Ce nu s-a văzut la televizor, la Turneul Campionilor

19.11.2014, 23:17
gabi-morariu blog

Turneul Campionilor din acest an a fost unul dintre cele mai dezechilibrate din ultimul deceniu. Competiția de la Londra a fost dominată de Djokovic și Federer, iar ceilalți sportivi au părut epuizați la capătul unui sezon obositor.

Wawrinka și Nishikori au strălucit pe alocuri, însă finala era clară încă după primele jocuri din grupă. Doar patru meciuri de trei seturi au avut loc la ediția din acest an de la Londra, multe partide încheiate în mai puțin de o oră de joc, care au adus dezamăgire în rândul iubitorilor tenisului.

În afara duelurilor propriu-zise, pe care le-ați putut vedea în direct pe canalele Digi Sport, au avut loc câteva evenimente mai puțin cunoscute publicului larg.

1. Djokovic, cel mai deschis către fani

În afara turnicheților care asigurau accesul în Arenă, sunt amplasate trei terenuri de antrenament. Acolo s-au pregătit, pe rând, toți cei 8 jucători de simplu și cele 8 perechi de dublu, tocmai pentru ca jucătorii să fie văzuți și de cei care nu își permit să achite prețurile deloc mici ale biletelor.

Dacă mulți dintre participanții din acest an au fost expeditivi, și au oferit câteva autografe doar la finalul partidelor, Novak Djokovic a zăbovit minute în șir cu admiratorii chiar și după antrenamente. Liderul mondial a acceptat să facă poze, dar și să semneze autografe, chiar dacă doritorii erau în număr mare.

2. Becker îi lasă prim-planul lui Djokovic

Colaborarea dintre Boris Becker și Novak Djokovic a început în acest sezon, iar sârbul prețuiește mult relația cu fostul lider mondial. "Mă ajută foarte mult din punct de vedere mental. Are un psihic de fier, de aceea a și avut atâte performanțe", a declarat Nole despre campionul german.

Și chiar în pofida acestor performanțe, Becker nu vrea să îi fure nicio clipă prim-planul lui Djokovic. Abordat de mai mulți reprezentanți media, germanul a fost de neînduplecat: "I`m not talking, he is the star, talk with him" ("Eu nu vorbesc, el este vedeta, vorbiți cu el"). Și totuși, personajul este un fost lider mondial și a cucerit 6 titluri de Grand Slam!

3. Rafa Nadal a fost la Londra, a trecut fugitiv pe la Turneu

Marele absent al Turneului Campionilor a fost finalistul de anul trecut, Rafael Nadal. Deși nu a jucat la această ediție a întrecerii londoneze, deținătorul titlului de la Roland Garros a fost prezent în capitala Angliei în perioada competiției.

Jucătorul spaniol a avut de onorat mai multe contracte, printre care și o partidă de poker împotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldo. Nadal și-a găsit totuși câteva zeci de minute pentru a trece în vizită și pe la O2 Arena, unde a fost ovaționat de fani.

4. Ce înseamnă pentru japonezi termenul de "Erou Național"

Kei Nishikori a obținut performanțe mărețe în acest an: a disputat prima finală de Grand Slam, pierdută la US Open, și s-a calificat în premieră la Turneul Campionilor. Cele 4 titluri ATP și clasarea pe locul 5 în lume l-au transformat pe timidul jucător de 24 de ani într-o vedetă națională în Japonia.

La competiția de la Londra au fost prezente nu mai puțin de 10 instituții media care l-au urmărit pas cu pas pe Kei. Armata japoneză se punea ordonată în mișcare la fiecare prezență a noului idol. Conferințe de presă, interviuri peste interviuri, antrenamente, aerul jucătorului era respirat îndeaproape și de ziariștii niponi.

Deși orele la care se terminau meciurile lui Nishikori erau printre cele mai nepotrivite în Japonia (în sesiunea de zi ora 01:00-02:00 noaptea, iar în cea de seară la 07:00 - 08:00 dimineața), jurnaliștii intrau în direct la foc automat pentru a transmite în țară ultimele informații despre Kei.

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Digi Sport Special
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • botosani

    FOTBAL: Hermannstadt - FC Botoșani, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Farul - CFR Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Juventusâ& x80;& x99;s Adrien Rabiot portrait in action during Hellas Verona FC vs Juventus FC, Italian soccer Serie A

    FOTBAL: Cagliari - Juventus, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024

"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român

xavi kovacs (20)

Foto După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit

Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media