usyk slava ukraina
Imnul interpretat de Usyk a stârnit valuri de aprecieri. "Bătaia" de 120 de milioane de euro
Usyk vs Joshua 2 Press Conference, Boxing, Four Seasons Hotel, London, UK - 29 Jun 2022
Ucraineanul care și-a părăsit țara pentru a rămâne "regele greilor", în fața marii confruntări
dragomir
Video Dumitru Dragomir, nemulțumit de tactica lui Nicolae Dică în meciul cu Viking: “Haosul este total”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Lucian Bute a remizat cu Badou Jack, dar a ratat câștigarea unui nou titlu mondial

30.04.2016, 11:24

Lupta dintre Lucian Bute şi Badou Jack, încheiată cu o decizie controversată, care a stârnit polemici enorme, poate fi revăzută astăzi pe canalele Digi Sport. Diseară, de la ora 19:30, disputa pentru centura WBC va fi difuzată pe canalul Digi Sport 2.

bute badou jack
  • Liga 1: Mioveni - FC Argeș, vineri, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: U Craiova 1948 - Petrolul, vineri, 21:00, Digi Sport 1


În direct la Digi Sport, Lucian Bute a remizat cu Badou Jack în meciul pentru centura WBC la categoria supermijlocie, dar titlul de campion mondial rămâne la sportivul impresariat de Floyd Mayweather.

Lucian a început bine meciul de la Washington, însă, după o primă rundă de tatonare, Bute a cedat iniţiativa, iar visul unui nou titlu mondial a început să se îndepărteze rundă cu rundă. Gălăţeanul a avut cele mai bune momente în runda a 6-a şi a 11-a, însă nu a pus forţă în lovituri. Bute nu şi-a putut pune în valoare arma sa preferată, upercutul la corp, care a fost însă folosită de suedez.

Lucian a lovit de multe ori în blocajul lui Jack, iar decizia finală a fost una de egalitate, spre nemulţumirea suedezului, care şi-a păstrat centura. Doi arbitri judecători au punctat egalitate, în timp ce al treilea l-a dat pe Jack învingător.

A fost al 13-lea meci de titlu mondial din cariera lui Bute, care însă poate ataca o altă centură disponibilă la categoria supermijlocie, WBA sau WBO. În versiunea WBA, campion e neamţul Felix Sturm, iar în cea WBO, mexicanul Gilberto Ramirez.

Lucian Bute a rămas cu 32 de victorii în palmares, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat centura IBF de nouă ori, cu succes şi a pierdut-o în al zecelea meci.

La finalul luptei de duminică dimineață, campionul mondial s-a arătat nemulțumit că arbitrii au decis că meciul s-a terminat la egalitate.

"Întrebați-l pe Bute care era decizia normală, știe și el. Începusem puțin să obosesc, dar loviturile lui nu m-au rănit. Una singură m-a făcut să-i simt forța. Poate că am pierdut ultima repriză sau poate am avut un 8-4, dar am câștigat meciul. Nu e vina lui Bute, ci a judecătorilor, dar astfel de lucruri se mai întâmplă. Sunt lucruri murdare. Ce poți face? Mergem mai departe. Oamenii au văzut cine a câștigat meciul", a declarat Badou Jack, la finalul meciului cu Lucian Bute.

"Credeți-mă, a fost o luptă foarte strânsă. Felicitări lui, el e campionul. Dați-i lui rundele foarte strânse, fiindcă el are centura", a spus și Lucian Bute.

VIDEO Rezumatul meciului dintre Lucian Bute și Badou Jack


LIVE TEXT

Decizia arbitrilor judecători: Remiză! Badou Jack rămâne campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC. Doi dintre arbitri au considerat că scorul a fost egal, iar unul dintre ei a dat un scor de 117-111 în favoarea lui Badou Jack. 

Regulamentul prevede ca, în caz de egalitate, titlul de campion mondial să rămână la cel care și l-a pus în joc.


Runda 12: Luptă agresivă în această ultimă rundă, cu Lucian Bute în atac, dar cu lovituri bune și de partea lui Badou Jack. Suedezului de origine gambiană i s-a desfăcut bandajul la mănușa dreaptă și meciul a fost oprit pentru câteva secunde, timp în care echipamentul adversarului lui Bute a fost aranjat. Badou Jack s-a apărat bine și a punctat de fiecare dată pe contră. Vom avea o decizie la puncte.

