Un 2013 amărui

23.12.2013, 14:35
de sters-dan-filoti

2013 se încheie cu un gust amărui... Rămânem cu un baraj trist. O şansă pe cât de neaşteptată, pe atât de nonşalant irosită. La mai bine de o lună de la dubla cu Grecia avem impresia că au trecut ani de atunci. Vom uita ca şi cum nici nu a fost faptul că ne-am fi putut petrece iarna şi primăvara în aşteptarea unei veri cu fotbal nebun în Brazilia.

Suntem prea suficienţi, prea blazaţi, prea slabi şi doar imaginaţia prin care ne bântuie spiritele generaţiei 94 ne face din când în când să tresărim. Din păcate doar pe noi cei care nu jucăm, nu antrenăm sau nu avem putere de a decide. Cel puţin aşa se vede din afară...

Aproape concomitent cu „La revedere, Cupa Mondială”, am primit şi vestea expulzării din Europa la nivel de echipe de club. Asta în fotbal...

Nu că handbalul, al doilea sport naţional, ne-ar fi adus vreo satisfacţie, eşecul marcă înregistrată din optimile Campionatului Mondial cu Polonia găsindu-ne imuni şi reci.

Şi anul începuse frumos, dacă e să te gândeşti la eliminarea de poveste a lui Ajax. Bine, dacă îi întrebi pe stelişti ar spune că 2013 a fost excelent, cu acel nou titlu cucerit. La polul opus pentru rapidişti a fost un coşmar ce pare că nu se mai încheie. Cum e soarta...La şapte ani de la sfertul acela magic de Cupa UEFA, unii sărbătoresc un titlu şi ceilalţi se afundă. (Am tot văzut zilele astea imagini cu fanii rapidişti, care au avut ideea de a-şi colinda gloriile şi rămân la părerea că, indiferent cine ce-o zice, au ceva special. E un spirit al locului care nu va muri niciodată şi tocmai gesturile şi manifestările astea ţin în viaţă Giuleştiul).

Individualităţile ne-au salvat anul din punct de vedere sportiv. Mai exact, Simona Halep. A fost magnifică şi victoriile ei pe bandă rulantă ne-au dat doza aceea de bucurie din sport. De câte ori am ocazia spun că sentimentul acesta de satisfacţie după o victorie a unuia de-al tău e ceva special. Îl înţelegeţi sunt sigur, nu trebuie să mă mai chinui eu să îl explic. Oricum e greu să fie descris, pentru că ce spun eu, se simte, se trăieşte. Şi de aia zic că 2013 a fost destul de zgârcit în momente din acestea de graţie care să antreneze o masă mare de oameni.

Şi nu îmi vine să îmi închei textul acesta în care vorbesc despre 2013 fără a le transmite un gând bun celor doi Roman din fotbalul nostru: Mişu şi Dan. Amândoi au suferit accidentări urâte de tot. Genul de moment de cotitură în carieră şi viaţă. Lor le doresc să revină mai puternici în 2014, să treacă peste încercările la care au fost supuşi. Până la urmă, dincolo de toate consideraţiile mele de până acum, cel mai important e să îi avem pe cei ca Roman sănătoşi. Acelea sunt adevăratele ghinioane şi momente triste ( Mihăiţă zâmbetul tău enigmatic de astă-primăvară de la Amsterdam mă urmăreşte şi acum) care ne fac să înţelegem retroactiv şi tardiv că de cele mai multe ori nu ştim să preţuim ce avem.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 19:30 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • 21:15 LIVE Fotbal Club
  • 21:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media