Tenisul la cheremul Serenei 

27.03.2013, 19:04
poza site-1

La 31 de ani, Serena Williams arată se joacă pe degete cu adversarele din circuitul feminin. Cea mai bătrână jucătoare care a ocupat vreodată primul loc în lume se comportă ca atare - a câștigat tot ce era de câștigat în materie de turnee, iar acum arată o atitudine pe alocuri sfidătoare. 

Aceasta a fost impresia care a lăsat-o în turneul de la Miami, pe care și-l va adjudeca, dacă va vrea, fără nici cel mai mic efort. Părerea mea a fost împărtășită și de miile de spectatori din tribunele de la Key Biscayne, care au fost martorii unor adevărate piese de teatru pe  alocuri. 

În partida din optimile de finală, Serena Williams a pus în regie perfect un joc "de-a șoarecele și pisica" împotriva Dominikăi Cibulkova (locul 14 WTA). Slovaca s-a lăsat purtată de val și a înghițit momeala. 

După puțin peste o oră de joc, ocupanta primului loc în lume era condusă cu 6-2 4-1. Cei care nu au urmărit desfășurarea evenimentelor ar fi putut să rămână consternați la vederea acelui scor, însă el a fost perfect justificat de modul în care s-a desfășurat meciul.

Pentru un act și jumătate, Serena a luat tenisul la mișto! A comis o sumedenie de greșeli neforțate, mingi trimise în burta fileului sau la distanțe uluitoare de liniile de fund. Reacțiile sale au fost mai mereu nepotrivite: se uita impasibilă sau, și mai grav, amuzată de cât de slab poate să joace.

Publicul nu a rămas dator și a taxat-o imediat. Deși tribunele erau înțesate cu americani, aceștia au trecut la un moment dat de partea Cibulkovei. Slovaca încerca sa își câștige singură punctele, se zbătea pe teren, se încuraja, dar degeaba... Serena îi punea meciul practic pe tavă. 

Iar din acel moment, de la scorul mai sus menționat, americanca a început lupta cu ea însăși. Numele adversarei de dincolo de fileu nici nu mai conta, sportiva din SUA arăta că poate doborî pe oricine. Avea nevoie de un dezavantaj imens, pentru a-și demonstra că poate să revină de la orice scor. 

Doar 5 puncte câștigate pe serviciul al doilea din 21 (!), dar și cele 4 game-uri pierdute pe jocurile proprii, în raport cu un singur break, dau mult de gândit. Este vorba totuși de singura femeie din lume care la un turneu de Grand Slam (Wimbledon 2012) a reușit mai mulți ași decât cel mai prolific jucător din circuitul masculin - iar la băieți se joacă după sistemul cel mai bun din 5 seturi. 

Din acel moment, de la 2-6 1-4, Serena a jucat partitura cu care i-a obișnuit pe iubitorii tenisului. Nu a mai cedat un centimetru din teren, și-a adjudecat 11 din următoarele 13 game-uri și s-a calificat en fanfare în sferturi. 

În meciul care îi asigura accesul în semifinale și implicit păstrarea primului loc în lume, americanca a avut nevoie din nou de un mic imbold - adversara sa, Na Li, a condus-o cu 5-2. Nicio grijă, un joc extrem de curat care a lipsit până atunci, iar Serena a salvat setul. 

Dacă va câștiga turneul de la Miami nici nu mai contează. Ocupanta locului 1 în lume a arătat că dacă își propune, poate să facă orice pe terenul de tenis. 

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 14:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:CFR 1907 CLUJ-POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET (15.07.2023)

    FOTBAL: U Cluj - Poli Iași, 16:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Louis Munteanu se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Farul Constanta, din cadrul Pl

    FOTBAL: Farul - Rapid, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - FCSB, 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • profimedia-0815509144

    FOTBAL: Everton - Liverpool, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 23:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

ali-hebaiti11

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01

Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”

Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55

Foto Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat

gol-barcelona

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media