Transferurile verii în Liga 1 – Episodul II

10.07.2013, 12:28
de sters-george dobre

În prima parte a acestei analize, m-am ocupat de portari. Acum trec la.....

OAMENII CARE ADUC GOLURILE

Fie că sunt finalizatori, fie că sunt maeștri ai paselor decisive, sunt cei mai curtați și cei mai scumpi oameni de pe piața transferurilor. Sunt cei care fac diferența și produc spectacolul!

NU-L CĂUTAȚI PE NOUL RUSESCU

Steaua a făcut o afacere foarte bună când l-a luat pe Stanciu. Mijlocașul ofensiv de 20 de ani este favorit să devină înlocuitorul lui Raul Rusescu. Unii dintre fanii roș-albaștrilor sunt sceptici, dar trebuie să țină cont de faptul că Stanciu este un alt tip de jucător față de atacantul ajuns la Sevilla. Internaționalul de tineret este, cel puțin pentru moment, un „pasator” și nu un „finalizator”. De aceea, sarcina lui va fi mai degrabă să-i pună în valoare pe Piovaccari, Mihai Costea, Nikolic sau Tatu decât să marcheze goluri.

ULTIMUL CARTUȘ

CFR Cluj l-a adus pe Florin Costea. La Steaua nu a convins și s-a tot spus că are nevoie de o echipă la care să joace cu regularitate pentru a redeveni jucătorul de dinainte de accidentare. Și Severinul a fost formația potrivită pentru el. După ce Florin Costea a dat 8 goluri în 14 meciuri în returul campionatului trecut, se poate spune că echipa din Gruia a făcut o afacere bună. Urmează testul major pentru fostul atacant al Craiovei. Poate fi din nou un jucător decisiv pentru o echipă de top?

CONCURENȚĂ DURĂ

Teixeira a reprezentat o revelație în Liga 1. A încântat la Rapid, iar acum, după 6 luni petrecute în Emirate, s-a întors în România. Petrolul a pus mâna pe el, iar concurența în linia de mijloc a ploieștenilor este și mai ridicată față de sezonul precedent. Îmi e greu să cred însă că antrenorul Cosmin Contra l-a adus pe Teixiera pentru a-l ține rezervă. Mai ales că vorbim de un jucător orgolios. Și de un tip polivalent. În așezarea Petrolului, Teixiera poate fi unul dintre mijlocașii defensivi, dar și unul dintre componenții liniei de trei din spatele atacantului central.

DUPĂ 5 ANI...

Ceahlăul a dat bătălii grele pentru menținerea în prima ligă. Iar în multe momente s-a văzut lipsa unui atacant care să înscrie des. A unui "număr 9" clasic. Lukanovic a fost o variantă, dar în aproape 800 de minute jucate a adunat doar 3 goluri. Acum, noul antrenor al nemțenilor, Vasile Miriuță, l-a adus pe Emil Jula. Fostul atacant al Oțelului se întoarce după 5 ani în Liga 1. E adevărat, n-a mai arătat la ultimele sale echipe, MSV Duisburg, Anorthosis și VFL Osnabruck, ceea ce a demonstrat la Energie Cottbus, dar sunt gata să pariez că va fi cel mai eficient jucător al nemțenilor în sezonul viitor.

CEI CARE PROMIT

Sunt doar 2 exemple de jucători tineri. Pe care sper să-i trecem curând la capitolul certitudini!

MOURINHO. MANCINI. NAE MANEA

Să folosești titular un fundaș central de 19 ani e un act de curaj pentru orice antrenor, indiferent de nivel. Mourinho a mizat pe Varane, Mancini pe Nastasic, iar.......Nicolae Manea pe Wilfried Kanon! Și ultimii doi au schimbat împreună echipa în vară. Au ajuns la Corona Brașov. Fundașul ivorian este un tip care promite. Încă mai are multe de învățat, dar vi-l aduceți aminte pe Ousmane Viera la începuturile lui în Liga 1? Era tot timpul în umbra lui Emmanuel Kone și nu își găsea locul în lotul CFR-ului...

ZLATAN DIN ALBA IULIA

În vara lui 2011, era comparat cu Ibrahimovici. E drept, de tatăl lui, însă calitățile sale erau evidente. După 2 ani petrecuți la echipa secundă a lui Empoli, Fabian Himcinschi se întoarce în România. Și va debuta în Liga 1 în tricoul Vasluiului. De văzut dacă va urma traseul lui Alibec. Himcinschi are doar 19 ani, iar la Vaslui unde este doar împrumutat își poate începe cu adevărat cariera în fotbalul mare.   

De același autor
Citeşte alte articole de George Dobre
Digi24
Un rapper a fost condamnat la moarte pentru că a ieșit la proteste
Un rapper a fost condamnat la moarte pentru că a ieșit la proteste

Rapperul disident Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte pentru implicarea sa în protestele de...

Descarcă aplicația Digi24

  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Fotbal Club
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Liga Digi Sport
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 Fotbal Club
  • 15:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:45 Etapa 6 Superliga: Rezumatele Etapei
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media