Evidenţa

24.08.2015, 14:49
budescu-4

Mie, ca jurnalist, iubitor de fotbal şi ce rol vreţi să îmi atribuiţi dumneavoastră, poate să îmi placă sau nu un jucător. Dumneavoastră, ca suporteri, e normal să aveţi afinităţi funcţie de simpatiile declarate ori nedeclarate. Oamenii din stafful naţionalei însă nu au cum să aibă un discurs asemănător celui pe care l-ar fi avut Iordănescu în Comitetul Executiv: „Nu are ce căuta la echipa naţională!” plus ironia, slăbuţă să recunoaştem: „Singurul lui sprint a fost când i-a dat o palmă lui Cojocaru...”. Toate astea completând o trimitere la cifre, parametri şi statistici. Chiar dacă dincolo de tot ce este analizat, gradul cel mai ridicat de relevanţă şi indicatorii care dau forma sportivă sunt reprezentaţi de numărul golurilor şi al paselor de gol. Ori nici aici nu avem despre ce discuta. 12 meciuri în total în Europa League şi Liga 1 cu un număr de 9 goluri marcate şi 6 pase de gol. E clar că e omul decisiv al celei mai bune echipe din fotbalul românesc la ora actuală.

Şi, pe fondul problemelor teribile din toate compartimentele, e peste puterea de înţelegere a oricui comportamentul pe care cei de la lot îl au faţă de un jucător care îndeplineşte condiţiile de a fi convocat. Indiferent de numele lui. Adică, OK nu vrei să contezi pe el din varii motive. Până la urmă orice selecţioner are argumentul competenţei, al răspunderii pentru rezultat, etc. Foarte bine, îl iei în lot şi nu îl bagi dacă ţi se confirmă la antrenamentele premergătoare jocului că nu e implicat, că nu are atitudinea pe care i-o pretinzi. Dar nu poti veni să spui că liderul liderului e de neconvocat!

Nu fac nici măcar o discuţie prin comparaţie despre oamenii care ar putea ajuta, de la mijloc în sus, naţionala în dubla cu Ungaria şi Grecia. Nu aduc în discuţie faptul că şi dacă nu aleargă niciun metru, poate crea pericol prin felul în care execută lovituri libere, cornere, faze fixe în general. Are o tehnică şi o ştiinţă din acest punct de vedere care îl fac special în peisajul arid şi din acest punct de vedere în fotbalul românesc.

Nu, nu sunt un fan a lui Budescu. Nu aş putea să spun exact de ce. Nici Mutu nu mă extazia în perioada în care făcea senzaţie în Serie A. E cum spuneam bazat pe „feeling”. Nu mă interesează nici parametrii, nici că e inconstant, că dispare din joc, etc. Îmi place cum loveşte mingea, dar simt nevoia de o continuare a senzaţiei prin felul în care se exprimă, cum se implică, cum driblează...În fine, e mai mult de discutat! Ce vreau să spun e că evidenţa e una singură şi nu ai cum nu doar să nu îl chemi pe Budescu, nu ai cum să nu începi titular cu el. În condiţii normale.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 17:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 19:00 LIVE Digi Sport Special
  • 20:00 Etapa 8 Superliga: Farul Constanta-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • 20:45 LIVE Digi Sport Special
  • 21:00 Etapa 8 Superliga: Farul Constanta-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • 22:00 LIVE Digi Sport Special
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Șelimbaăr - Gloria Buzău, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSO Voluntari - CSM CSU Oradea, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (5.04.2024)

    FOTBAL: Farul Constanța - Sepsi, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A general view of the Premier League logo during the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Saturday September 2, 2023.

    FOTBAL: Luton - Everton, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media