Răspunsul care doare

11.09.2013, 14:32
de sters-dan

Mda. La carte scrie că în jurnalism nu e bine să abordezi un subiect ca pe o continuare a unui articol precedent. Nu e obligatoriu ca toți cei care citesc ce scrii acum să fi avut posibilitatea să lectureze ce ai "zis" acum trei zile. Acesta este motivul pentru care încep prin a repeta că prin minutul 60 al jocului de vineri cu Ungaria mi-a încolțit întrebarea la care am primit un mare răspuns negativ la jocul cu Turcia. Mi-aș fi dorit ca la interogația: "Putem repeta la patru zile distanță o evoluție consistentă?", să fi primit un "da" cât Brazilia din partea lui Marica, a lui Pintilii, Chiricheș și cine a mai fost pe acolo...Aș fi spus acum ca ne-am depășit statutul de echipă mai degrabă mediocră și oscilantă.

Din păcate am fost moi, neputincioși, copleșiți. Am fost dominați de turci la motivație, la arțag, la dorință. Pentru a le fi putut face față, ar fi trebuit să începem și noi meciul ăsta de ca și cum era unul capital și nu să-l disputăm la alibi, sperând că trecerea timpului ne va deveni aliat, că ei se vor deschide, noi îi vom surprinde pe contraatac și dacă nu se va termina egal... Am așteptat în loc să acționăm și asta ne-a costat. Când am încercat să ne trezim, a fost prea târziu, pentru că și în fotbal norocul ține, de cele mai multe ori, cu cei care îl caută, care îl provoacă. Am tresărit în partea a doua, am salvat preț de câteva minute  ceva din impresia artistică, înghesuindu-i în propria jumătate, obligându-i să tragă de timp. Nu a fost însă o "priză decisivă". Le-am luat aerul, dar nu i-am sufocat, astfel că, pe final, ne-au dat ei lovitura de grație. Noi, oricum eram epuizați și incapabili să schimbăm ceva în soarta partidei. De sus din tribună ultimul sfert de oră s-a văzut tare urât. Au fost cele mai urâte minute din dubla Turcia și Ungaria, trăită la fața locului... La 0-1 și conștiență că egalul e izbăvitor, nu am mai avut efectiv forță, resurse să încercăm măcar. Dacă am fi terminat meciul hărțuind adversarul, așa cum o făcuserăm dealtfel, ar fi fost altfel totul. Nu zic că până la urmă ar fi cedat, deși au fost suficiente faze în care fundașii turci și-au arătat limitele, dar măcar ne-ar fi lăsat pe noi să așteptăm cu o altă stare de spirit deznodământul unei grupe, în care teoretic am mai avea motive să ne agățăm de speranțe, de Olanda...Așa, s-a încheiat trist, ca un film cu potențial care la un moment dat te prinde, dar al cărui final te dezamăgește și te enervează deopotrivă! Rămânem cu realitatea faptului că serile gen Ungaria sunt întâmplătoare și foarte rare. Și cu temerea atâte de materială că nopțile albe din Brazilia vor rămâne interzise, așa cum nu le-am trăit nici pe cele din Coreea, Germania sau Africa de Sud.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Fotbal Club
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului

FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media