Președintele AFAN e copleșit: "Telefonul sună încontinuu. Uneori îmi vine să îl arunc pe geam! Dar nu mă plâng..." :)

21.04.2020, 12:59
FOTBAL:ADUNAREA GENERALA A FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL (18.04.2018)

Cum am mai spus, parcă, acestă rubrică ne-a relevat în ultima lună situații care mai de care mai interesante și experiențe inedite. Fără excepție, cei cu care vorbesc acceptă să împărtășească experiența lor iubitorilor de sport, de fotbal.

Dorul de competiție e mare și oamenii înțeleg, o dată în plus, rolul comunicării. De fapt, am mințit. Am vorbit conjunctural cu fotbaliști de la o echipă care promovează oricum politica distanțării continue, dar nu i-am rugat nimic. Fiecare Cetățean Face Ce (Se) Binevoiește, în fond.

Lui Emilian Hulubei i s-a dublat volumul activității în condiții de telemuncă

Președintele AFAN, fost junior și el la echipa cu multe inițiale, e unul dintre cei mai ocupați oameni din fotbal la ora asta. Cu toate acestea m-a surprins mai mult decât oricine, alegând să împărtășească experiența sa prin intermediul unui soi de scrisori. Electronică e drept, dar după mesaje scrise și audio, convorbiri telefonice și alte modalități de comunicare, iată și o scrisoare:

"Dragă Dan,
Îți scriu aceste rânduri din starea de urgență instituită pe teritoriul României
În primul rând izolarea socială mi se pare cea mai dură (pentru mine) măsură care putea fi luată în aceste circumstanțe. Eu sunt adeptul vieții sociale, iubesc să interacționez cu oamenii și această situație o percep fiindu-mi foarte ostilă". Nu ești singurul, stai liniștit.

"Îmi place să călătoresc, deci principala mea pasiune este îngrădită în acest moment. Nu îmi rămâne decât să mă rezum la pasiunile pe care le pot accesa.

Cel mai mult îmi lipsește fotbalul, atât Liga 1 și Liga 2, cât și celelalte campionate europene, dar și fotbalul pe care încă îl joc la nivel de amatori (Liga Companiilor (TTA), CMFB si Old Boys (Otopeni). Pe lângă cele trei competiții la care particip îmi lipsește enorm și fotbalul de vineri cu prietenii, fotbal care se finalizează cu berea de după, plus ieșirile în oraș cu prietenii.

Încerc să mă adaptez carantinei cum pot mai bine, având în vedere că sunt un om activ din toate punctele de vedere. Am noroc că am doi căței pe care îi plimb de trei ori pe zi, așa că nu sunt prizonierul garsonierei în care locuiesc. Chiar dacă stau în casă mai mult decât m-aș fi gândit vreodată, în mare parte, activitățile cotidiene nu s-au modificat prea mult.

Am acces la server-ul instituției (AFAN) direct de acasă și răspund la mai multe apeluri decât de obicei, având în vedere că în această perioadă mulți fotbaliști au nevoie de consiliere. Practic, munca mea s-a dublat de când s-a întrerupt activitatea sportivă în România. Nu mă plâng, dar câteodată îmi vine să sparg telefonul.

Am numărat peste 100 de apeluri în unele zile și chiar mă culc cu vocile pe care le aud la telefon în gând". Simpatic și asta cu "nu mă plâng, dar aș sparge telefonul", riscă să intre direct în folclorul fotbalului de la noi pe modelul Gigi Becali: "M-am certat şi cu Mitica Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţă, dar nu ne-am insultat" :))

Hulubei transferă români în campionatul englez la Football Manager, atunci când nu e în teleconferințe cu FIFPRO ori LPF

"Așa cum am spus mai sus, mă rezum la celelalte pasiuni pe care le am și pe care le pot accesa în aceste momente , așa că m-am apucat de jocuri, pe play station (Resident Evil sau The last of us) plus Football Manager 2019. La Football Manager 2019 am ales Lincoln.

Am promovat în primul an din League two Anglia în League one, l-am luat pe Denis Haruţ de la Timișoara în echipă. I-am ofertat și pe Olaru și Chindriș , dar sunt jucători foarte bine cotați și nu am avut bani să îi achiziționez. Poate că în sezonul următor, dacă promovez în Championship, o să am și un buget generos să mi-i pot permite. Acum sunt pe doi".

Ei, da asta numesc eu transparență din partea unui manager. De fotbal.

Revenind la chestiuni serioase: "Particip zilnic la discuții pe diferite grupuri de whatsapp, inclusiv video atât la nivel Mondial/European alături de sindicatele similare cât și la nivel național cu FRF, LPF și intern, cu angajații AFAN. Am mai multe ședințe decât atunci când munceam de la birou", încheie simpaticul interlocutor. 

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Digi Sport Special
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • botosani

    FOTBAL: Hermannstadt - FC Botoșani, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Farul - CFR Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Juventusâ& x80;& x99;s Adrien Rabiot portrait in action during Hellas Verona FC vs Juventus FC, Italian soccer Serie A

    FOTBAL: Cagliari - Juventus, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024

"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român

xavi kovacs (20)

Foto După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit

Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media