C-aşa-i când judecăm simplist!

28.01.2014, 18:04
de sters-dan-filoti

Sincer, îmi propusesem să nu mai atac subiectul alegerilor federale, cel puţin până în momentul în care ele se vor fi încheiat, dar evenimentele pe care le trăiesc nu mă lasă. Halucinant dialogul, e mult spus dialog atâta timp cât a fost încheiat cu un ton de ocupat de la celălalt capăt al firului, avut cu secretarul general al FRF la Digisport Special.

Adalbert Kassai i-a făcut în opinia mea un teribil deserviciu lui Gică Popescu, atunci când a transmis un mesaj de genul: „Toţi cei care măcar se gândesc să îi bage în seamă pe ceilalţi candidaţi sunt de 2 lei. Nimeni nu are dreptul să compare măcar! În afară de Popescu, omul care trebuie să fie preşedinte, mai ales, pentru că aşa vrem noi, restul se împart în două categorii: anonimi şi tupeişti”. Nu acestea au fost cuvintele, dar cam asta e ideea. Cred că e pierdere de timp să încercăm să îl convingem pe domnul Kassai şi pe cei ca el că despre asta sunt alegerile, exerciţiile democratice în general, despre evaluare, despre a compara, despre lupte de idei, despre argumente şi contraargumente.

Ciudat şi pentru că în stânga mea domnul Avram jubila văzând revolta celor din studiou. Până atunci îi repetasem obsesiv că, din punctul meu de vedere, este un reprezentant al sistemului pe care susţine că vrea să îl schimbe şi că nu înţeleg de ce ca vicepreşedinte nu a încercat să aducă în fotbalul nostru principiile pe care afirmă că e pregătit să le instaureze ca preşedinte. Intervenţia celui care teoretic se va ocupa de scrutinul din martie deturnase atenţia şi candidatul trăia cu impresia că întrucâtva eram de partea domniei sale, contracarându-i oponentul intrat prin telefon. Nimic mai fals. Eu unul sunt mai mult de contrariat în momentul în care constat că o ipoteză abracadabrantă prinde tot mai mult contur din cauza unor oameni ca Adalbert Kassai: Avram, un exponent, din punctul meu de vedere al sistemului, devine un revoluţionar, iar Popescu, reprezentant marcant al noului val e asimilat din ce în ce mai clar cu garda veche a structurilor fedeale.

Simt nevoia să închei schimbând subiectul. Nu cred că imaginile lansate în spaţiul virtual cu Vlad Chiricheş sunt relevante. Nu neg evidenţa, omul probabil că băuse un pahar sau două în plus. Se împleticea, poesemne. Dar de aici până a pune o etichetă mi se pare distanţă. Aş încerca să evit judecata simplistă şi grăbită şi includerea lui Vlad în clubul beţivilor. Cunosc printre fotbalişti/sportivi oameni care au imaginea unor alcoolici notorii, dar care au o conduită şi un respect pentru meseria lor infinit mai puţin atacabile decât aşa-zise exemple care au abilitatea de a evita obiectivele aparatelor de fotografiat. Şi, vă asigur, nu sunt subiectiv când afirm asta.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

  • 10:15 Euro Fotbal
  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Digi Sport Special
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal Club
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:30 Euro Fotbal
  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: CS Mioveni - Csikszereda, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:15, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Olympiacos - Barcelona, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • London, England, 9th March 2024. John McGinn of Aston Villa with Radu Dragusin of Tottenham during the Premier League ma

    FOTBAL: Chelsea - Tottenham, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

tote12

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

FOTBAL:ROMANIA-MUNTENEGRU, LIGA NATIUNILOR (14.06.2022)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media