Astra-i bună!

10.12.2013, 14:44
de sters-dan-filoti

E clar că Astra are argumente să se gândească la titlu, la fel cum e evident că Dinu Gheorghe încearcă să impună o strategie de tip CFR (în anul cuceririi primului titlu), Urziceni ori Oţelul. Adică să nu recunoască că toţi cei de acolo se gândesc obsesiv la bătălia pentru primul loc şi să folosească un discurs gen „cel mai important e meciul care urmează“. Ar vrea să nu fie băgaţi în seamă, să nu atragă atenţia şi finalul să-i găsească în postura de campioană. La ceea ce am putea numi doar aproximativ jumătatea competiţiei, asta pentru ca mai sunt de jucat restanţe cauzate de meciurile naţionalei, dar şi de întreaga tevatură cu Rapid sau Chiajna ca participantă în Liga I, echipa din Giurgiu este pe primul loc.

Au ajuns în această postură datorită abilităţii preşedintelui, implicarii patronului, seriozităţii antrenorului şi valorii lotului. Ordinea poate fi schimbată, dar cele patru calităţi enumerate sunt interdependente. Dinu Gheorghe a reuşit câteva mutări pe cât de spectaculoase, pe atât de eficiente, astfel că de la mijloc în sus, Astra arată ca o echipă peste media Ligii I. Yazalde, Yoda, Laban sunt jucători nou veniţi şi care s-au integrat perfect într-un modul în care valoarea, forţa şi disciplina tactică sunt perfect echilibrate. Aici e marele merit al lui Daniel Isăilă, un tehnician care preferă un rol mai degrabă discret, dar care este suficient de serios, de pregătit şi de tenace. Nu trebuie omis faptul că antrenorul care încă din mandatele de la Sportul şi FC Braşov dădea semne că are stofă de protagonist, s-a bucurat de sprijinul aceluiaşi abil preşedinte, veritabil paratrăznet în calea izbucnirilor sporadice ale unui patron care nu ezită să spună ce are de spus, indiferent că o face la cald sau după ce îşi decantează emoţiile. Şi pentru că am ajuns la patron, lui Ioan Niculae trebuie să îi fie recunoscute meritele că a investit. Într-o bază cum nu sunt multe, singura făcută din bani privaţi, în jucători şi în salarii cât mai aproape de ceea ce generic numim „la zi”.

Vorbim despre echipa care a marcat cele mai multe goluri în prima Ligă (41) şi care are oferă momente în care combinaţiile în viteză, acţiunile de contraatac şi execuţiile tehnice încântă efectiv. Şi asta în condiţiile în care din varii motive au pierdut doi jucători determinanţi din aceste puncte de vedere: Fatai şi Tembo. Sunt convins de faptul că în această perioadă, Dinu Gheorghe va căuta să îşi blindeze poziţiile deficitare şi după eventuale întăriri în centrul defensivei şi eventual pe benzi, Astra ar putea face pasul de la contracandidată-surpriză la veritabliă protagonistă în lupta pentru titlu. Un alt mare minus, infinit mai greu de compensat este acela al dezinteresului pe care din păcate publicul din Giurgiu îl manifestă faţă de performanţele Astrei.

Cum şi Petrolul are foarte multe atuuri, cel al susţinerii fanilor fiind unul semnificativ, iar Steaua e clar că nu va ceda, ne aşteaptă un retur cum nu am mai avut demult. Până la urmă asta e cel mai important pentru privitorul neutru, iar faptul că numele grele cu care eram obişnuiţi (Dinamo, Rapid, CFR, Craiova, Timişoara) nu sunt implicate în această luptă e compensat de calitatea fotbalului pe care Astra şi Petrolul le oferă.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 22:00 Etapa 7 Superliga: CFR Cluj-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • 23:00 LIVE Fotbal Club
  • 22:30 LIVE Fotbal Club
  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 22:45 LIVE Euro Fotbal
  • 23:00 LIVE Champions League: Bayern Munchen-Real Madrid
  • 22:45 LIVE Euro Fotbal
  • 23:00 LIVE Champions League: Borussia Dortmund-PSG
  • Vezi tot programul
  • radu-naum

    MEDIA: Fotbal Club, ora 23:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FC SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE - FC CFR 1907 CLUJ SA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OFF (29.03.2024)

    FOTBAL: CFR Cluj - Sepsi, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: ACSM POLITEHNICA IASI - AFC UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (08.12.2023)

    FOTBAL: Poli Iași - UTA, ora 18:15, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford

    FOTBAL: Tottenham - Arsenal, ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (18.02.2024)

    FOTBAL: Oțelul - Hermannstadt, ora 13:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Gloria Buzău - Mioveni, ora 11:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

promovare

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

man

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

fcsb 2

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

tamas

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media