VIDEO Runda a 12-a

Runda 11: Lucian a dat drumul mai mult la brațe și și-a adjudecat runda. A punctat cu un croșeu intrat în bărbia lui Jack, pe care l-a atacat necontenit. Bute a forțat pe final, dar are nevoie de KO pentru a câștiga titlul.

Runda 10: Serii bune și directă la cap reușite de Bute, care a trimis și un upercut tare pe bărbia lui Jack. Lupta se transformă în una corp la corp, iar Jack punctează din nou pe final de rundă. 

VIDEO Runda a 10-a

Runda 9: Serie de croşee la corp reușită de Bute, însă Badou răspunde cu un croşeu fulgerător pe bărbia lui Lucian. Încă o rundă echilibrată, cu Lucian în atac, dar și adversarul este la înălțime, în această seară.

Runda 8: Badou Jack punctează bine la corp. Lucian Bute punctează şi el cu serii scurte de directe şi croşee la cap. Ofensivă deschisă a românului, care pe final de rundă a lăsat garda jos în favoarea unei mai largi arii de lovituri, dar adversarul se mișcă bine.

Runda 7: Lucian se deplasează bine în ring și punctează cu o serie rapidă corp-cap. Badou Jack se închide bine în gardă, atunci când Bute are inițiativa și loveşte bine cu braţul din faţă. Bute răspunde cu lovituri în garda adversarului. Pe final de repriză, cei doi au aruncat serii rapide de lovituri. Jack a trimis 3 croșee scurte la cap și și-a adjudecat runda.

VIDEO Runda a 7-a

Repriza 6: Lucian punctează, dar nu pune suficientă forţă pe lovituri. Jack este încurajat din tribună de managerul său, Floyd Mayweather. Bute câştigă runda grație unor serii rapide de lovituri scurte.

Repriza 5: Croșee scurte la cap trimise de Lucian Bute. Jack răspunde cu un croșeu tare. Lucian pare să nu pună și forță în spatele loviturilor, dar în această rundă a lovit mai mult decât adversarul.

VIDEO Runda a 5-a

Runda 4: Badou Jack loveşte mult în garda lui Bute, însă punctează pe contre şi îşi adjudecă runda. Lucian pare să fie destul de precaut în aceste prime 4 runde, în timp ce Jack pare să fi pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic.

Runda 3: Crește treptat ritmul loviturilor, iar Lucian Bute a părut să lovească mai mult. Are o mică sângerare la arcada dreaptă, dar punctează pe finalul rundei.

VIDEO Runda a 3-a

Runda 2: Lucian se mişcă foarte mult, iar Jack loveşte pe contre şi câştigă runda. Bute a cedat în această rundă centrul ringului.

Runda 1: Lucian Bute a început curajos meciul, a ţinut centrul ringului şi a pus presiune pe Jack. Rundă de tatonare. Cei doi au schimbat câteva lovituri bune, Jack a reușit un croșeu scurt pe bărbia lui Bute, care a răspuns cu câteva combinații scurte.

UPDATE Ora 06:40: A început meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack!


UPDATE Ora 06:35: Challenger-ul Lucian Bute a urcat primul în ring, cu un echipament în totalitate tricolor, de la mănuși, până la șort și halatul de prezentare.

A urcat și Badou Jack și mai sunt doar câteva minute până la startul meciului.


UPDATE Ora 06:25: Aproximativ 300 de români sunt în tribunele sălii din Washington, care are o capacitate de 10.000 de locuri.

Lucian Bute și Badou Jack se pregătesc să intre în ring pentru main event-ul galei.

La gală asistă și Floyd Mayweather, boxerul care și-a încheiat cariera neînvins, cu un record de 49 de victorii (25 înainte de limită) și care a fost campion la 6 categorii diferite. 

"Lucian arată foarte dur, loveşte foarte bine. E dificil să lupţi împotriva lui. Jack are toate calităţile. Sper să avem un KO în acest meci", spunea legendarul Mayweather, într-un clip de promovare pentru acest meci.


UPDATE Ora 06:10: James DeGale rămâne campion la categoria supermijlocie, versiunea IBF și după meciul cu Rogelio Medina. După 12 runde, britanicul a fost desemnat în unanimitate învingător la puncte și va fi adversarul învingătorului din meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack, cel care urmează în gala de la Washington.

