Jurnal de autoizolare | Carmen, antrenoarea de fete care are grijă de băieții de acasă

11.04.2020, 16:48
HANDBAL FEMININ:RAPID BUCURESTI-AHCM SLOBOZIA, LIGA FLORILOR (5.10.2019)

Pe Carmen Amariei am văzut-o de două ori. Faţă în faţă zic. Dar e genul de persoană cu care ai impresia că te cunoşti de-o viață dacă îi prinzi lungimea de undă.

Ardeleancă de la mama ei, dintr-o bucată, fără formalisme, fițe și alt arsenal de gesturi, ori vorbe ce te-ai gândi că ar putea însoți un sportiv cu palmaresul și valoarea ei. Amariei a fost una dintre cele mai bune handbaliste pe care le-a avut România.

Gheorghe Tadici n-a luat-o pe Carmen Amariei la Mondialele din 1995

Liderul unei generații care în 1995, de exemplu, câștiga Mondialul de tineret, dublă câștigătoare a Ligii Campionilor, Carmen a avut și când era o personalitate puternică. Care a privat-o de prezența în 2005 la cea mai mare performanță a handbalul feminin, finala mondială (pierdută) cu Rusia.

Bine, depinde cum privim lucrurile pentru că sunt mai mulți cei care spun că România a fost văduvită de cea mai bună jucătoare a sa. Pare de neconceput azi să nu selecționezi un câștigător de Liga Campionilor (chiar în 2005 cucerea cu Slagelse prima oară în carieră acest trofeu).

E ca și cum ai lăsa-o azi pe Cristina Neagu acasă. Totul din pricina faptului că a "îndrăznit" să-l înfrunte pe zbirul Tadici, cu care a avut "meciuri" în permanență, din cauza comportamentului și a metodelor acestui antrenor "old school" din sportul nostru.

Astăzi, Carmen e ea antrenoare. La Rapid, și pare că e de o viață acolo. I se potrivește exuberanța galeriei de la fotbal care vine constant la meciuri, pentru a le susține pe fete: "Eu sunt tipul de ardelean care infirmă legenda. Nu-s molcomă. Îmi place acțiunea, dinamismul, ritmul alert. Și adrenalina. Nu aș fi făcut altfel carieră în handbal. La Rapid mă simt extraordinar și vreau încet, încet să readucem echipa asta unde merită, în topul intern și apoi din nou în Europa".

Carmen Amariei își împarte timpul între a-și monitoriza elevele și a găti copiilor: "Am făcut o ciorbă de fasole cu afunătură ... mmm"

Perioada de întrerupere a sportului le-a găsit pe rapidiste proaspăt calificate în "Final four-ul" Cupei României. Practic, acum fix o lună au jucat ultimul meci, sfert de finală cu U Cluj și victorie categorică (40-32) a echipei lui Carmen împotriva formației din orașul natal.

"Cu handbalul mai greu în perioada asta, dar încercăm să facen tot ce putem face de acasă. Păstrez legătura cu fetele, inclusiv video, le urmăresc antrenamentele, studiez ce se poate studia, gândesc strategii și mă gândesc ca tot omul la revenirea la normalitate".

Dacă în sală are grijă de fete, acasă Carmen este mama cu normă întreagă și își dedică timpul băieților. Luca are aproape 6 ani, în timp ce Marco are 9 luni.

Carmen Amariei are gânduri de Europa cu Rapid

"Toată ziua sunt cu ei. Mă solicită intens, dar nu mă plâng. Bine, mai greu e când mai iese Cosmin la cumpărături sau unde mai are el treabă, dar altfel avem tot timpul activități. Ne bucurăm și că suntem printre privilegiații care pot ieși în curte când e vreme frumoasă".

Cum spuneam, firescul face parte din felul ei de a fi, astfel că înainte de a termina convorbirea mai rapid decât ne propuseseram, datorită, în niciun caz din cauza :), celor mici, Carmen a subliniat că și în perioada asta, ca și tot timpul, nu ezită să își etaleze talentul și în bucătărie: "Acum, de exemplu, doar ce am făcut o ciorbă de fasole cu afunătură... 'Da, Luca vin acum'. Hai că ne mai auzim".

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Un tânăr care s-a pensionat la 29 de ani are 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel
Un tânăr care s-a pensionat la 29 de ani are 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel

Daniel George a reușit ca până la 29 de ani să-și câștige independența financiară pe cont propriu...

Descarcă aplicația Digi24

  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Digi Sport Special
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Digi Sport Special
  • 15:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Liga Digi Sport
  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 LIVE Fotbal Club
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0858100234

    TENIS: Turneul de la Miami, 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto "Femeia asta e o legendă". Ce gest a făcut Collins către români, după ce la Miami s-a auzit doar "Hai, Sorana!"

collins

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid

Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30

Doar 6 din 17! Notele, după România - Columbia 2-3: un ”Tricolor” a strălucit și a fost omul meciului

profimedia-0859843479

România - Columbia 2-3. "Tricolorii" au evitat rușinea pe final de meci! Rezultat istoric pe Metropolitano

profimedia-0859819437

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media