Daniel Isăilă a ratat o vacanță exotică, dar profită că poate sta cu fetele sale și se specializează în... baschet

30.03.2020, 09:31
isaila al hazm

Avantajul de a avea mai mulți copii. :) Trei, în cazul de față. Poți oricând să "încingi" o partidă de baschet în familie, chiar dacă sporturile de echipă sunt interzise. Bine, pentru asta trebuie îndeplinite unele condiții, să ai o curte și, eventual, un coș de baschet.

Daniel Isăilă are tot ce îi trebuie.

"Isă" a fost jucător al Brașovul și al Rapidului şi ex-antrenor la Astra în perioada în care giurgiuvenii au început să conteze în fotbalul românesc și, ulterior, chiar să impresioneze în Europa (a eliminat Lyon în play off-ul Europa League în 2014). Apoi a fost în staff-ul lui Anghel Iordănescu, inclusiv la EURO 2016. Dar a rămas şi cu titlul neoficial de formator al generației de excepție "sub 21" care a impresionat anul trecut la turneul final din Italia.

Daniel Isăilă a rămas cu o cotă foarte bună în campionatul saudit și de la vară ar putea prelua o echipă de top din Golf

Perioada aceasta l-a prins acasă. După ce a decis să dea curs unei oferte venite din zona Golfului, tehnicianul cu origini brașovene și-a petrecut un sezon și jumătate pe banca celor de la Al Hazem, acolo unde a stat până la începutul anului. Chiar dacă a fost nevoit să plece înainte de a-și termna contractul, el a rămas cu o cotă foarte bună în fotbalul din acea parte a lumii.

Explicația o oferă chiar el: "Fără a reuși performanțe ieșite din comun, echipa a fost apreciată în mandatul meu pentru jocul prestat, dar și pentru că ne-am remarcat prin obținerea de rezultate bune și foarte bune cu din campionatul saudit. Am pus de fiecare dată probleme, am obținut victorii puțin scontate sau am fost egalați cu greu, pe final. Cel mai elocvent exemplu este meciul cu Al Hilal-ul lui Răzvan, care ne-a dat golul de 1-1 în prelungiri", povestește Isăilă.

Isăilă a făcut 1-1 cu Lucescu jr. de Crăciun

"Războiul" românesc din campionatul saudit a avut loc chiar de Crăciun, anul trecut. Este știut faptul că Daniel are o relație foarte apropiată cu Răzvan Lucescu, alături de care se poate spune că a debutat în meseria de antrenor, fiindu-i secund în perioada Brașov. Dar prietenia lor datează de la începutul anilor 2000, atunci când au fost coechipieri la Rapid.

Apropo de giuleșteni, numele lui Daniel Isăilă a fost invocat intens de curând ca posibil antrenor imediat după despărțirea de un alt Daniel, Pancu. Având, cum spuneam, cota foarte bună în zona Golfului și promisiuni ferme pentru un nou contract în Arabia de la vară, a preferat să nu intre în negocieri nici cu Rapid, dar nici cu alte echipe din fotbalul românesc.

Au circulat informații că și Dinamo l-a avut pe lista scurtă. Daniel a parat cu modestie la acea vreme: "Vorbe se spun și se scriu multe, cert e că eu am luat o hotărâre și o respect. A fost o perioadă în care am stat foarte mult, mai mult ca de obicei departe de casă. Soția a dus greul, iar mie mi-a fost foarte dificil fără ele (soții Isăilă au trei fete), așa că în ianuarie, când m-am întors în țară, le-am promis că până la vară stau cu ele și că în primăvara asta mergem cu toții într-o vacanță exotică".

Daniel Isăilă: "Am ce mi-am dorit atât de mult! Timp să mi-l petrec cu fetele mele. E partea plină și asta o privesc!"

Din păcate, nu se poate ține de cuvânt pe de-a-ntregul din cauza contextului global. Familia Isăilă a fost nevoită să-și contramandeze plecarea în vacanță: "Privesc partea plină în sensul că măcar nu am apucat să plecăm. Știu și am auzit cazuri de oameni prinși pe drum sau cine știe pe unde de această criză fără precedent a omenirii. Nu e ușor pentru nimeni, dar cu atât mai mult să fii cine știe pe unde printre străini, în tranzit. Deja te-ai simți sechestrat...Cu ideea asta de autoizolare la domiciliu ne putem împăca. Tot îmi doream eu și simțeam lipsa timpului petrecut cu ai mei".

Acasă pentru Daniel înseamnă Brașovul natal, acolo unde într-o zonă rezidențială dispune, cum spuneam mai pe la început, inclusiv de spaţiu pentru amenajarea unui mini teren de baschet. Astfel că atunci când vremea permite se pun toate gadget-urile pe pauză, cărțile sunt lăsate pe noptiere și familia eminamente de sportivi iese în curte la mișcare.

"Cum ziceam, am ce mi-am dorit, nu mă pot plânge, am timpul pe care l-am invocat pentru a sta cu fetele mele. Sigur că e o situație ieșită din comun, dar gândim pozitiv. Singurul disconfort major pe care îl sesizez din punct de vedere personal e că nu am apucat să mă tund înainte de impunerea restricțiilor", are puterea să glumească Daniel.

De fapt glumă, glumă, dar, recunoscut drept un tip atent la imaginea sa, este foarte posibil ca din acest motiv să mă fi driblat elegant când i-am spus că nu ar fi rău dacă mi-ar trimite și o poză pentru "jurnalul" ăsta.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media