Returul din tur

30.11.2012, 14:53
dan filoti-1

Liga I e în continuă mișcare pe axa tur-retur. În fotbal toamna nu-i ca primăvara. „Campioana de toamnă” și „primăvara europeană” au rămas simple expresii anacronice. Iarna e anotimpul în care se termină și începe totul pentru Steaua, numitorul comun al expresiilor amintite. Acum două săptămâni și 180 de minute am fi zis că aceeași Steaua, cocoțată pe culmi, va fi marea câștigătoare a acestui mini-retur. După ce filogermanul Regenkampf a încasat un 2-8 cumulat cu nemții nemți și nemții sași, din ce în ce mai mulți vorbesc despre recul, dacă nu despre o prăbușire.

Dacă analizăm sezonul de față, putem spune că eliminarea din Cupă a reprezentat un punct de cotitură în parcursul trupei lui Reghencampf. Pornim de la premisa că Vasluiul și înfrângerea suferită acolo în etapa a șasea a fost un accident și atât. De atunci și până la Chiajna a urmat un pas de defilare bătut de armata lui Becali, MM și Reghe și supradoze de încredere și optimism după fiecare victorie obținută pe cele trei fronturi. Concordia a pătat muncitorește armonia roș-albastră. Au apărut primii nervi și primele semne de slăbiciune.

Ilie Stan și Laurențiu Reghencampf vor fi din nou față în față. A patra oară din postura de principali, dar duelul lor s-a ascuțit după rocada făcută la începutul sezonului când Reghencampf a preluat Steaua de la Stan via Stoichiță, Iliesta ajungând pe banca formației din Chiajna. Polemica stârnită pe tema bazei puse de Stan în pregătirea de astă-iarnă, dar și discuțiile de la finalul partidei de Cupă, atunci când MM Stoica și secunzii Concordiei au fost la un pas de bătaie, încing la maxim confruntarea. E un meci în care vom afla dacă Steaua depășește criza acolo unde a dat primele semne de slăbiciune sau din contră și-o adâncește cu doar câteva zile înaintea meciului capital de la Copenhaga. Din punct de vedere moral și nu numai se poate spune că parcursul european al Stelei trece prin Chiajna și e sigur că Ilie Stan și ai lui său nu au de gând să joace rolul întăritoarelor de efort. La pungă sau nu.

În afară de Concordia-Steaua, oricum putem numi prima etapă a returului drept una a revederilor. În Vaslui-Rapid, un alt cap de afiș al rundei, Hizo se reîntâlnește cu Rapid, Coman cu galeria giuleșteană care l-a alungat, Pancu revine la Vasluiul care îl adoptase și tot așa. La Astra-Gloria Dinu Gheorghe și Nae Manea au multe amintiri comune din trecutul lor vișiniu. Oțelul-Iași este meciul în care actualul primar din Galați păstrează nostalgii din vremea când colabora cu edilul Iașiului pentru a salva echipa de la retrogradare. Bud se revede cu CFR-ul și are un flash cu el speranța Clujului și am mai putea găsi puncte comune și în celelalte partide. Cert e că la sfârșitul acestei săptămâni reîncepe, de fapt continuă pe fast forward o competiție care își comprimă etapele pe un final de an prietenos măcar din punct de vedere al vremii. Că vremurile sunt cum sunt. De fapt, la cât de liniște este în campania electorală  ar fi de luat în calcul să se joace în această perioadă cât mai multe etape din Liga I Bergenbier. Prietenii știu de ce!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Euro Fotbal
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: CS Mioveni - Csikszereda, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:15, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Olympiacos - Barcelona, ora 19:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • London, England, 9th March 2024. John McGinn of Aston Villa with Radu Dragusin of Tottenham during the Premier League ma

    FOTBAL: Chelsea - Tottenham, ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

tote12

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

FOTBAL:ROMANIA-MUNTENEGRU, LIGA NATIUNILOR (14.06.2022)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media