Meciul românului, pentru titlul mondial la versiunea WBC, categoria supermijlocie, va începe în jurul orei 06:30.

DeGale (30 de ani) a făcut spectacol în fața mexicanului și a boxat în multe momente fără gardă, demonstrându-și superioritatea față de adversar. DeGale și-a apărat pentru a treia oară centura. În meciul precedent, câștigase în fața lui Lucian Bute, tot la puncte, după 12 runde, la Quebec, în noiembrie 2015. 


Lucian Bute şi-a ales runda în care va încheia socotelile cu campionul mondial Badou Jack! Meciul pentru centura WBC este transmis în exclusivitate la Digi Sport.

"Cred că va fi un knock-out în a opta repriză", este optimist Bute.

Proba cântarului e considerată un adevărat calvar pentru pugilişti, care îşi duc la limită organismul. Pentru Bute, însă, a fost floare la ureche, înaintea meciului de titlu cu Badou Jack. Fostul campion mondial s-a încadrat fără probleme în categoria supermijlocie şi a avut 75 de kilograme şi 750 de grame, cu aproape o jumătate de kilogram sub limită. Până la ora meciului, a doua zi, Bute va lua în greutate peste 4 kilograme.

"Mă bucur, din tot sufletul, că am reuşit să-mi controlez categoria din timp şi asta m-a ajutat foarte mult. Chiar aseară, după antrenament, eram în categorie", a spus Bute, pentru Digi Sport.

Lucian Bute a boxat aproape toată cariera la categoria supermijlocie (76,2 kg), cu două excepţii: meciul cu Denis Grachev, din noiembrie 2012 şi cel cu Jean Pascal, din ianuarie 2014, pe care le-a disputat la semigrea. Deşi are 36 de ani, Bute a făcut fără probleme categoria. Cu o săptămână înainte de meci, conform regulamentului WBC, Bute nu avea voie să aibă mai mult de 4,1 kilograme peste limita categoriei. Gălăţeanul a avut însă doar 2,2 kilograme în plus.

După înfrângerea contestată din noiembrie, cu James DeGale, în urma unui meci spectaculos, Bute, care în 2009 era cel mai bun supermijlociu al lumii în toate clasamentele, e conştient că, la 36 de ani, nu mai poate rata nicio şansă.

"Este o mare diferenţă între ce am simţit înainte de ultimul meci, cu DeGale, şi ce simt acum, sunt mult mai încrezător, încrederea mi-a revenit sută la sută şi cred, din tot sufletul, că o să fac o performanţă extraordinară şi o să devin campion mondial", a mai afirmat pugilistul nostru.

Gala va începe duminică dimineaţa, la ora 5:00, în direct şi în exclusivitate la Digi Sport 1, iar Bute va urca în ring după ora 6:00. În aceeaşi gală, va boxa şi fostul adversar al lui Bute, James DeGale, care îşi apără centura IBF la categoria supermijlocie, în faţa lui Rogelio Medina.

Etichete: lucian bute badou jack , live bute badou jack , live video bute badou jack , live video lucian bute , live bute jack


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Propaganda Kremlinului: Sunt pregătite Berlinul, Parisul, Londra și Bruxelles-ul să piară în urma atacurilor rachetelor noastre?
Propaganda Kremlinului: Sunt pregătite Berlinul, Parisul, Londra și Bruxelles-ul să piară în urma atacurilor rachetelor noastre?

Delirul propagandei rusești continuă avându-l din nou în prim-plan pe Vladimir Soloviov, favoritul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Dan si Diana Sucu
”M-am împotrivit cu toată ființa”. Diana Șucu nici nu voia să audă, însă soțul său a convins-o: ”Sunt colerică”

A recunoscut în fața judecătorilor că a avut o relație cu soția fratelui său și a curtat-o pe mama acesteia: ”Nu pot rezista”
ryan-giggs1
Ion Țiriac Jr oferă o recompensă uriașă: ”Un apartament aceluia care ajută la arestarea lor!”
tiriac-jr5
FCSB - Viking 1-2. Roș-albaștrii, obligați să învingă în Norvegia pentru a se califica în grupele Conference League
viking-fcsb15
Simona Halep s-a retras din turneul WTA de la Cincinnati, înaintea duelului cu Veronika Kudermetova
simona halep
Recomandările redacției
dragomir
Video Dumitru Dragomir, nemulțumit de tactica lui Nicolae Dică în meciul cu Viking: “Haosul este total”

