LUPUL FLĂMÂND

14.03.2014, 13:51
de sters-george dobre

Când Cosmin Contra a lăsat Fuenlabrada pentru Petrolul, alegerea a fost logică. Pleca din liga a 3-a spaniolă la o echipă puternică din Liga 1. Revenirea lui Contra în Peninsula Iberică intră în aceeași categorie a opțiunilor firești. Când ți se deschide o ușă în Primera Division, trebuie să intri. Chiar și cu capul înainte. Pentru că astfel intri în circuit. În lumea antrenorilor, nu e la fel de simplu ca în cazul jucătorilor. Nu e vreme să te fâstâcești și să faci nazuri. Nu de alta, dar a doua șansă (la care avem dreptul toți, dar numai unii o primesc) e posibil să nu mai apară.

PROVOCAREA

Cosmin Contra nu s-a întors pentru bani în Spania, ci pentru că este un lup tânăr în profesia lui, un antrenor flămând de succese. Și pentru că îi place să fie mereu în ascensiune. Primera Division înseamnă dueluri cu Barcelona, Real Madrid și Atletico. Parcă sună altfel decât cele cu Steaua, Astra sau Dinamo. Chiar dacă Getafe se află în alt raport cu granzii din Spania, față de Petrolul în comparație cu celelalte echipe de top din România. Dacă era un tip comod, Contra ar fi rămas la Ploiești. În ciuda propriilor declarații, cred că încă se gândea la titlu. Avea, în plus, și varianta Cupa României. Dar a ales să lupte cu Getafe pentru evitarea retrogradării.

LUPTA. SINGURA SOLUȚIE

Misiunea va fi dificilă. Mulți specialiști din Spania spun că Getafe are un lot bun. Și că, în mod normal, ar fi trebuit să lupte pentru un loc în Europa League și nu pentru menținere. Nu sunt de acord. Getafe poate că are resurse mai mari decât Valladolid, Osasuna sau Almeria, dar e greu să o compari cu Villarreal sau Sevilla. Locul ei, e adevărat, nu era în subsol, dar nici în bătălia pentru un loc în cupele europene. Marea provocare pentru Contra este gestionarea unei echipe dărâmate din punct de vedere psihic. O formație care a câștigat ultima oară în Primera în urmă cu 3 luni și jumătate. Dar care are forța de a se ridica. Pentru că îi are pe Pedro Leon, Lisandro Lopez, Sarabia, Marica, Diego Castro și Colunga. Programul nu este unul comod. Dar Contra și ai lui pot duce misiunea la capăt. Condiția esențială este ca primul antrenor român din istoria modernă a Primerei Division să-i transforme pe jucătorii săi în luptători. Primul pas ar putea fi vizionarea colectivă a dublei dintre Getafe și Bayern Munchen din Cupa UEFA..... Cu 11 de Contra în teren și cu originalul pe margine, Getafe se poate salva!

De același autor
Citeşte alte articole de George Dobre
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului

FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media