Cei mai mici dintre cei mari, cei mai mari dintre cei mici

24.01.2015, 15:25
madalin-negoita

Autoritară în campionat, dar cu ceva restanțe în Europa! Între primele 15 echipe din lume la capitolul putere finanicară, dar fără transferuri prea multe și prea costisitoare. Juventus e departe de a fi o echipă perfectă, însă de cele mai multe ori, titlul și meciurile grele sunt câștigate nu neapărat de cei care cheltuie în neștire, ci de cei care își gestionează mai bine resursele. Fără rival încă serios în campionat, Juventus domină Serie A, dar, tocmai că nu are concurență serioasă pe plan intern, încă dă examenul de maturitate în Champions League. La jumătatea primului sezon cu Allegri pe bancă, se simte nevoia unor schimbări, altfel

Juventus riscă să fie ajunsă din urmă în Serie A, de la anul

Schimbarea sistemului nu a produs șocuri, dar nu există trequartista
Allegri o știe poate cel mai bine dintre toți. La Milan îl avea pe Kaka, un mijlocaș cu un profil total diferit față de cel al lui Vidal, un fals trequartista, pentru că mătură în continuare tot în fața apărării și face alunecări la fel de multe. Chiar și în terenul advers. E suprasolicitat și există poate și riscul să se supraîncălzească, pentru că i s-au adăugat sarcini, nu i s-au trasat altele. Încep, totuși, să înțeleg de ce a scăzut atât în formă până acum. Pentru că, probabil, în această perioadă, a făcut altfel de antrenamente și a avut altfel de cerințe. Totuși, Juventus are două sisteme cu care poate jongla în funcție de cerințe, iar Pereyra pare rezerva cu care Allegri să poată jongla pe două, poate chiar trei posturi.

Juventus învață din greșeli

S-a observat cu ochiul liber în meciul cu Inter că Juve a fost răpusă fizic și de acolo a venit și egalarea și incapacitatea de a urca din nou peste adversar. Allegri a fost îndrăzneț și a schimbat complet strategia pentru a doza efortul, în următorul meci, cu Napoli. Echipa nu s-a mai "consumat" până în minutul 65, pentru că a lăsat-o și pe Napoli să joace, spre deosebire de acea echipă care stătea peste adversar 90 de minute, indiferent de scor. Sigur, această adaptare la jocul adversarului, lucru pe care bianconerii nu prea erau dispuși să-l facă până acum, e un risc, dar e mai bine așa, decât să nu exiști în ultimele 20 de minute. Cu Napoli, Allegri a revenit la 3-5-2 în repriza a doua din mai multe motive. Unul dintre ele a fost să mai ia din presiunea echipei, jucând așa cum jucătorii se simțeau ceva mai confortabil.

Resurse inadmisbil de reduse pe bancă

Cred că Juve are cam cea mai slabă și puțin diversificată bancă dintre primele 4 clasate și este singura echipă care încă nu a transferat pe nimeni în ianuarie. Acestea se vor simți din plin prin aprilie-mai. Alții și-au adus întăriri, chiar dacă joacă doar în Serie A. Morata nu este o soluție, ci o completare, deși Roberto Pereyra joacă, în continuare, foarte bine și îl înlocuiește excelent pe Vidal, la nevoie.

Juventus nu are cum să piardă titlul, dar la anul va fi mult mai greu
Juventus câștigă meciuri importante și din talent, inerție, calitate individuală, tradiție, din statutul superior rivalelor, din crisparea și emotivitatea adversarelor. E o echipă care impune un respect uriaș și atunci când nu joacă bine. Pirlo și Buffon nu întineresc însă, iar Tevez, nu știu de ce am impresia, că o să înceapă în curând să se gândească prin alte părți. E nevoie de transferuri certe în vară, de calitate superioară (portar, mijlocaș ofensiv, atacant, neapărat).

Suporterii nu au chiar așa mare încredere în acest sens în Giuseppe Marrota, omul care a dat tot bugetul pe atacantul paronim, Moratta. Un atacant care nu aduce nimic nou, dar care are scris pe frunte, cât se poate de evident: 20 de milioane de euro. Mai mult decât Vidal, mai mult decât Tevez, Pogba și Llorente împreună. Asta în condițiile în care torinezii aveau acces facil la trei jucători de atac: Zaza, Berardi sau Gabbiadini.

Allegri a fost adus pentru a schimba creația lui Conte și a o perfecționa și este abia la început de drum. Soarta sa, a lui Juve în sezonul următor și în campionat și în Champions League, depinde enorm de câți bani se vor scoate pentru transferuri și, mai ales, de jucătorii aduși de Giuseppe Marotta. Altfel, această generație este expusă slăbiciunilor, stagnării sau chiar regresului.

De același autor
Citeşte alte articole de Madalin Negoita
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 23:45 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • 23:45 Stirile Digi Sport
  • 23:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 23:00 LIVE Champions League: Bayern Munchen-Real Madrid
  • 23:00 LIVE Champions League: Borussia Dortmund-PSG
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Video Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu

Screenshot 2024-04-24 231756

Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€

profimedia-0865397989

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media