Video&Foto Jurnal de autoizolare | "Ogăraru team", departe de lumea dezlănțuită

31.03.2020, 09:24
ogararu

George Ogăraru este în fotbalul românesc, și nu doar în cel de la noi, un exemplu de om ce a depășit cu mult condiția jucătorului tip. Mai bine spus, a percepției pe care mulți o au vis a vis de sportivi... "Dau cu piciorul în minge, adună bani mulți și au preocupări facile".

Personalitatea lui aparte, proiectele complexe, filosofia sa despre viață și fotbal atrag atenția și impresionează în egală măsură. Profesional vorbind, va avea mereu cu el o diplomă, pe cât de simbolică, pe atât de puternică. "Garantat Ajax" e un titlu onorific al celui care a parcurs etape importante în definirea ca pedagog la una din cele mai importante școli de fotbal ale lumii.

George al nostru a antrenat majoritatea puștilor lui Ajax, care în trecutul apropiat au impresionat Europa League prin finala din 2017 și Champions League, datorită parcursului extraordinar, când au ajuns până în semifinalele ediției trecute. Și, nu are rost să nu o recunoaștem, incapacitatea fotbalului românesc de a asimila și a se folosi de competențele unui astfel de profesionist e o problemă a noastră a tuturor, nicidecum a lui.

Pe George l-am descoperit și altfel decât fotbalistul generației "uefantastice", treptat și în diverse ipostaze. Fie ca om implicat, și alături de soția sa Andreea în proiectele de susținere a lui Mihai Neșu, și mai ales în inițiativele din ultimul timp ale fundației cu același nume, fie în alt context în cercuri de prieteni comuni. Un tip aparte, cu idei și principii solide, promovând simplitatea și bunul simț.

O familie deosebită până la urmă în peisajul societății românești, nu numai al vieții sportive. Trebuie să recunoaștem, pentru un cuplu tânăr cinci copii reprezintă un challenge indiferent de ocupație. Pe cât de greu aparent, pe atât de frumos.

Pentru familia lui George Ogăraru nu e timp de plictiseală

Nu aveam nicio îndoială că George "ne va primi" cu jurnalul acesta de autoizolare în viața lor. Un pic. În sensul de a împărtăși cu noi și cu voi crâmpeie din cotidianul acesta atipic: " Suntem retrași împreună cu bunica din ziua în care s-a închis școala copiilor. Am înțeles încă de atunci că e treaba serioasă". Locul în care s-a autoizolat familia Ogăraru e departe de tumultul Bucureștiului, undeva într-o zonă de munte, înconjurați de pădure și natură.

Deci liniște și aer curat. Asta face ca timpul de calitate pe care îl petrec toți împreună să treacă rapid și frumos: "Nu e vreme de plictiseală. Teme cu copiii / curățenie / mâncare/ grădinărit / studiu de specialitate etc" sunt repere repetitive, dar foarte agreabile în această perioadă.

Totul asezonat cu activități în aer liber, jocuri de tot felul, partide chiar și de fotbal mixt pe un mini teren amenajat în curte, tir cu arcul, sărituri în trambulină sau chiar "săniuș" pe un derdeluș de frunze uscate. "Întotdeauna ne-am gospodărit singuri și asta ne ajută acum să ne adaptăm noii situații mult mai ușor. Ce e drept, după ce va trece criza, cred că ne vom reconsidera prioritățile".

Derdeluş pe frunze urscate

Ogăraru pune degetul pe rană

Fotbalul ocupă, nu se poate altfel, un loc important în preocupările sale zilnice: "În această perioadă mă interesează foarte mult felul în care gestionează managerii cluburilor situația de criză. Sunt câteva modele foarte interesante pe care le studiez. Îmi fac planuri și gândesc strategii de cum aș face eu dacă m-aș afla în această poziție".

Fostul internațional pune degetul pe rană: "Acum se vor cerne prin sită cluburile care doar au avut bani și cele care au manageri/ președinți bine pregătiți pentru a putea conduce și pe timp de furtună. Acum se va vedea cine a investit in viitor".

Simte nevoia unei comparații plastice și cumva de actualitate: "Mai precis , dacă se închid supermarket-urile vor rezista doar cei care au plantat la timp în propria grădina". Iar mesajul său e unul cât se poate de clar: "Sper că acum patronii vor înțelege că Academiile nu sunt și nu trebuie să fie văzute doar ca niște obligații legale. În primul rând îți oferă o perspectivă sănătoasă și totodată sunt o responsabilitate față de copii și de fani, pe care trebuie să și-o asume".

Galerie Foto

Imagini din autoizolarea familiei lui George Ogăraru. Undeva la munte ...

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Are peste 300 de meciuri în Premier League și a descris prestația lui Radu Drăgușin într-un singur cuvânt

Football - 2023 / 2024 Premier League - Everton vs Spurs - Goodison Park - Saturday 3rd February 2024 Radu Dragusin of T

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media