Când nu mai sunt vedete, se fabrică

15.02.2015, 00:04
madalin-negoita

La jumătatea deceniului trecut, Serie A începea să-și piardă din strălucire dar și din atracția de altă dată pentru fotbaliștii de talie mondială. Dintr-o destinație finală, campionatul italian a devenit, pentru multe vedete, în general în devenire, doar o perioadă de tranziție.

Odată cu acest declin, italienii s-au orientat mult mai mult spre centrele de copii și juniori și spre departamentele de scouting, pentru a crește superstaruri, în loc să le aducă, iar rezultatele au apărut destul de repede. Acum Serie A arată foarte bine la capitolul perspective. Iată cum ar arăta un 11 ideal, în acest moment, într-un sistem 4-3-3:

Mattia Perin (Portar, Genoa, 22 de ani, italian)

La 22 de ani, este deja al treilea portar al naționalei Italiei. Un portar cu reflexe excelente, titular incontestabil la Genoa. Jocul său seamănă foarte mult cu cel al lui Buffon la Parma.

Mattia De Sciglio (Fundaș dreapta/stânga, Milan, 22 de ani, italian)

S-a accidentat la finalul lui noiembrie, apoi, după alte două meciuri în ianuarie, a recidivat. Chiar și cu aceste probleme medicale, rămâne cea mai interesantă variantă la categoria lui de vârstă, pe postul de fundaș dreapta sau fundaș stânga. Joacă foarte bine pe ambele posturi, însă are nevoie destul de urgentă de meciuri de acumulare.

Alessio Romagnoli (Fundaș central, Sampdoria, împrumutat de la Roma, 20 de ani, italian)

Roma și-a luat trei fundași greci, dar are o bijuterie la Sampdoria. Sinișa Mihajlovic spunea despre el că e un fel de Nesta care poate să și dribleze. Poate fi liderul generației sale de fundași centrali.

Daniele Rugani (Fundaș central, Empoli, împrumutat de la Juventus, 20 de ani, italian)

Și-a împărțit cariera de junior între Empoli și Juventus. Torinezii au văzut potențial în el încă de la 18 ani și l-au deținut în coproprietate cu echipa unde a jucat în ultimele două sezoane. A devenit deja jucătorul lui Juve în totalitate în această iarnă dar rămâne să joace până la vară la Empoli. Ultima dată când cele două cluburi au făcut o astfel de afacere, a fost cu Giovinco și Marchisio. Acum Rugani este deja jucător decisiv la Empoli și posibil înlocuitor al lui Ogbona, din sezonul următor. Perspective uriașe pentru un jucător titular și la naționala de tineret.

Cristiano Biraghi (Fundaș stânga, Chievo, împrumutat de la Inter, 22 de ani, italian)

Rafa Benitez a fost primul antrenor care l-a băgat în seamă la Inter, în 2010. De atunci, a fost împrumutat în Serie B până în sezonul trecut. A prins minute bune la Catania, iar în actuala stagiune a jucat 12 meciuri pentru Chievo și a fost titularul echipei naționale de tineret.

Mateo Kovacic (mijlocaș central, Inter, 20 de ani, croat)

Un jucător pe care Inter a plătit 11 milioane de euro, acum 2 ani, când Kovacic abia împlinise 18 ani. La 16 ani era titular la Dinamo Zagreb și dădea și goluri și pase de gol. Un mijlocaș complet, care aduce puțin cu Steven Gerrard. Are o viziune extraordinară și o determinare în joc mult peste medie. În acest sezon va bifa deja 100 de meciuri în toate competițiile pentru Inter.

Paul Pogba (mijlocaș central, Juventus, 21 de ani, francez)

Este deja unul dintre cei mai buni mijlocași din lume. Poate substitui cu succes orice jucător din linia mediană a lui Juventus. Are o medie de recuperări și intercepții foarte mare, face trei-patru faze în fiecare meci de unul singur, pasează, driblează și finalizează ca marii fotbaliști. Dacă Juventus îl va vinde, o va face unui club foarte mare și pe o sumă ce o va depăși pe cea cu care a fost vândut Zidane.

Felipe Anderson (mijlocaș ofensiv, Lazio, 21 de ani, brazilian)

Jucător energic, de viteză, exploziv și spectaculos, uneori. Joacă pe postul de mijlocaș central dar dă randament mult mai bun atunci când Lazio atacă, jucând avansat. A avut în luna ianuarie nu mai puțin de 5 goluri și 5 pase decisive, în 5 meciuri.

Domenico Berardi (atacant, Sasuollo, împrumutat/coproprietate Juventus, 20 de ani, italian)

În sezonul trecut a fost cel mai bun marcator italian din Serie A, după Immobile, Toni și Di Natale. A marcat 4 goluri Milanului într-un singur meci. Joacă fără complexe și e foarte posibil să bată la ușa naționalei, acolo unde a ajuns deja Simone Zaza. Are cifre foarte bune și în acest sezon: 7 goluri în 18 meciuri.

Paulo Dybala (atacant, Palermo, 21 de ani, argentinian)

Are câte ceva din fiecare atacant argentinian de talie mondială, conteporan: Tevez, Higuain, Lavezzi, Aguero și chiar Messi. Se mișcă extraordinar în teren, face de toate și le face foarte bine. Crește foarte repede și poate deveni cea mai bună lovitură dată de Palermo de la Cavani încoace. Are o medie de șuturi mai bună decât Higuain și Tevez.

Mauro Icardi (atacant, Inter, 21 de ani, argentinian)

Atacantul cu cea mai mare ascensiune în ultimul sezon. Argentinianul este cel mai bun marcator al lui Inter și al doilea marcator din Serie A, la un gol în spatele lui Tevez. Are 13 reușite în acest sezon.

Rezerve:

Portari: Francesco Bardi (Chievo, 22 de ani), Simone Scuffet (Udinese, 18 ani), Nicola Leali (Cesena, 21 de ani)

Fundași: Elseid Hysaj (Empoli, 20 de ani), Silvain Widmer (Udinese, 21 de ani), Luka Kranjc (Cesena, 20 ani)

Mijlocași: Danilo Cataldi (Lazio, 20 de ani), Simone Verdi (Empoli, 22 de ani), Godfred Donsah (Cagliari, 18 ani), Federico Bernadeschi (Fiorentina, 20 de ani), Pedro Obiang (22 de ani, Sampdoria)

Atacanți: Khouma Babacar (Fiorentina, 21 de ani), Daniele Verde (Roma, 18 ani).

De același autor
Citeşte alte articole de Madalin Negoita
Digi24
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar

Averea totală combinată a locuitorilor orașului este mai mare de 3 trilioane de dolari.

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Fotbal Club
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 LIVE Digi Sport Matinal
  • Vezi tot programul
  • haaland

    FOTBAL: Fulham - Manchester City, ora 14:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Tottenham Hotspur v Luton Town, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 30 Mar 2024

    FOTBAL: Tottenham - Burnley, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Santiago Bernabeu

    FOTBAL: Granada - Real Madrid, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • tachtsidis

    FOTBAL: FCSB - CFR Cluj, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters

Foto A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern

var9

News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată

FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)

Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru

real

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media