Marius Vizer este noul şef SportAccord

24.05.2013, 12:56
TEO

Cu 52 de voturi pentru ( contracandidatul Bernard Lapasset a obţinut doar 37), Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo a câştigat şefia SportAccord şi promite o revoluţie a acestei organizaţii. 

După ce a fost anunţat rezultatul Marius Vizer a declarat : "Este un fapt bine cunoscut că viaţa mea a fost dedicată judo-ului şi sportului în general iar acest lucru va rămâne neschimbat. Sunt gata să pun la dispoziţie timpul şi energia mea pentru dezvoltarea şi progresul tuturor sporturilor."

După alegeri, Marius Vizer va merge în Elveţia unde va prelua presedinţia SportAccord şi va definitiva planurile de dezvoltarea a organizaţiei pe termen mediu şi scurt.

Se vorbea de o primă ediţie a Campionatelor Mondiale Reunite în anul 2017, dar o decizie se va lua mai sigur în toamna acestui an după discuţiile cu noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic care va fi ales în septembrie. Până acum şi-au depus candidatura ucraineanul Sergei Bubka, fostul prăjinist deţinător al mai multor recorduri mondiale şi campion olimpic, chinezul Ching-Kuo Wu - preşedintele Federaţiei Internaţionale de box şi elveţianul Denis Oswald – preşedintele Federaţiei Internaţionale de canotaj.
Dacă va fi o colaborare între SportAccord şi CIO sau o competiţie între aceste două uriaşe organizaţii sportive mondiale o să aflăm până la sfârşitul acestui an.


Cine se teme de SportAccord?

Pe 31 mai, la St.Petersburg, va avea loc Congresul SportAccord în care va fi ales un nou preşedinte.

Dar ce este SportAccord ştiu foarte puţini, deşi organizaţia a fost înfiinţată încă din 1967 ( având mai multe denumiri ) şi se vrea a fi o umbrelă a tuturor federaţiilor sportive olimpice și neolimpice. Până acum a avut mai mult un rol decorativ şi nu a reuşit să se impună în faţa Comitetului Internaţional Olimpic.

Sunt doar doi candidaţi la funcţia de preşedinte : românul (acum cu cetăţenie austriacă) Marius Vizer , preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi francezul Bernard Lapasset , preşedintele International Rugby Board. Programele celor doi sunt interesante şi vor să scoată din amorţeală birocraţia aceastei organizaţii.

Marius Vizer (54 ani) este omul care a revoluţionat judo-ul şi la transformat într-o disciplină dinamică, bine organizată, cu un circuit competiţional de elită cu premii de peste 2 milioane de dolari anual. Proiectul său pentru SportAccord cuprinde printre altele organizarea unor Campionate mondiale reunite, din 4 în 4 ani, pentru toate sporturile olimpice şi neolimpice, iar veniturile rezultate să fie investite în programe pentru copii şi tineret.
“Nu cred că proiectul meu va crea vreo controversă sau vreun conflict, deoarece intenţia mea este să lucrez împreuna cu CIO” a declarat Vizer pentru Sportbussines.com

Bernard Lapasset ( 65 ani ) este cel care a reuşit să introducă rugby-ul în 7 la Jocurile Olimpice, iar dacă va fi ales îşi doreşte un Festival SportAccord şi crearea unei Academii SportAccord.

În anii 70, preşedintele de atunci al organizaţiei, Thomas Keller, (canotaj) a încercat să se impună în faţa CIO, ca principală structură de conducere a sportului, însă a fost convins de Juan Antonio Samaranch să renunţe la pretenţiile sale.

Miza principală pentru noul preşedinte ales va fi însă atragerea de fonduri proprii pentru dezvoltarea sporturilor, mai ales dacă ţinem cont că CIO în ultimii 4 ani, numai din drepturi TV a strâns aproape 4 miliarde de dolari, iar un proiect cu campionate mondiale reunite din 4 în 4 ani va atrage sponsori şi televiziuni din toată lumea, poate da frisoane Comitetului Internaţional Olimpic.

Mandatul actualului preşedinte SportAccord olandezul Hein Verbruggen, fost preşedinte al Uniunii Cicliste Internaţionale se va încheia în câteva zile, iar nou preşedinte va trebui să conlucreze mai degrabă cu viitorul preşedinte CIO pentru că mandatul lui Jacques Rogge se încheie în septembrie anul acesta.

De același autor
Citeşte alte articole de Teodor Avramescu
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 LIVE Liga Digi Sport
  • 18:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:00 LIVE Fotbal Club
  • 20:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 20:45 LIVE Fotbal Club
  • 21:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 22:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media