Alt campionat, alte previziuni, aceiași fotbaliști

22.07.2013, 14:50
de sters-dan

"Să fii atent la cum joacă Bărbuț" și "Budescu e mare cu ăia mici și mic cu ăia mari" au fost pentru mine afirmațiile care au deschis și au închis o nouă primă etapă al unui alt sezon de campionat. Nu zic cine mi-a spus asta, dar ambii sunt moderatori cunoscuți microbiștilor români de pretutindeni. Și în lumea noastră a celor ce ne măsurăm viețile în tururi, retururi și ediții astfel de dialoguri sunt frecvente. Discutăm, polemizăm, schimbăm impresii, facem predicții și ne înșelăm. Suntem steliști, rapidiști ori dinamoviști și la fiecare început de săptămână de după încă o etapă ne tachinăm, ne ironizăm ori ne împăunăm cu câte un rezultat al favoriților, ori după caz al rivalilor, cu care avem privilegiul sau neplăcerea de a interacționa mai mult și mai de aproape.

Sincer, nu auzisem de Bărbuț, așa cum nu am apucat să îmi formez o părere despre Budescu, dar categoric că și unul și celălalt sunt printre principalii remarcați din această primă etapă. Cronologic vorbind, mi-a plăcut Poli, de fapt Timișoara, Recaș sau cum s-o mai numi. Spiritul bănățenilor a fost acolo și oamenii veniți în tribune au făcut bine că au adoptat și acest proiect. Pe Bărbuț l-am urmărit la fiecare acțiune. Și atunci când a avut trac la primele preluări, și atunci când a tras aiurea dintr-o poziție favorabilă. În paranteză fie spus, chiar m-am grăbit să-mi atac prietenul de breaslă și să îi spun că îl prefer pe Bărboianu lui Bărbuț: "Joacă tot pe dreapta și în plus nu are numele diminutivat. Plus că e mai bine făcut ca Giovinco ăsta de Banat...". Nu mi-am terminat ofensiva că micuțul Bărbuț a trimis o acoladă finalizată, după o recentrare simplă, de Szekely și puțin mai târziu i-a furat mingea lui Danciu-gol (cel ce i-ar fi putut fi tată cu un pic de efort) și a rupt-o la fugă. Nu s-a mai oprit decât după ce l-a bătut pe nefericitul Naumovski. Wow! Impresionant Bărbuț-cot ăsta de 18 ani și echipa temerarului Velcea. Dinamo? Pe nicăieri vineri seara... Fără orizont, repere și consistență. Lucruri cumva asumate de conducere și de aceea mi se pare foarte important pentru ei ca Mulțescu să beneficieze de o reeșalonare a creditului. În timp!

Budescu are porniri de jucător consacrat și apucături de fotbalist. De multe ori se ia prea în serios și are și ceva din Mutu ori alt român în care lupta dintre talent și fițe este crâncenă și perpetuă. Execuțiile însă nu le ia nimeni. Așa e și cu Constantin. Știe, poate și are loc slavă Domnului să crească. După ce i-a mitraliat pe puștii lui Hagi la Chiajna, m-aș aștepta ca la mijloc de săptămână să ia pe cont propriu returul de la Nicosia și să întoarcă o calificare de care Astra mai mult s-a îndepărtat după meciul tur jucat de săptămâna trecută. Mai ales că are și cu cine. Mie unul îmi place la nebunie cum atinge Tembo mingea. De la Adailton nu am mai văzut așa ceva pe viu în campionatul românesc... În fine, cert e că dacă Budescu ar reuși ceva cu Omonia, aș putea să replic și eu cu o întârziere de câteva zile că Budescu a mai crescut și e mare și cu mijlociii. Până atunci, tac!

Altfel după etapa asta am aflat că Steaua are și puncte slabe, că Pandurii desenează frumos și cu matematicianul Pustai, mai ales datorită estetului Eric, cel ce pare de-o viață lângă Coloana Infinitului, dar și că Petrolul poate fi pragmatică, avându-l pe Hamza în rol de Bokilla. Cât despre CFR, e prematur să ne pronunțăm. A reînceput fotbalul și e bine. Mă săturasem să vorbim numai despre TAS, UEFA, litigii, termene și alți termeni juridici. Cât de frumos și plin sună gol, centrare, șut, dribling și victorie!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Fotbal Club
  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Liga Digi Sport
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului

FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media