Sandu, sfidător și la persoana a treia plural, despre fotbalul pe care l-a falimentat

05.08.2013, 15:02
dan filoti-1

Nu se pune problema să mă fi gândit vreo clipă că la conferința de presă pe care a anunțat-o încă de săptămâna trecută, Mircea Sandu ar fi putut spune ceva care să limpezească lucrurile într-un fotbal ajuns în ultimul hal în mandatul său. În consecință, dezamăgirea, frustrarea și neputință sunt la aceleași cote. Mai rău de atât nu se poate!

Un amestec de discurs inconsistent, limbaj de lemn și ironii infantile, totul culminând cu un dialog de la distanță cu Dragomir: - „Deci se uită la televizor...Atunci îi spun că voi candida la șefia Ligii la anul” - , complicele său în falimentarea ideii de management, respect și responsabilitate în fotbalul românesc.

A început, vezi Doamne supărat pe media care coboară nivelul prin “scandal, reacții nedocumentate și dezinformare”, a continuat la persoana a treia plural, făcând o radiografie a unui fenomen fotbalistic muribund, de ca și cum el e vreun expert din afară trimis să pună un diagnostic și nicidecum un executiv incapabil de atâta timp să aducă lucrurile în regulă. A sfârșit vorbind de toate pentru toți, despre nimic concret, fals atoateștiutor și relaxat insinuant: „Liga nu a făcut și nu va face propuneri pentru că e an electoral...”.

Motivul conferinței în sine fusese expediat atunci când a prezentat dovada că el a fost împotriva barajului neregulamentar, propus de “incompetenții” de la Ligă. Și ca să vedem noi cât de tare și mare e posibil, i-a „certat” și pe judecătorii TAS, care în viziunea sa au încălcat regulamentul, permițând Chiajnei să joace în Liga I. Cu toate acestea, deși a fost parte în proces, nu va face niciun demers pentru restabilirea ordinii în care crede, drept pentru care ia act și aplică o hotărâre pe care o consideră injustă!

La un moment dat, a pus ca un veritabil conducător ce este degetul pe rana disputei Steaua-națională (mișcare tipică de distragere a atenției de la subiectul care a pus conducătorii fotbalului românesc în cea mai jenantă situație) și a spus că a solicitat o întâlnire conducătorilor steliști pentru a soluționa disputa. Parcă îl văd pe MM pufnind: “În ziua meciului retur cu Tbilisi?!”. Și, serios acum, nici măcar nu l-ai putea acuza, în cazul de față, că e țâfnos. Președintele cu poreclă de mafiot din filme cu gangsteri a mimat stăpânirea de sine și impunerea unui nivel în discurs, dar pe final, nici măcar provocat, și-a dat arama pe față, rânjind amenințător: „Dacă scot eu dosarele Timișoarei...”.

O nouă mostră de sfidare a noastră a tuturor celor care ne încăpățânăm să ne agățăm pasiunea și iluziile de un fenomen ajuns pe mâna unor indivizi incalificabili. Dar cel mai trist este că se acreditează ideea că un asemenea individ se bucură de vizibilitate, apreciere și credibilitate la UEFA. Atunci despre ce naiba mai vorbim?!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic...

Descarcă aplicația Digi24

  • 19:00 Etapa 8 Superliga: UTA Arad-FCU 1948 Craiova
  • 20:00 LIVE Digi Sport Special
  • 21:00 Etapa 8 Superliga: Universitatea Craiova-FCSB
  • 21:45 LIVE Digi Sport Special
  • 22:00 Etapa 8 Superliga: Universitatea Craiova-FCSB
  • 23:00 LIVE Digi Sport Special
  • 19:00 etapa 9 Liga a 2-a: Gloria Buzau-Unirea Slobozia
  • 19:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - ACSM POLETEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET (24.11.2023)

    FOTBAL: FC Hermannstadt – Poli Iași, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - AFC UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (29.10.2023)

    FOTBAL: UTA Arad – FCU Craiova 1948, ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)

    FOTBAL: Universitatea Craiova - FCSB, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Italy: Serie a football match SSC Napoli vs Inter SSC Napoli Victor Osimhen , Khvicha Kvaratskhelia (ssc Napoli) during

    FOTBAL: Udinese - Napoli, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • Coventry City v Manchester United - Emirates FA Cup - Semi Final - Wembley

    FOTBAL: Crystal Palace - Manchester United, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

miami

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Tottenham Hotspur v Brighton and Hove Albion - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

florin prunea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media