De terminat s-a terminat, dar când, cum şi ce va începe?!

02.06.2015, 16:01
stea-1

Concluziile despre un campionat pe care deja l-am uitat le-am tras înainte ca el să se termine...Ştiam că se va sfârşi aşa, dar scenariul trebuie să recunosc că m-a surprins teribil. Mă refer la neputinţa celor două formaţii aflate în lupta pentru titlu de a învinge în ultima etapă.

În fine, mai spun o dată că mă bucur enorm pentru Gâlcă şi subliniez că plecarea lui de la Steaua e o înfrângere pentru noi toţi. Am ratat şansa de a permanentiza un tip de atitudine, de comportament, de profesionalism. Din păcate decenţa impusă de Costel a fost doar de probă şi, în ciuda celor trei trofee interne, totul s-a terminat. Mai bine...nu-l meritau...nu-l meritam!
Ne gândim cu groază la ce va fi de acum încolo. Şi zic cu groază pentru că sunt teribil de multe incertitudini. Practic după o vacanţă mai scurtă ca oricând, ne aruncăm în necunoscut.

Contractul de televiziune care furnizează practic banii cu care fotbalul românesc continuă să supravieţuiască nu se mai arată atât de ferm.
Majoritatea echipelor traversează dificultăţi majore. Din punct de vedere financiar, al organizării interne, al resurselor, etc. Practic, în afara Stelei, care pare peste linia de plutire la nivelul banilor, despre nimeni altcineva dintre celelalte formaţii nu putem afirma cu certitudine că sunt solvabile. Din contră. Astra, Petrolul, ASA, Dinamo, CFR şi enumerarea nu are rost pentru că vorbim practic de toate se confruntă cu probleme mai mari sau mai mici.

Cel mai lipsit de seriozitate mi se pare că, deşi mai e aproximativ o lună până ar trebui să înceapă o nouă ediţie de campionat, mai sunt voci care invocă, încurajează, cer ori fac presiuni pentru revenirea la sistemul cu 18 echipe.

Despre faptul că din Liga a II-a nu se ştie cum va fi organizată competiţia nu mai vorbesc. Nu ştim câte echipe vor fi, nu ştim ce echipe de tradiţie sau nu vor mai continua să existe, nu ştim nimic!

Şi ar mai fi de zis...Scandalurile de corupţie. Acuzele cu subiect şi predicat făcute de finanţatori, Consilii de Administraţie, preşedinţi de cluburi. Oficialii care au pomenit de Eugen Pârvulescu, care ar fi influenţat rezultatul la Pandurii-U Cluj, Negoiţă, care l-a dat afară pe Bărboianu după un Steaua-Dinamo, ori Horoba, care a spus despre banii luaţi cu sacoşa în ultima etapă după un Braşov-Gaz.

E un tablou trist, apocaliptic şi din care nu se întrevede vreo rază de lumină...O speranţă câtuşi de mică. De fapt...Poate că ar fi timpul să ne întoarcem privirea spre naţională. Spre şansele reale pe care le avem. La mijlocul lunii jucăm în Irlanda. Măcar avem un obiectiv pe termen scurt. Da, la asta mă voi referi în următoarea postare!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:00 LIVE Liga Digi Sport
  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 17:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 19:00 LIVE Digi Sport Special
  • 20:00 Etapa 8 Superliga: Farul Constanta-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Șelimbaăr - Gloria Buzău, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSO Voluntari - CSM CSU Oradea, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (5.04.2024)

    FOTBAL: Farul Constanța - Sepsi, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A general view of the Premier League logo during the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Saturday September 2, 2023.

    FOTBAL: Luton - Everton, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media