bute 5 chei

Bute - Pascal: 5 "chei" pentru un succes al românului

VIDEO Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal, la puncte. TOATE fazele luptei de la Montreal sunt AICI

bute pascal banda1

FOTO Pascal l-a sfidat din nou pe Bute: și-a pus un plasture pe gură

captura bute ridica mana lui pascal

VIDEO Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal, la puncte. TOATE fazele luptei de la Montreal sunt AICI

18.01.2014, 18:27
  • Cupa Spaniei, sferturi: Leganes - Real Madrid (joi, 22:30, Digi Sport 1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (duminică, 21:45, Digi Sport 2)

Lucian Bute a fost învins la puncte de canadiano-haitianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, la Centre Bell din Montreal.

Fără să reușească serii de lovituri câștigătoare, după operația la mâna stângă, Bute a dus o luptă prudentă în fața lui Pascal. În aproape toate reprizele, Bute a rezistat atacurilor venite din partea haitianului, care a părut în pericol abia în ultima repriză, în ultimele 40 de secunde.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte, în unanimitate: 116-112, 117-110 şi 117-111. Românul a intrat în ring pe melodia Where The Streets Has No Name a trupei U2, fiind aclamat de spectatorii din Centre Bell. Pe parcursul partidei, tribunele l-au susținut pe Pascal, care a dominat lupta fără drept de apel.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat. Bute a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012. Apoi, românul a dat piept cu Carl Froch, la Nottingham, unde Bute a suferit cel mai dur eșec al carierei, înainte de cel cu Pascal.

Bilanțul celor doi în carieră arată astfel în acest moment - Pascal: 29 de victorii, două înfrângeri, o remiză, 17 KO-uri; Bute: 31 de victorii, două înfrângeri, 24 de KO-uri. Peste 20.000 de spectatori au fost prezenți în sala din Montreal.

Mai jos, VIDEO din lupta pierdută de Bute


UPDATE 07:25. Decizie în unanimitate din partea arbitrilor: Jean Pascal este anunțat câștigător de Michael Buffer. Scorul a fost 116-112, 117-110 şi 117-111 în favoarea haitianului, căruia Bute i-a ridicat pumnul în aer, în semn de apreciere pentru centura cucerită.

"M-am pregătit foarte bine pentru meci, am avut încredere, dar și emoții. Lucrurile nu au mers așa cum ne-am fi dorit și cum am sperat. Auzeam indicațiile din colț, care îmi spuneau să atac, dar nu l-am putut doborî (n.r. pe Pascal)", a declarat Bute la final, în limba franceză, la Digi24.


UPDATE RUNDA 12: Serie excelentă pentru Lucian! Pascal este ținut în corzi de o serie de pumni foarte buni! Timp de 60 de secunde, experimentatul haitian a încasat lovitură după lovitură. Un start foarte bun de repriză, pe care Bute l-a întârziat cam mult.

Deși și-a adjudecat repriza, românul nu și-a putut trimite rivalul la podea, astfel că lupta pare să se îndrepte spre o victorie la puncte a lui Jean Pascal. Cei doi sportivi se îmbrățișează după aproximativ două minute de la ultimul gong.


UPDATE RUNDA 11: Un upercut rar atinge bărbia lui Pascal. Două minute scurse, dar în afara acelui pumn nimic nu sparge echilibrul reprizei. Mai multe croșee de dreapta izbutite de Pascal, care pare că lovește mai tare decât rivalul său. Două-trei lovituri consecutive pentru Pascal, cu un minut înainte de gong. Finalul este electrizant! Urmează o repriză de totul sau nimic pentru Lucian Bute. 


UPDATE RUNDA 10: Bute are nevoie de un KO pentru a câștiga meciul, pentru că punctele nu-l avantajează deloc. Directă de dreapta a lui Pascal! Nu a venit răspunsul românului, iar combinația lui Pascal este cea care va rămâne. Câțiva pumni la ficat și în figură încasați de Bute. Limbajul corpului nu pare favorabil pentru sportivul nostru. Bute încheie repriza cu figura plină de sânge. Și această rundă revine haitianului.


