Republica fotbalistică Ploieşti

11.08.2014, 16:42
dan filoti captura

Mutu e în formă, Teixeira e constant, Toto Tamuz e o forţă, Pecanha dă siguranţă, De Lucas dă clarviziune, Albin dă strălucire...Petrolul de azi, de acum, arată ca în cele mai frumoase vise ale fanilor ei. Care fani trebuie spus că merită tot ce e mai bun. Pentru că nimic nu e întâmplător acolo şi pentru că meciurile văzute de pe arena din Ploieşti sunt cu adevărat altceva în peisajul sordid şi sterp al Ligii I. Cine nu mă crede, să meargă acolo să se convingă. Cu dinamoviştii, steliştii şi rapidiştii în frunte.

Îndrăznesc să afirm că nici în vremurile cele mai bune, stadioanele lor nu rezonau atât de frumos, atât de necondiţionat, atât de la unison cum se întâmplă de când a fost dat în folosinţă noul „Ilie Oană”. Dar dincolo de tot şi de toate, simt nevoia să mă refer şi la cel ce a reuşit să asambleze o echipă atât de plăcută ochiului, atât de entuziastă şi în egală măsură pragmatică.

Adică da, am zâmbit şi eu la glumele cu Mister X, cu Regele egalurilor, am fost nevoit să accept evidenţa că uneori tacticizează jocul la limita inesteticului. Asta deşi în urma numeroaselor discuţii cu Răzvan Lucescu ştiam cine şi cum e el de fapt. Nu o să afirm că după 4-1 în Europa şi 5-1 la Iaşi e un mega-ofensiv şi un promotor al fotbalului spectacol. Dar, o să spun cu convingere că Lucescu junior e cinstit cu el însuşi şi cu echipa sa şi că dispune de metode, de pricepere şi de tact pentru a scoate maxim de la ce are la dispoziţie. Şi asta face acum. A dispus de timpul necesar pentru a impune un gen de comunicare, pentru a stabili o relaţie cu echipa sa şi ăsta e rezultatul. Va fi inevitabil ca Petrolul să clacheze într-un meci şi la un moment dat, dar îndrăznesc să afirm că dacă în interior climatul va fi la acest nivel, acelea vor fi doar accidente şi că normalitatea este asta din această perioadă.

Am avut ocazia să interacţionez cu ceea ce înseamnă starea de spirit Petrolul la meciul tur cu Plzen. Am rămas cu o plăcută senzaţie de lucruri puse la locul lor. Cu efervescenţa tribunelor, cu implicarea tuturor celor de pe lângă echipă, de la Mario managerul sportiv până la şoferul autocarului, trecând prin ofiţerul de presă şi toţi ceilalţi.

Preocupare, dorinţă, conştientizarea faptului că totul e perfectibil şi nimic perfect. Şi da, felul de a fi a lui Răzvan se pliază perfect cu ceea ce a fost şi este Petrolul. Mândrie, stropită cu un pic de trufie, un soi de pedanterie aristocrată, oleacă de narcisism, multă ambiţie şi un inconfundabil şi asumat stil de altfel, de altceva. Atât cât să nu deranjeze un ochi obiectiv şi nepătimaş. În fotbal, pare că Ploeştiul nici că putea să îşi găsească un preşedinte mai potrivit, plus un Mutu, premier în exil. Să fiu politician le-aş cere lui Răzvan şi Adi să mă înveţe secretul coabitării pentru interesul comun al...republicii!

PS: Suporterii Petrolului, dar şi ai Stelei, experimentează un sentiment plăcut. Rezultatele din Europa sunt confirmate de evoluţii pe măsură în întrecerea internă. E prematur să tragem concluzii, ştiu, suntem la început de drum în ambele competiţii, dar merită subliniat ceva ce în sezoanele trecute doar invocam!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită...

Descarcă aplicația Digi24

  • 21:00 Etapa 8 Superliga: Universitatea Cluj-Dinamo
  • 22:00 LIVE Digi Sport Special
  • 23:15 Stirile Digi Sport
  • 23:30 Digi Sport Special
  • 21:30 Etapa 8 Superliga: CFR Cluj-Rapid
  • 22:15 LIVE Digi Sport Special
  • 22:30 Etapa 8 Superliga: CFR Cluj-Rapid
  • 23:30 LIVE Digi Sport Special
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 1-:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Unirea Slobozia - Corvinul Hunedoara, ora 12:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC BOTOSANI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.11.2023)

    FOTBAL: Botoșani - Voluntari, ora 14:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-METZ HANDBALL, LIGA CAMPIONILOR (28.04.2024)

    HANDBAL: Metz - CSM BucureȘti, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.12.2023)

    FOTBAL: Universitatea Cluj - Dinamo, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

wanda nara

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

8

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

sucu 4

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media