„Regina” s-a predat. Duminică atacă Republica

12.07.2018, 09:31
Bucuria croatilor

Prima naţională care ajunge în finală jucând trei meciuri, în faza eliminatorie, de 120 de minute. Două dintre ele decise la lovituri de departajare.

A doua reprezentativă, după Uruguay (1,9 milioane de locuitori la finala din 1930 şi puţin peste două milioane în 1950), a unei naţiuni cu cei mai puţini locuitori prezentă în ultimul act al unui Mondial.

În toate cele trei meciuri de totul sau nimic a fost, de fiecare dată, condusă şi a revenit mergând mai departe.
Circa patru milioane de locuitori are echipa care a eliminat în a doua semifinală a Mondialului din Rusia ţara cu tot atâţia fotbalişti legitimaţi.

Cinci meciuri a jucat Franţa cu viitoarea sa adversară fără să fi pierdut până acum vreunul. Primul dintre ele acum fix douăzeci de ani, în semifinala Mondialului din 1998. De atunci nu se mai întâmplase ca o echipă condusă în această fază a competiţiei să întoarcă rezultatul!

Este a şasea oară când unei campioane mondiale i se opune o reprezentativă care joacă pentru prima oară cu trofeul pe masă. Franţa în 1998 şi Anglia în 1966 au câştigat. Olanda în 1974, Brazilia în 1950 şi Ungaria în 1938 au pierdut.
Şapte şuturi a expediat Perisici, cel mai bun om al semifinalei de miercuri, spre poartă. Un gol şi o bară, plus un assist şi alte trei pase decisive sunt cifre care stau în contul lui.

Opt este cifra norocoasă a echipelor ce triumfă prima oară la un turneu final de CM. Brazilia în 1958, Argentina în 1978 şi Franţa în 1998. Cine va fi în 2018?

Nouă şuturi a expediat spre poartă în repriza a doua, faţă de cele 5 ale adversarilor. De altfel, 99 a fost minutul în care englezii au trimis balonul pe poartă după golul din minutul cinci.

A zecea echipă din Europa care atinge o finală de Mondial şi a treisprezecea naţională a lumii ajunsă în această fază. Să fie cu noroc!

Zece motive obiective pentru care am susţinut şi susţin această echipă la Mondial.
Şi altele subiective...
Pentru că Modrici, pentru că Perisici, pentru cât sunt de răi în sensul bun al cuvântului, pentru cât sunt de buni în absolut toate sensurile, pentru că ei sunt cu adevărat cei care nu renunţă niciodată, pentru tricourile în pătrăţele de şah, pentru că în ţara marilor maeştri nebunul de Vida şi ai lui le-au dat mat supuşilor Reginei, pentru că ei primesc femei în vestiar (preşedinta ţării plus o doamnă în staff, am văzut-o eu la televizor), pentru că aprind torţe pe străzi în Zagreb când se bucură, pentru că mi-a plăcut la mare la ei.

(Cro)Aţi ghicit despre cine vorbesc, nu?! Am făcut un joc de cuvinte de tip „Bravo, pătrăţel”. Dar ce mai contează?! Sunt în finală şi m-am surprins bucurându-mă de ca şi cum jucau unii de-ai noştri! Nu România sau..., dar unii de care să îmi pese. Nici chiar fraţi, doar croaţi.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media