UPDATE RUNDA 9: Mai sunt doar trei reprize și jumătate. Pascal întrerupe lupta, deoarece plecase de la colț fără proteză. Doi pumni din scurt încasați imediat de haitian. Lucian Bute nu ripostează la loviturile lui Pascal, nu lovește suficient de mult. Pascal mai izbutește o serie câștigătoare care atinge și bărbia lui Bute. Tribunele par să se alieze cu Pascal în aceste clipe. În ultimele 40 de secunde, Bute și-a împins adversarul la colț, dar Pascal a scăpat ușor.


UPDATE RUNDA 8: Pascal își întoarce spatele la un atac al lui Bute. După un minut în care niciunul dintre sportivi n-a fost amenințător, Pascal arată primele semne de oboseală. Bute conduce repriza, dar acesta ratează două stângi consecutive și haitianul intră în clinci. O nouă directă bună a lui Pascal, urmată de două stângi, echilibrează duelul. În ultimul minut, Lucian Bute mai încaseză o lovitură, iar românul atingea podeaua, pentru prima dată.


UPDATE RUNDA 7: O dreapta-stânga, combinație de două lovituri, îl surprinde pe Pascal. Bute poate încerca mai multe astfel de combinații. Românul eschivează la un atac lansat de Pascal. O serie de lovituri reușite de Pascal, în intervalul 1:00 - 1:10. Încă o stângă pe garda lui Pascal face inutil atacul sportivului din Pechea. Nu punctează prea mult la impresia artistică Lucian Bute.


UPDATE RUNDA 6: Bute îl invită pe Pascal să lovească și, cu 1:38 de secunde rămase este împins în colțul ringului. Cei doi sportivi se tatonează în continuare, într-un duel foarte tacticizat. Un croșeu de dreapta upercutat, pe dreapta lui Lucian, atârna balanța în favoarea haitianului. Bute încasează un pumn în ureche în ultimele 8 secunde.


UPDATE RUNDA 5: Aproximativ 54 de lovituri pe repriză se schimbă într-un meci de categorie semi-grea, conform statisticilor. Acest meci nu pare să se încadreze în tipar. Un box prudent, din care Bute poate ieși bine dacă rămâne precis în execuții. Croșeul de dreapta este lovitura favorită a lui Pascal, care a forțat pe final de repriză. Ușor avantaj pentru haitian aproape de jumătatea partidei.


UPDATE RUNDA 4: Lucian are centrul ringului, dar nu prea prinde momentul oportun pentru atacuri mai lungi. Bute reușește o directă de dreapta în figura adversarului, cu 35 de secunde înainte de final. Mai încasează o lovitură puternică Bute, iar runda se încheie. 


UPDATE RUNDA 3: E mai static Jean Pascal, dar Lucian Bute nu reușește multe lovituri. Luptă ternă în primele 90 de secunde. Pascal aruncă o directă de dreapta și lovește bine. Răspuns identic al lui Lucian, iar haitianul ripostează la ficat. Bute are un final bun de repriză.


UPDATE RUNDA 2: Încearcă să se apropie Pascal, fără gardă, dar Lucian arată periculos: lovitură la stomac și pas în spate. Haitianul este așteptat de Bute, care atacă și își împinge adversarul în corzi, pentru câteva secunde. Nu riscă nimic românul, dar Pascal dezlănțuie o serie de lovituri, cu 30 de secunde rămase. Se aude gongul de pauză, dar repriza pare a fi a haitianului.


UPDATE 06:33. RUNDA 1: Primul gong! Un început precaut, dar un croșeu de stânga a lui Bute anunță lupta. Pascal "închide" atent. Cei doi se țin la distanță, iar sala scandează "Bute! Bute!". Pascal caută stomacul, Bute face un pas în spate. O directă de dreapta l-a dezechilibrat pe Pascal, dar adversarul lui Bute a rămas pe picioare. 12 runde va dura această luptă. Se încheie prima repriză. 


UPDATE 06:24. Lucian Bute pătrunde în ring! Sala este în fierbere în așteptarea partidei. Pe acordurile celor de la U2 (Where The Streets Have No Name), campionul României este aclamat la scenă deschisă. 


UPDATE 05:54. Cei 21.479 de fani de la "Bell Center" îl aclamă pe Bute, care se pregătește pentru intrarea în ring. Pascal este și el gata de luptă. Suntem la jumătatea ultimului meci înainte de disputa Bute - Pascal! 


