Video Teo Meluță, cea mai bună fotbalistă de la noi, nu se ferește să își asume pasiunea pentru gătit. În sensul de a face mâncare

15.04.2020, 10:10
Teodora Meluţă

M-am surprins gândindu-mă în cheia discriminării la jurnalul acesta. Mai exact a ideii că e prea mult despre fotbal versus alte sporturi și că sunt majoritari băieții față de fetele despre care scriu. Așa că, azi e despre o fotbalistă. ?

Teo Meluță este constant declarată cea mai valoroasă jucătoare din România în ultimii ani. Povestea frumoasei sportive e una cât se poate de caracteristică marilor performeri, dar de câte ori vorbim despre astfel de momente eu unul nu mă pot abține să nu mă gândesc la nenumăratele povești nespuse, cu sacrificii colosale, ale altor copii plecați de acasă și care din varii motive nu ajung unde își propun.

Teo a plecat la 14 ani de acasă pentru a face performanță, la Cluj. Acolo unde U Olimpia din localitate defilează în ultimul deceniu în fotbalul feminin românesc. La 14 ani! Un copil, o fată mergând să își urmeze visul, să facă fotbal în celălalt colț de țară. Am avut ocazia să o cunosc și pe Teo, dar și pe tatăl ei, atunci când am avut-o ca invitată în studioul Matinalului pe proaspăt câștigătoarea titlului de cea mai valoroasă fotbalistă a noastră.

Am avut plăcerea să schimb câteva vorbe cu domnul Meluță, cât să percep aerul mândru-protector al unui tată care avusese de luat o decizie în urmă cu ceva ani și care acum răsufla ușurat că a ales bine.

Nu m-am putut abține să nu îmi imaginez discuția din casa Meluță, atunci când au decis să o lase pe Teo, un copil, să plece de una singură pe drumul ei în carieră și în viață. Și am mai prins și strălucirea din ochii ei strângând trofeul și mărturisind că îl dedică lor, părinților.

Teo Meluţă are un DOR nebun de un CANTONAMENT

Dacă naționala lui Rădoi avea meci/meciuri decisive la final de martie, fetele ar fi avut avut meci la mijlocul lui aprilie, mai exact pe 14, în Croația. Joc pentru preliminariile Campionatului European, ediția 2021 (sau tot 2021) din Anglia. Nu ne avantajează prea tare să aprofundăm subiectul, dar nu e ca și cum nu suntem obișnuiți cu rezultatele băieților. În grupa H, fetele noastre au disputat trei partide. 0-1 cu Belgia, 3-0 cu Lituania și 0-6 cu Elveția.

Pe primele două locuri s-au instalat deja Belgia și Elveția cu maximum de puncte și în condițiile în care se califică primele două din seria de cinci, șansele de calificare sunt infime: „Mi-aș fi dorit enorm să fi jucat pentru că asta ar fi însemnat ca lucrurile să fie normale peste tot în lume. Sunt o persoană energică, mă mișc mult, abia aștept să se termine. Mi-e DOR de un CANTONAMENT de nu mai pot!”.

Teo Meluţă a jonglat şi ea cu sulul de hârtie igienică

Scrie cantonament și dor cu majuscule, dar adaugă un emoticon hohotind: „Nu mă gândeam să spun asta vreodată... Dar multe din lucrurile pe care le facem acum, nu le vedeam posibile”. Competiția internă ar fi trebuit să se reia tot în aprilie, practic tot returul. Iar la jumătatea întrecerii e inutil să spunem că Olimpia Cluj era pe primul loc.

Teo Meluţă: „Mă feresc să alerg pe ciment pentru că mă dor genunchii și tendoanele”

Teo a fost prinsă de perioada aceasta în apartamentul ei din București. „Pe de o parte e bine că sunt acasă, dar e greu să fiu numai în casă! Încerc să îmi mențin tonusul și condiția fizică. Fac programul trimis de la națională, axat pe exerciții de forță, dar și antrenamente de tip Tabata”. Simt nevoia unei explicații și o oferă: „E un antrenament foarte bun din punctul meu de vedere, te ajută să îți îmbunătățești rezistența și are efecte atât aerobe, cât și anaerobe. De exemplu noi lucrăm într-un ritm de 20 de secunde exercițiu cu 10 secunde pauză”.

Câteva zeci de minute, îmi închipui. Mai greu e cu activitatea în aer liber:„Am un părculeț lângă bloc, acolo unde fac, atât cât îmi permite spațiul, exerciții de tehnică individuală, jonglerii, cât să mai pun piciorul pe minge. De alergatul pe ciment mă feresc pentru că mă dor genunchii și tendoanele”.

Jucătoare de performanță, ea profită de timp pentru a-și pune în practică o pasiune pentru care de obicei nu are foarte mult timp. „Gătesc și îmi place foarte mult să fac asta. Fac tot felul de chestii și îmi place să cred că mă și pricep. Altfel, citit, seriale. Mă mai uit și la meciuri de fotbal...”. Mi s-a părut prea la îndemână să întreb ce meciuri, așa că am rugat-o să recomande seriale: „Toy Boy, Quee of the South, Casa de Papel".

Iar casa asta! Toată lumea vede serialul ăsta?! Gata, mă uit și eu!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:15 Champions League: Rezumate
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-UNIVERSITATEA CLUJ, FINALA CUPEI ROMANIEI (24.05.2023)

    FOTBAL: Oțelul Galați - ”U” Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A tennis ball with details of a racquet , shadows and a clay court

    TENIS: ATP București, ora 11:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Transformarea Serenei Williams, la 18 luni de la retragere. A anunțat că vrea să intre în alt sport

MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 29: Serena Williams tries on daughters extra small Barbi Jacket in VIP suite with Demarri

UEFA a decis: o echipă de tradiție din Europa, suspendată 3 ani din toate competițiile europene!

Football - UEFA Champions League 2016/17 Group Stage Group G FC Porto v Leicester Estadio Do Dragao, Oporto, Portugal - 07 Dec 2016

Foto Ilie Năstase a apărut de mână cu ”cea mai frumoasă femeie din lume”: ”I-a luat trei ani”

Screenshot 2024-04-16 at 21.24.53

Video&Foto Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct

FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media