Balotelli, finalmente, la Milan!

31.01.2013, 16:56
Dan Stefanescu-1

De la "niciun club din Italia nu şi-l poate permite pe Mario", până la transferul la Milan nu a fost decât un pas. 23 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, plus o muncă asiduă în spatele cortinei, ce a început în vara lui 2012. Atunci, Zlatan Ibrahimovic pleca la PSG, însă şefii lui Milan primeau asigurări, din partea lui Mino Raiola, că Balotelli va ajunge pe San Siro cât mai curând posibil. Ceea ce s-a şi întâmplat, după 6 luni în care agentul lui SuperMario a făcut totul ca să aducă relaţia dintre club şi jucător în punctul în care englezii să spună „la revedere, Mario, fără regrete!”. Raiola a fost cel care l-a sfătuit pe atacantul nationalei Italiei s-o dea pe City în judecată, în luna decembrie. Şi tot el l-a sfătuit, înaintea primul termen, să-şi retragă plângerea şi să facă pace cu Mancini.

Dincolo de toate subterfugiile la care Raiola a apelat, de-a lungul carierei, nu numai în cazul Balotelli, agentul de 45 de ani este un maestru al negocierilor. Numai el ştie cum i-a determinat pe şefii lui City să scadă preţul lui Balotelli cu 14 milioane de euro. De la 37, la 23, atât cât a plătit Milan. Tot Raiola este cel care l-a convins pe Balotelli să accepte o reducere de salariu de 1,5 milioane de euro, bani pe care îi primeşte, acum, bunul său prieten de la club si naţională, Stephan El Shaarawy.

Balotelli a ajuns, în cele din urmă, la Milan, club care nu i-a sesizat potenţialul în 2006.

La acea vreme, rossonerii aveau relaţii strânse cu Lumezzane, echipa la care evolua SuperMario. Milan avea împrumutaţi doi jucători în Serie C1, pe necunoscutul Matteo Teoldi si pe actualul atacant al lui Juve, Alessandro Matri. Cum politica rossonerilor era cu totul alta, e lesne de înţeles de ce Balotelli n-a avut loc în lotul lui Ancelotti, care avea să câştige Liga Campionilor în sezonul următor. După negocieri cu Fiorentina, Brescia şi Barcelona, atacantul de 16 ani a ajuns la Inter, pentru doar 350.000 de euro. Traseul ulterior este cunoscut de toată lumea. 3 titluri si o Ligă a Campionilor câştigate cu Inter, un titlu cu Manchester City, 3 goluri şi o finală de Campionat European vara trecută, plus o listă interminabilă de scandaluri. Marcă înregistrată.

Acum, când Galliani zâmbeşte cum n-a mai facut-o din vara lui 2010, de la transferul lui Ibrahimovic, Balotelli spune că i s-a împlinit visul. Unde-l va folosi însa Allegri şi ce se va întâmpla cu ceilalţi 5 atacanţi ai Milanului? SuperMario poate juca oriunde în ofensivă. Vârf împins, în 4-2-3-1, caz în care Pazzini rămâne rezervă, alături de El Shaarawy, în 4-3-1-2, caz în care Milan are nevoie de un jucător gen Kaka, în spatele vârfurilor sau în centrul ofensivei, flancat de El Shaarawy şi Niang, în 4-3-3. Foarte importantă este şi relaţia pe care o va avea cu Allegri, după ce a fost cu greu stăpânit de Mourinho sau Mancini.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi atacanţi ai rossonerilor, lucrurile stau în felul următor. Pazzini a primit asigurări că rămâne unul dintre jucătorii importanţi ai Milanului. Mai ales că Balotelli nu va putea fi folosit în optimile Ligii. Imediat dupa victoria cu Bologna, în care a reuşit o dublă, Il Pazzo a fost sunat de Galliani, care i-a transmis că nu mai intenţioneaza să transfere un atacant. Acum, după aducerea lui Balotelli, administratorul delegat al rossonerilor l-a sunat din nou pe Pazzini să-l liniştească: "Pe tine nu te afectează cu nimic acest transfer", i-a transmis Galliani.

Afectat va fi însă Robinho, care a bifat prea puţine minute în 2013 şi care nu e în cele mai bune relaţii cu Allegri. Milan nu se grăbeşte să-l vândă însă pe brazilian. Doar Santos e interesată de Robinho, dar diferenţa dintre cerere şi ofertă e foarte mare, în acest moment. Chiar şi aşa, există şanse să se facă afacerea, pentru că perioada de mercato, în Brazilia, se încheie în martie. Bojan şi Niang, în funcţie de adversar şi de tactica folosită de Allegri vor alterna prezenţele în primul 11, cu cele pe bancă.

El Shaarawy se va simţi perfect. De mult îşi dorea golgeterul Milanului să joace şi la club cu bunul său prieten, alături de care a evoluat la naţionalele de tineret şi de seniori ale Italiei.

Ce va fi, cu adevărat, vom vedea de duminică încolo. De când Balotelli va intra pentru prima oară pe San Siro, în tricoul Milanului, având pe spate numărul 45.

"De mult visam să ajung la Milan. Însă eram la alte echipe şi nu puteam pleca. Acum s-a ivit posibilitatea şi am ales pe loc. Sper ca eu şi clubul să facem lucruri importante".
Mario Balotelli, Milan

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Stefanescu
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare...

Descarcă aplicația Digi24

  • 18:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:00 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 21:00 LIVE Euro Fotbal
  • 21:55 LIVE Champions League: Borussia Dortmund-PSG
  • 22:45 LIVE Euro Fotbal
  • 23:00 LIVE Champions League: Borussia Dortmund-PSG
  • 18:00 Etapa 8 Liga a 2-a: CS Mioveni-Csikszereda
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: Fenerbahce Istanbul - Monaco, ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

  • fotbal european

    MEDIA: Euro Fotbal, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Liga Campionilor

    FOTBAL: Borussia Dortmund - PSG, ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

tote12

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

sucu-14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media