ȘAPTE DOCTORI LA SEMICERC

29.11.2016, 20:18
collage-6

Cel mai performant sport de echipă din România, handbalul, are șapte persoane care și-au luat doctoratul în handbal. Doru Simion, Rudi Prisăcaru, Cristina Dogaru, Ildiko Kereks-Barbu, Cristina Georgiana Vărzaru, Flori Tonița, Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu.

Puține sporturi de la noi au avut, de-a lungul vremii, succes. La capitolul sporturi de echipă, handbalul este, indiscutabil, sport-rege. Șapte titluri mondiale, peste 20 de trofeee europene intercluburi, medalii la jocurile olimpice.

Numele celor șapte, concidență, exact câți jucători are o echipă de handbal, sunt, cronologic vorbind: Doru Simion, Rudi Prisăcaru, Cristina Dogaru, Ildiko Kerekes-Barbu, Cristina Georgiana Vărzaru, Flori Tonița, Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu.

Ce face fiecare în parte?!

Doru Simion este, de ani buni, angajat al Federației Europene cu sediul în Viena.

Rudi Prisăcare lucreză într-un centru olimpic de formare și perfecționare din Franța.

Ildiko Kerekes-Barbu formează, împreună cu Ion Crăciun, singurul cuplu de antrenor de la noi alcătuit din doi foști portari, la naționala B a României.

Cristina Georgiana Vărzaru, considerată de mulți una dintre cele mai intelgiente persoane care au practicat handbalul, este asisent universitar la UNEFS București. Cu un palmares strălucitor, în care există, printre altele, patru succese în Liga Campionilor, Vărzaru este singura jucătoare activă dintre cele șapte persoane.

Flori Tonița este psiholog sportiv. De bună seamă, nu a uitat handbalul.

Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu este antrenor federal în secțiunea feminină a Federației Române, și, în paralel, antrenoare a formației feminine de handbal Dinamo București.

Dacă e mic sau mare numărul celor care au obținut doctoratul în handbal, șapte, rămâne să decideți. Ca și despre faptul cum țara care i-a ”produs”, România, îi folosește.

Trofeul Carpați, altădată strălucitor prin competitoare, a oferit dispute frumoase, și, mai ales, perspective îmbucurătoare. Câteva jucătoare tinere despre care se vor auzi lucruri frumoase în pwerioana următoare. Să privim cu încredere în viitor, să lucrăm permanent, pentru a avea motive să ne bucurăm. Fiecare în parte și toți la un loc.

Un loc aparte l-a avut retragerea handbalistei emblematice pentru naționala României în perioada 1999-2016, Aurelia Stoica-Brădeanu. Cea supranumită ”Mika”, sau ”Mascoțica” a spus ”Adio!” sub un tricolor imnes. Cât sufletul său pentru handbal.

Rămâneți cu bine!

De același autor
Citeşte alte articole de George Parvan
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Euro Fotbal
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE-UNIVERSITATEA CLUJ, FINALA CUPEI ROMANIEI (24.05.2023)

    FOTBAL: Oțelul Galați - ”U” Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • A tennis ball with details of a racquet , shadows and a clay court

    TENIS: ATP București, ora 11:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Transformarea Serenei Williams, la 18 luni de la retragere. A anunțat că vrea să intre în alt sport

MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 29: Serena Williams tries on daughters extra small Barbi Jacket in VIP suite with Demarri

UEFA a decis: o echipă de tradiție din Europa, suspendată 3 ani din toate competițiile europene!

Football - UEFA Champions League 2016/17 Group Stage Group G FC Porto v Leicester Estadio Do Dragao, Oporto, Portugal - 07 Dec 2016

Foto Ilie Năstase a apărut de mână cu ”cea mai frumoasă femeie din lume”: ”I-a luat trei ani”

Screenshot 2024-04-16 at 21.24.53

Video&Foto Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct

FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media