În sfârșit, Horia și Max!

30.04.2013, 01:14
de sters-gabriel.morariu

Cel mai bun jucător român de dublu din prezent, Horia Tecău, a reușit să câștige primul turneu din 2013. Cu toate că s-a întâmplat mai târziu decât în alți ani, la finalul lui aprilie, tenismanul din Constanța și-a trecut primul titlu din carieră alături de noul partener, Max Mirnyi.

Având în vedere aura de învingător și palmaresul uluitor pe care noul său coleg îl are în cele peste două decenii petrecute in circuitul ATP (peste 600 de victorii), acest triumf a venit abia la a șasea competiție disputată împreună. Max și Horia încep să formeze o echipă care ne dă speranța că vom avea un compatriot învingător în turneele de Grand Slam după foarte mulți ani de așteptare.

Succesul lor a venit în locul perfect, la Arenele BNR, unde Tecău ținea atât de mult să se impună. Să sperăm că acest prim trofeu le-a dat acel ”confidence boost” de care aveau atâta nevoie. Chiar și la București au ieșit la iveală unele carențe în jocul lor, însă de fiecare dată au avut puterea să treacă peste momentele de cumpănă, lucru pe care ni-l dorim cu toții și pe viitor.

După trei finale consecutive de Wimbledon pierdute, ce ar fi mai frumos decât o izbândă a lui Horia pe iarba de la All England Lawn Tennis and Croquet Club? Jocul lor în forță, caracterizat prin lovituri puternice și agilitatea din preajma fileului sunt doar câteva dintre motivele pentru care cred că visul este realizabil.

Până la turneul de la Londra, urmează două competiții Masters pe zgură (Madrid și Roma) la care cuplul româno-bielorus va trebui sa treacă de adversari redutabili, în speță frații Bryan sau Lindstedt/Nestor. Sincopele precum cea de la Australian Open (înfrângere împotriva echipei Dimitrov/Baghdatis) nu își mai au locul în cazul în care învingătorii de la București vor să ajungă pe cele mai înalte poziții în ierarhia ATP.

Cu toate că Horia a obținut primul succes al sezonului pe zgură, această suprafață i-a dat cele mai mari bătăi de cap de-a lungul anilor. Max poate fi un catalizator la Roland Garros, unde deține titlurile de la ultimele două ediții, în finala din 2012 chiar în fața gemenilor americani care domină autoritar clasamentele.

Horia, Max, ne-ați făcut fericiți la București, ne-ați dat o speranță că vom avea satisfacții și mai mari pe viitor. Așteptăm confirmarea la turneele ce vin și sper ca sprijinul primit la BRD Năstase - Țiriac Trophy să reprezinte imboldul de care aveți nevoie pentru a reuși în restul sezonului. 

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 22:30 LIVE Fotbal Club
  • 22:45 Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
  • 23:45 LIVE Fotbal Club
  • 22:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • 22:30 LIVE Fotbal Club
  • 23:45 Stirile Digi Sport
  • 22:00 Etapa 7 Superliga: CFR Cluj-Sepsi Sfantu Gheorghe
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 14:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:OTELUL GALATI-DINAMO BUCURESTI, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (8.04.2024)

    FOTBAL: UTA - Oțelul, 16:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Alexandru Marian Musi reactioneaza in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si FC Botosani, din cadrul Superligii Su

    FOTBAL: Hermannstadt - Petrolul, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OFF (21.04.2024)

    FOTBAL: Universitatea Craiova - CFR Cluj, 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Brighton - Manchester City, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 23:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€

profimedia-0865397989

Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media