Visând la trei din trei în Europa

18.08.2014, 18:07
dan filoti captura

Ştiu că am lăudat Petrolul. Îmi menţin părerea că atunci când e deplin conectată echipa asta arată şi se exprimă pe alocuri încântător. Rapid a fost o surpriză plăcută. Cu mijloacele pe care le-a avut la îndemână, Ganea a pus în teren o formaţie gata să se sacrifice pentru fiecare minge şi pentru fiecare metru de teren. A câştigat un punct uriaş, pe un stadion de unde nu mulţi vor pleca neînvinşi.

Rezultatul acesta a surprins teribil dar, în contextul meciurilor europene de la mijlocul săptămânii, cred că îl poate ajuta pe Răzvan Lucescu să-şi bage din nou trupa în priză. Aici suferim încă. La constanţă, la păstrarea unui ritm de la o competiţie la alta. Petrolul şi Astra şi-au arătat cumva limitele, clacând în campionat înainte sau după meciurile din Europa.

Steaua în schimb, în era Gâlcă, pare să îşi fi intrat într-un astfel de ritm. Ştiu, mulţi vor spune că mă pripesc anticipând în condiţiile dublei cu Ludogorets. Vreau să cred că meciurile decisive cu bulgarii vor confirma faptul că noul antrenor al „roş-albaştrilor” a găsit secretul pentru principiul rotaţiei şi pentru genul acesta de constanţă, indiferent de adversar ori competiţie. Vreau de asemenea să se demonstreze o teorie în care eu unul cred, şi anume aceea că tehnicianul stelist a gradat etapele de pregătire şi intrarea în competiţie astfel încât la ora play-off-ului Steaua se fie în vârf de formă. Pe plafonul acela pe care orice antrenor încearcă să-şi ducă echipă.

Da, îmi place ce văd acum acolo. Steaua lui Gâlcă, Steaua lui Sănmărtean...E o nouă ordine a lucrurilor în Ghencea. Mai puţină vorbărie, mai puţină fanfaronadă, mai puţină „hatereală”. Vorbim de muncă, de disciplină, de implicare şi, da, nu e nicio ruşine, de modestie şi de simţ al măsurii. Am rezistat tentaţiei de a spune şi Steaua lui Keşeru. Şi Claudiu e altceva, dar nu doar pentru cele şase goluri de vineri, ci prin felul lui de a fi. I-am alăturat pe Gâlcă şi pe Sănmărtean pentru faptul că mi se pare că unul de pe bancă şi celălalt din teren se completează pentru o nouă ordine a lucrurilor la Steaua. Şi felul în care cei doi au survolat un conflict, amplificat de presă, dar real spune totul despre maturitatea lor, despre decenţă şi despre conştientizarea şi prioritizarea interesului comun. Şi fotbalul îi răsplăteşte, prin rezultate, dar şi prin momente în joc realmente de clasă.

Aşteptăm meciurile europene şi proba aceasta de foc a tururilor preliminare. Steaua în Liga Campioanilor şi Petrolul în Europa League ar însemna enorm. Şi Astra în grupe ar ţine de perfecţiune. Cert e că în două cazuri din trei, mi se pare că ţine de noi. Că ne stă în putere cu condiţia să fim sută la sută acolo la ora confruntărilor.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Ce a pățit un tânăr din Siberia care a vrut să intre în armata ucraineană
Ce a pățit un tânăr din Siberia care a vrut să intre în armata ucraineană

Un tribunal militar rus l-a condamnat la zece ani de închisoare pe un tânăr din Siberia. El este...

Descarcă aplicația Digi24

  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Liga Digi Sport
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal Club
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Liga Digi Sport
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Fotbal Club
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media