Dani Coman: "Eu unul sunt antrenat cu situațiile de criză. Și ca jucător, așa că sunt optimist că vom ieși la lumină"

24.04.2020, 10:02
FOTBAL:GALA AFAN (6.01.2017)

Jucătorul este preocupat să nu își piardă tonusul sau, mai corect spus, să salveze ce e de salvat din pregătirea fizică. Categoric că se gândește la viitor, și din punct de vedere financiar, și așteaptă setul de măsuri și strategia aplicate de club.

Antrenorul are rolul de a menține de la distanță echipa în condiții optime astfel încât să poată cupla pe repede înainte la ritmul competiției. Face planuri, conștient fiind că diferența poate fi făcută de o idee sclipitoare, de o găselniță. În același timp, se concentrează pe menținerea a ceea ce numim generic mentalul grupului. Cu metode limitate și fără interacțiune directă.

Ei bine, în această imagine de ansamblu din vremuri atipice, intervine și conducătorul. El, practic, adună grijile fiecărui jucător în parte, ale staff-ului tehnic și le înmulțește cu ale sale.

Dani Coman se încarcă privind amintiri din viața de fotbalist

Și dacă e să vorbim concret de un șef de club de la Astra, de exemplu, grijile vin și din trecut. Dani Coman reușește așa cum o făcea și atunci când apăra să mascheze totul bine. Atunci avea de "ascuns" dureri atroce, frământări personale și probleme de tot felul. Strângea din dinți și tot ce vedeau adversarii era un tip enervant de liniștit și sigur pe el, cu o privire ușor superioară și un zâmbet dezarmant.

Indiferent că venea, cum spuneam, după accidentări teribile și de multe ori incomplet refăcut. Cel supranumit Robocop și pentru că era imposibil de... defectat a inspirat generații întregi de portari. În perioada asta e vreme de aducere aminte și pentru el și s-a nimerit să îl provoc la a vorbi în jurnalul de autoizolare fix într-un moment în care se întoarcea în timp.

E, cred, o metodă bună pentru toți de a ne "pune la încărcat" cu amintiri din viața noastră: "Uite, mă uitam la meciul cu UTA acum și ajunsesem la faza din minutul 92", spune glumeț, în stilul lui Dani. Și imediat îmi trimite filmulețul cu el ieșind mult din poartă, driblând un prim adversar, apoi altul și pasând ulterior la un coechipier. Și tot așa câteva imagini... Frânturi dintr-o carieră ce nu pot provoca decât nostalgii. Ale mele de tânăr jurnalist, martor la multe din aceste faze, ale dumneavoastră de mai cruzi microbiști. Şi la el iar trebuie să înmulțim cu mult emoțiile.

Dani Coman recuperează timpul pe care nu l-a alocat familiei până acum

Despre subiectul Astra și când, cum se vor relua antrenamentele nu sunt multe de spus: "Așteptăm decizii din partea oficialilor. Discutăm între noi, analizăm scenarii, dar mai mult decât să ne supunem hotărârilor la nivel de ligă și federație... E o perioadă grea pentru toți, dar trebuie să o depășim. Și din gestionarea situațiilor de criză se vede cine e mai puternic".

Situația de la club, anunțurile patronului? Coman răspunde, din prima, fără preluare, ca în filmulețe: "Păi, se leagă cu ce am zis mai devreme. Noi, aici suntem antrenați în a gestiona cu toții situații de criză. Vom vedea în momentul în care ne vom începe activitatea cum așezăm lucrurile. Eu sunt optimist că o vom scoate la capăt. Mai multe nu am ce să spun în contextul dat".

Cum arată o zi din viața unui conducător altădată teribil de activ, de care cu greu dădeau prietenii inclusiv la telefon: "Să știi că m-am adaptat foarte bine. Îmi place liniștea asta bruscă venită peste mine și lipsa agitației de zi cu zi. Aveam perioade când plecam dimineața și mă intorceam seara, târziu. Ploiești, Giurgiu, întâlniri...

Când aveam deplasări în campionat erau zile în care nu ajungeam acasă. Acum profit. Stau mult cu Karina, fetița mea și cu Lore, soția, iubita mea soție, mai bine spus. La început se bucura. De Kari, zic, dar zilele trecute mi-a spus mai în glumă, mai în serios că o enervez".

Tabloul unei alte familii frumoase, dintr-un cartier bucureștean, de fapt un complex de blocuri care îți permite într-un spațiu relativ controlat inclusiv desfășurarea de activități în aer liber. "Așteptăm să ne întoarcem la viața de dinainte, dar eu unul nu o fac cu disperare. Iau lucrurile așa cum vin, le accept și încerc să învăț ce e de învățat din orice. Plus că mă concentrez să extrag ce e bun, indiferent de situație".

Parte a filosofiei unui om de calitate, cu o carieră de fotbalist la superlativ și având în față una de conducător de top.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 19:30 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • 21:15 LIVE Fotbal Club
  • 21:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media