UPDATE 05:08. Cu aproximativ o oră înainte de intrarea în ring, Bute se încălzește în vestiar. Pare încrezător și concentrat

REZULTATELE SERII ÎN CADRUL GALEI DE LA MONTREAL

# Eleider Alvarez - Andrew Gardiner, victorie la puncte (categoria semi-grea)

# Mike Perez - Carlos Takam, remiză (grea)

# Sebastian Gauthier - Javier Franco, remiză (cocoș)

# Mikael Zewski - Krzysztof Szot, victorie prin KO tehnic, în runda 7/8 (welter)

# Oscar Rivas - Shawn Cox, victorie prin KO tehnic, în runda 3/8 (grea)

# Artur Beterbiev - Gabriel Lescronier, victorie prin KO tehnic, în runda 4/6 (semi-grea)

# Yves Ulysse Jr. - Vango Tsirimokos, victorie prin KO tehnic, în runda 4/4 (super-ușoară)


UPDATE 04:00. A început gala de la Montreal.


TOATE INFORMAȚIILE DESPRE DISPUTA BUTE - PASCAL SUNT AICI

VIDEO Cum îl poate învinge Lucian Bute pe Jean Pascal: "Să treacă de primele 5 runde și se va impune"

Jean Pascal l-a sfidat din nou pe Lucian Bute și a apărut cu un plasture pe gură, la cântar

Lucian Bute - Jean Pascal: cinci "chei" pentru un succes al românului, LIVE la Digi Sport (06:00)

Interbox vrea să-i organizeze lui Bute o revanșă cu Froch

Programul lui Bute până la marele meci cu Pascal, LIVE pe Digi Sport 1 (06:00)

Statistica îl avantajează pe Bute! Cifrele super meciului de la Montreal

Diaconu a analizat meciul lui Bute: "Pascal poate fi făcut KO doar cu o lovitură la ficat"

Jurnaliștii de profil nu cred în Bute. „E mai tehnic, dar Pascal e mai în formă”

EXCLUSIV Doroftei îi ține pumnii lui Bute: "Poate să facă un meci de zile mari"

VIDEO Bute și Pascal au trecut cântarul oficial. Haitianul a avut emoții

EXCLUSIV Bute: "Sunt într-o formă extraordinară. Aveți încredere în mine!"

Mihai Leu: ”De acest meci depinde cariera lui Bute. Sunt convins că Lucian va învinge”

VIDEO Bute: "Froch a fost cel mai dificil adversar" / Pascal: "Eu i-am rezistat 12 runde"

VIDEO Pascal, mesaj pentru Bute: "M-a şocat! A zis că-mi închide gura! Să vedem dacă e în stare"

Pascal către Bute: "Din cauza ta nu sunt campion mondial! Am pierdut două milioane $!

Duelul Bute - Pascal, prefaţat la "Campionii Digi Sport" cu 3 invitaţi speciali

FOTO Centura onorifică pusă în joc la lupta Bute - Pascal are 1000 de pietre prețioase

Specialiștii americani îl văd pe Pascal învingător: "Dacă meciul se disputa acum doi ani, Bute era favorit clar"

Adversarul lui Bute a mai învins în trecut un român și a pierdut și el cu Froch

Citește și:
VIDEO | Cum vorbește engleză premierul desemnat

VIDEO | Cum vorbește engleză premierul desemnat

Cu mandat în Parlamentul European încă din 2009, Viorica Dăncilă n-a prea vorbit engleza în public.

digi24.ro
Citeşte şi

Bute, la un pas de revenire. Provocat de un hocheist cu 14 meciuri disputate în cuşca de arte marţiale

collage bute cusca

Casieră promovată direct în Guvern, acum în conducerea Rompetrol

Casieră promovată direct în Guvern, acum în conducerea Rompetrol

Video Rio Ferdinand fredonează piesa lui Michael Jackson în timp ce face flotări

rio

Video Ronaldo, unde te vezi peste 10 ani: ”Poate mă apuc de box”. Interviu inedit

ronaldo box
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Inaltime de 2.06 m si un corp plin de muschi. Cum arata iubita

Inaltime de 2.06 m si un corp plin de muschi. Cum arata iubita "Muntelui" din GoT

Digi Film
Il mai stii? Ce s-a ales de pustiul din

Il mai stii? Ce s-a ales de pustiul din "Two and a Half Men" si cum arata acum