu tine, dacă nu te poţi ajuta singur, cere ajutor. Unui psiholog, unui duhovnic...Celor care îţi vor binele necondiţionat”.

Pe cât de uşor construim idoli, pe atât de rapid îi dărâmăm şi nu vom şti niciodată de fapt cum s-ar manifesta un Alibec cu creditul şi şansele acordate unui Cassano, ca să dau exemple din afară.
Dacă aş fi Alibec aş face studiu de caz pe talentul irsoit al lui Mitea, l-aş scoate la masă şi l-aş ruga să îmi spună ce nu trebuie să mai continuu să fac. Apoi mi-aş vinde maşina şi mi-aş lua un psiholog. Şi, peste câteva luni m-aş întoarce, aş marca decisiv pentru România şi apoi le-aş mulţumi în primul rând celor care nu au crezut în mine.

Aaa, încă ceva: Denis ai văzut Forrest Gump?! Tot te acuza cineva că de mic mănânci prea multe dulciuri... „Life is like a box of chocolate”. Sau măcar Terminator? Numele tău un pic stâlcit poate constitui transcrierea fonetică a celebrei replici „I'll be back”.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media