Pro antrenorul Contra

23.09.2013, 16:14
dan filoti-1

Îmi place Contra. Mi-a plăcut de el și ca fotbalist, dar acum mi se pare că rolul de antrenor i se potriveșre perfect. Implicat, dedicat, preocupat. Mi se pare că are instinct, că vrea și știe să își asume riscuri, că e un bun comunicator și mai ales că are abilitatea de a-și motiva jucătorii. Plus că fotbalul jucat de echipele sale este alert, estetic, pe poartă. Adaug la asta un discurs așezat, realist, direct și cu substanță. Sunt, cred eu, suficiente argumente ca tehnicianul cu o singură înfrângere în Liga I să își continue frumos cariera și nu peste mult timp să spargă bariera Estului fotbalistic și să poată antrena într-un campionat de top. Asta sunt tentat să zic că se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.

Altfel, aceeași senzație reconfortantă la un meci al lui Dinamo pe Arena Națională. Chiar și fără să se umple, 25.000 de spectatori reprezintă totuși o cifră mai mult decât îmbucurătoare pentru dinamoviști, atmosfera a fost una la înălțime pe stadion, cu galeriile celor de la Petrolul și a celor de la Dinamo creînd un spectacol sonor, cum rar vezi pe stadioanele noastre. De altfel, cele două grupări de suporteri mi se pare că sunt cele care continuă să țină steagul sus în Liga I, după ce fanii Rapidului, ai Timișoarei și ai Craiovei nu își mai pot etala arsenalul pe prima scenă. Sigur, mai sunt steliștii, dar din punctul meu de vedere singurul lor atu este acela că sunt mulți. Mai au de lucrat la repertoriu, la coregrafie, chiar la implicare.

A fost și fotbal, cu Dinamo având timid inițiativa o repriză, pentru ca în a doua să fie înghesuită treptat spre propria poartă, în ritmul dicatat de jucătorii trimiși pe parcurs de Contra. Am văzut doi portari agili și cu reflexe, am văzut și execuții tehnice, un plus pentru Petrolul. În câteva vorbe a fost o senzație de sațietate pentru un microbist neutru sau mai puțin fanatic venit într-o seară de sâmbătă să își satisfacă nevoia de fotbal. Ca atunci când mergi la un restaurant bun la care nu îți permiți să ieși zilnic, iar la sfârșit pleci bucuros că de la meniu la servire totul a fost aproape impecabil. Știu, asta ar fi normalitatea, dar de cele mai multe ori de la domeniul culinar și până la fotbal, ceea ce e firesc să se întâmple ajunge să devină un fapt excepțional.

Și ca să nu fie totul pefect, a trebuit să revăd fazele litigioase cu Avram în rol de judecător. Fără excepție controversele au fost interpretate în defavoarea Petrolului, astfel că percepția de rezultat mai degrabă echitabil cu care am părăsit Arena s-a nuanțat. De aici și tușa mai accentuată proContra din începutul textului de față.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 17:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:00 Etapa 8 Liga a 2-a: Selimbar-Gloria Buzau
  • 19:00 LIVE Digi Sport Special
  • 20:00 Etapa 8 Superliga: Farul Constanta-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • 20:45 LIVE Digi Sport Special
  • 21:00 Etapa 8 Superliga: Farul Constanta-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: Șelimbaăr - Gloria Buzău, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSO Voluntari - CSM CSU Oradea, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (5.04.2024)

    FOTBAL: Farul Constanța - Sepsi, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A general view of the Premier League logo during the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Saturday September 2, 2023.

    FOTBAL: Luton - Everton, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

sabalenka

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

ryan-garcia

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media