Petre Marin a trăit alături de Răzvan momentul în care premierul olandez a spus "stop fotbal"

22.04.2020, 09:04
razvan si petre marin

"M-a prins izbucnirea pandemiei în Olanda. Pe de o parte a fost noroc, că nu a stat Răzvan singur. Nu vrem să ne gândim cum ar fi fost pentru el", spune Petrică Marin, tatăl internaţionalului român, satisfăcut că lucrurile s-au aranjat de așa natură.

Cei doi au urmărit împreună anunțul făcut de Mark Rutte, șeful guvernului olandez, iar acum așteaptă anunțul federației care vineri, după discuții cu UEFA, ar putea declara Ajaxul campioană.

Acestă pandemie ascunde tot felul de povești, de întâmplări sau diverse conjuncturi. Dincolo de ce înseamnă totul din punct de vedere medical, al sănătății și al lucrurilor despre care se discută intens în acestă perioadă. Vorbim despre familii pe care declanșarea crizei în lume le-a găsit în momentul nepotrivit la locul nepotrivit.

Petre Marin era în vizită la Răzvan în momentul intrării Olandei în zona roşie a pandemiei

De exemplu, am prieteni la Amsterdam, pe care i-am vizitat fix anul trecut pe vremea asta, care își planificaseră din timp o vacanță în America de Sud. Și s-a nimerit să ajungă acolo cu fix o zi înainte de carantină, închiderea granițelor, etc, astfel că din toată vacanța lor s-a ales o izolare forțată, într-un hotel, zile bune până s-a găsit prin eforturi conjugate ale mai multor ministere de externe o soluție și un zbor către Europa.

Dar nu despre acești prieteni ai mei din Amsterdam e vorba. Dar despre Amsterdam, da. Conjunctura a facut ca Petre Marin să fie în vizită la Răzvan fix atunci când și Olanda a fost declarată ca făcând parte din "zona roșie". Așa, în doi, mai ales în condițiile în care vorbim de o relație tată-fiu ideală, lucrurile trec mai ușor. Practic, Petre și-a însoțit și și-a ghidat fiul foarte atent de-a lungul carierei, neratând niciun moment important al echipelor la care Marin jr. a fost. Fie că vorbim de Viitorul ori Standard Liege.

Petre Marin se antrenează cu Răzvan

De altfel, fostul internațional îmi mărturisea: "Cumva am decis să mă ocup și să îi acord tot sprijinul de care are nevoie și de aceea prefer să rămân în contact cu fotbalul prin intermediul copiilor pe care îi am la școala mea. Dacă aș merge să lucrez la un club, nu aș putea avea atâta libertate de mișcare". Petre recunoaște că acum nu face decât să compenseze implicarea soției în educarea și formarea celor doi copii ai lor: "Ea a fost cea care a stat mereu cu ei, îl ducea pe Răzvan la toate meciurile și antrenamentele, pentru că eu eram mai mult plecat".

Revenind în prezent, fostul fundaș stânga de travaliu spune că mai ține pasul, chiar dacă vorbim de comparația cu un fotbalist de la Ajax: "Îl asist la exerciții și mai alergăm în zonele verzi special amenajate pentru astfel de activități. Aici e un cult, aș putea spune, pentru mișcare, astfel că oamenii nu pot fi opriți, și nici nu am observat că s-ar fi încercat...".

Răzvan şi Petre Marin amână momentul reîntoarcerii în țară până vor fi siguri că nu sunt obligați să intre în carantină instituționalizată

Chiar dacă, inițial, Olanda părea că se înscrie în rândul țărilor care au de gând să adopte o strategie mai relaxată în raport cu pandemia, lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Așa se face că aseară am asistat împreună la momentul în care cel mai înalt oficial guvernamental a spus clar: "Fără fotbal până pe 1 septembrie!". Dacă ne amintim,belgienii vecinii olandezilor au venit de acum câteva săptămâni cu acest scenariu.

La acea vreme, UEFA a avut o reacție avertizând că reprezentantele țărilor care nu își încheie competițiile interne nu vor fi primite în cupele europene. Între timp iată că lucrurile s-au mai nuanțat și după o comunicare cu forul suprem e posibil ca federația batavă să declare Ajaxul campioană. Chiar dacă clasamentul a înghețat cu AZ Alkmar având același număr de puncte cu lăncierii și doar câteva goluri mai puțin înscrise.

Despre situația concretă a internaționalului nostru nu a fost momentul potrivit pentru o discuţie. Poate fi o perioada de pauză care să-i restarteze cariera, așa cum se întâmplă cu toți jucătorii, și lucrurile să se redimensioneze inclusiv în raport cu Ajax.

În orice caz, Petre și Răzvan vor mai sta la Amsterdam o vreme: "Deocamdată nu ne punem problema să revenim. Știu care sunt condițiile în care am putea să facem lucrul acesta și nu are rost să ne grăbim, pentru că asta ar însemna carantină instituționalizată într-un centru special pe care îl hotărăsc autoritățile".

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Digi Sport Special
  • 15:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Liga Digi Sport
  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media