Se face! Casemiro pleacă de la Real Madrid și semnează cu Manchester United. Suma transferului, uriașă
profimedia-0493463458
Nota primită de Rareș Ilie, după ce a debutat pentru Nice în cupele europene
Barcelona vrea să facă "un transfer enorm de la Paris". Presa franceză anunță cine e alesul
Cadiz CF v FC Barcelona - La Liga Santander, Spain - 23 Sep 2021
Citește și
A refuzat lupta de teamă că adversarul său se va sinucide și a pierdut o avere: "Murea de frică și tremura tot!"
fordhulk
Galerie Foto Imagini memorabile cu Mike Tyson în ring, la 54 de ani! Final surprinzător în lupta cu Roy Jones Jr
Triller Presents Mike Tyson vs Roy Jones Jr.
Richard Gere și soția cu 33 de ani mai tânără, tandri pe covorul roșu al unei gale din Spania. Alejandra, de-a dreptul răvășitoare
Richard Gere și soția cu 33 de ani mai tânără, tandri pe covorul roșu al unei gale din Spania. Alejandra, de-a dreptul răvășitoare
Așa se împart banii din Conference League. Cât încasează FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj
Așa se împart banii din Conference League. Cât încasează FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj
Prietenul lui Gigi Becali uimește! Ce o să facă după ”afacerea Edjouma” de 5 milioane de euro
Prietenul lui Gigi Becali uimește! Ce o să facă după ”afacerea Edjouma” de 5 milioane de euro
Demi Moore, în costum de baie, fără filtre și editări. Actrița în vârstă de 59 de ani se bronzează pe iaht în Grecia. Cum a reacționat Emma, actuala soție a lui Bruce Willis, când a văzut imaginile
Demi Moore, în costum de baie, fără filtre și editări. Actrița în vârstă de 59 de ani se bronzează pe iaht în Grecia. Cum a reacționat Emma, actuala soție a lui Bruce Willis, când a văzut imaginile
Elena Ionescu, sirena de pe o plajă portugheză. Fosta solistă a trupei Mandinga a pozat în ipostaze incitante, spre deliciul fanilor
Elena Ionescu, sirena de pe o plajă portugheză. Fosta solistă a trupei Mandinga a pozat în ipostaze incitante, spre deliciul fanilor
”Cea mai frumoasă atletă din lume", apariție spectaculoasă la Campionatele Europene. Ce mesaje i-au transmis fanii
”Cea mai frumoasă atletă din lume", apariție spectaculoasă la Campionatele Europene. Ce mesaje i-au transmis fanii
Poza în costum de baie care a scos-o din sărite pe Eugenie Bouchard: ”Poate cineva să-mi explice?” FOTO
Poza în costum de baie care a scos-o din sărite pe Eugenie Bouchard: ”Poate cineva să-mi explice?” FOTO
Martyn Ford a primit un mesaj de la "Hulk din Iran", culturistul despre care a spus că s-ar fi sinucis imediat după luptă
fordhulk
"Hulk din Iran", culturistul refuzat de teama că se va sinucide după luptă, și-a găsit un nou adversar
30603338_474191942983913_6863151142491127808_n
La trei zile după ce a tulburat o lume întreagă ”luptând cu aerul”, pugilistul de 24 de ani a murit. Cauza decesului
box

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Elena Ionescu, sirena de pe o plajă portugheză. Fosta solistă a trupei Mandinga a pozat în ipostaze incitante, spre deliciul fanilor
Elena Ionescu, sirena de pe o plajă portugheză. Fosta solistă a trupei Mandinga a pozat în ipostaze incitante, spre deliciul fanilor
Digi World
Legătura neștiută dintre cafea și rinichi. Ce se întâmplă dacă bei cel puțin o ceașcă cu această licoare pe zi
Legătura neștiută dintre cafea și rinichi. Ce se întâmplă dacă bei cel puțin o ceașcă cu această licoare pe zi
Digi Animal World
VIDEO: Cum își petrec pisicile “timpul liber”. Ce a descoperit un cercetător când a atașat camere de feline
VIDEO: Cum își petrec pisicile “timpul liber”. Ce a descoperit un cercetător când a atașat camere de feline
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate