Campionat cu sistem play X

13.07.2015, 16:47
hategan2015

Chiar dacă veniţi târziu Tade, Alibec şi De Amorim par a fi ce trebuie pentru Steaua. Adică da, sunt jucători cu nume, fotbalişti care au confirmat la un nivel decent şi al căror nume şi realizări te fac să crezi că îi poţi trimite în teren imediat. Nu ar trebui să aibă nevoie de mult timp, de perioadă de acomodare, etc. Din păcate au venit târziu.

Bine ar fi să nu fim nevoiţi, după dubla cu slovacii, să punem şi un prea în faţă...Altfel, din punctul meu de vedere, problema portarului rămâne una nerezolvată, la fel cum omul de la mijloc care să îl servească pe Tade e încă o necunoscută...Poate Stanciu, Chipciu, dacă îşi revine...chiar De Amorim. În fine. Personal insist pe subiectul Steaua în perspectiva eventualei participări în cupele europene.

Vorbeam şi zilele trecute cu Valeriu Argăseală, public zic, şi mă îndemna să nu mai fiu atât de îngrijorat. Bine ar fi să aibă dreptate şi scepticii să aibă parte de surprize plăcute. Dar, pentru asta e nevoie de o schimbare majoră la Steaua. Adică tot ce am văzut în primele două meciuri oficiale - posesie sterilă pe fondul unui joc static, lipsă de idei şi soluţii de la mijloc în sus şi nesiguranţă în apărare - ar trebui să facă loc unei prestaţii mai vii, mai entuziaste, mai creative, mai responsabile.

Nu sunt sigur că Tade, singurul cu drept de joc dintre cei trei amintiţi mai sus, va metamorfoza totul în acest sens, dar s-o trezi şi Chipciu la un moment dat... Oare acum? Dacă nu, mai e varianta de a te „baza” pe faptul că poate Trencin nu este un adversar atât de redutabil. Sau, în orice caz, mai slab ca ASA ori Petrolul... Apropo de dialogul cu oficialul stelist, probabil că liniştea sa vine din faptul că ar trebui să ştie mai bine ca noi toţi cât de vulnerabili sunt slovacii. Că ai săi nu au arătat până acum deloc ca o echipă de Ligă a Campionilor.

Dinamo e tot în renovare

Cât despre etapă x-urilor, necunoscutelor sau cum s-o mai numim, e cumva în ton cu ceea ce se întâmplă cu campionatul Ligii I. Adică schimbarea în premieră a sistemului competiţional şi introducerea play-off-ului şi a play-out-ului nu putea începe altfel decât cu o etapă istorică, în care am consemnat cele mai multe scoruri egale. Din punctul meu de vedere, remarcata rundei inaugurale este Concordia. O echipă articulată, plăcută ochiului, care nu refuză jocul, care nu se cantonează în apărare şi care nu s-a lăsat impresionată de super-trupa (raportat la compenenţa loturilor Ligii I) lui Şumudică. Mi-a plăcut mult de tot echipa lui Baciu.

În rest aceeaşi Craiovă sălcie, un Viitor zburdalnic şi care în mod normal poate să muşte şi fără Colţescu ori alţii ca el. Dinamo arată a calfă, cu toate că pe alocuri aş zice că păstrează apucături de ucenic de-a dreptul. Vrea mult, se agită, dar oricât e Rednic de abil nu are vreo baghetă magică...Metaforic vorbind, afişul acela cu Renovare o să mai stea ceva timp pe uşa de la intrare. Până s-o enerva şi l-o rupe un Moldoveanu, un Patrick Petre, Târnoveanu, Şerban şi cine-o mai fi...Până atunci, dinamoviştii anunţă - dar nici ei nu prea sunt convinşi- că au un (vârf) meseriaş pe drum.

Din curiozităţile care fac Liga I atât de...atipică

Închei primele impresii din noul campionat cu câteva, să le spunem, curiozităţi care fac din campionatul nostru o competiţie atât de specială. Competiţia care a schimbat aproape 50 de antrenori sezonul trecut, a debutat în forţă. S-a operat o modificare, plecarea lui Petrescu, înainte să aibă loc primul meci.

Concordia a terminat sezonul trecut cu un principal care antrena „pe licenţa” lui Costel Orac întrucât Baciu nu avea licenţă, dar îl începe pe acesta cu trei proaspăt absolvenţi ai cursurilor Pro, întrucât principalul Marius Baciu şi secunzii Eric Linkar şi Răzvan Rotaru au fost colegi de promoţie. Cum ar veni Chiajna are nu unul ci trei antrenori cu „patalama”, în timp ce ultimele două campioane Steaua şi CFR fac artificii tehnice la propriu pentru a putea fi antrenate de Rădoi, respectiv Dican.
După primele şase meciuri nicio echipă nu are mai mult de un punct, dar sunt două cu minus 5.

Tade a debutat în noua ediţie de campionat în tricoul lui CFR, dar peste o singură etapă îşi va întâlni foştii coechipieri din postura de adversar. Sperăm să nu mai avem parte de fotbalist care să joace în aceeaşi rundă pentru două formaţii, deşi la cât de brownian e circuitul jucătorilor în Liga I, nu ar trebui să ne mire nimic.

Odată cu retrogradarea unui număr record de echipe s-a vorbit despre concentrarea valorilor, dar procentul fotbaliştilor care au evoluat sezonul trecut la Braşov, Gaz, Oţelul, Rapid, Ceahlăul ori U Cluj şi şi-au găsit angajamente acum în liga I este unul foarte scăzut. În schimb, am avut cazuri de fotbalişti care au evoluat în tricourile noilor echipe împotriva formaţiilor de la care doar ce au plecat. Feussi vs ASA, Boldrin vs Chiajna.

Şi încă o chestie ciudăţică...Astra joacă în primele două meciuri pe teren propriu, în timp ce Iaşiul a început cu două deplasări împotriva reprezentantelor Ilfovului pe prima scenă. Recunosc că nu le am cu permutările şi combinaţiile (matematice :P ). O fi vreo explicaţie logică pentru acest ţintar, că pentru x-urile astea e mai greu de găsit.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SPORTING LISABONA, EHF EUROPEAN LEAGUE (5.03.2024)

    HANDBAL: Skjern - Dinamo, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Olympiacos - Barcelona, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • logo liga campionilor

    FOTBAL: Bayern Munchen - Real Madrid, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

ilie3

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

andreea-prisacariu2

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media