Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Vettel a câștigat la Spa! Liderul se distanțează în clasament. Pe podium au urcat Alonso și Hamilton

24.08.2013, 16:42

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Belgiei, a 11-a etapă a Campinatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat în ordine de spaniolul Fernado Alonso (Ferrari) şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

vettel finish
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Pe locul patru s-a situat germanul Nico Rosberg (Mercedes), al cincilea a fost australianul Mark Webber (Red Bull), iar al şaselea a trecut linia de sosire britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes). A abandonat însă finlandezul Kimi Raikkonen, cu probleme la frâne. Hamilton la egalat astăzi pe Niki Lauda la numărul de podiumuri din carieră. 

Locurile 7-10 au fost ocupate de următorii piloţi: brazilianul Felipe Massa (Ferrari), francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault), germanul Adrian Sutil (Force India) şi australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Deși a pornit din pole-position, Hamilton nu și-a păstrat locul decât timp de câteva viraje. Vettel a trecut elegant de pilotul britanic și nu a mai pierdut controlul cursei din acel moment. Contrar așteptărilor, nu au fost multe incidente pe circuit, exceptând abandonul forțat al lui Paul Di Resta, după un "carambol" nefericit.

În urma acestor rezultate, clasamentul piloţilor (primele zece locuri) este următorul:
1. Sebastian Vettel 197 de puncte;
2. Fernando Alonso 151;
3. Lewis Hamilton 139;
4. Kimi Raikkonen 134;
5. Mark Webber 115;
6. Nico Rosberg 96;
7. Felipe Massa 67;
8. Romain Grosjean 53;
9. Jenson Button 47;
10. Paul di Resta 36.


Clasamentul constructorilor este următorul:
1. Red Bull 312 de puncte;
2. Mercedes 235;
3. Ferrari 218;
4. Lotus Renault 187;
5. McLaren-Mercedes 65;
6. Force India 61;
7. Toro Rosso 25;
8. Sauber 7;
9. Williams 1;
10-11. Caterham, Marussia 0.

Următoarea cursă, marele premiu al Italiei, va avea loc în 8 septembrie, pe circuitul de la Monza, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

REZUMATUL CURSEI


LIVE TEXT

Turul 44 - FINISH! Vettel câștigă fără probleme cursa din Belgia, fiind urmat în clasament de Alonso, Hamilton și Rosberg. Sutil punctează și el și salvează ziua pentru Force India. Viteza maximă atinsă de Vettel, 220,8 kilometri / oră, după cele 44 de tururi parcurse. 46 de puncte are Vettel avans față de principalul său urmăritor, în clasamentul general.

Turul 42 - Ricciardo trece de Perez și urcă pe 10, ultimul loc din puncte. Vettel are peste 15 secunde avans față de Alonso, în vreme ce Mercedes trebuie să se mulțumeacă doar cu podiumul lui Hamilton și locul 4 al lui Rosberg.

Turul 37 - Button izbutește cel mai rapid tur al cursei, cu 1:50.823. Maldonado a primit o penalizare cu stop and go pentru manevra periculoasă care a dus la abandonul lui Paul Di Resta. La vârf nicio schimbare, Vettel se îndreaptă spre victorie fără emoții.

Turul 35 - Button se află în continuare pe locul 3, oarecum peste așteptări. Se pare că Button nu va face decât o singură oprire. Webber are câteva probleme tehnice. Button intră la boxe și iese pe locul 6! 

Turul 29 - Mașinile Red Bull conduc cursa, după ce Alonso a intrat la boxe și i-a permis lui Webber să urce pe locul 2. Safety-car-ul rămână încă la boxe. 

Turul 28 - Maldonado și Di Resta se lovesc și înregistrăm primul accident serios al cursei! Steaguri galbene și safety-car-ul poate intra pe pistă. Maldonado și-a apărat cu încrâncenare locul și a fost lovit, iar acum a intrat la boxe pentru reparații. Di Resta abandonează, după acest carambol în care s-au lovit patru mașini

Turul 26. Raikkonen abandonează, deși a făcut o cursă extrem de spectaculoasă. Se afla pe locul 9, dar frânele sale au cedat, astfel că mașina finlandezului rămâne la standuri, spre dezamăgirea fostului campion mondial.

Turul 19 - Rosberg și Webber își dispută locul 4. Vettel, Alonso și Hamilton compun podiumul pe acest circuit deosebit de spectaculos. Prognoza meteo ne spune totuși că s-ar putea să scăpăm de ploaie!

Turul 17 - Di Resta și Sutil l-au încolțit pe Perez, aflat pe locul 12! Sutil e pe 11, Di Resta pe 13. Mașinile Force India încearcă să-l șicaneze pe mexican, care rezistă eroic.

Turul 16 - Vettel revine la conducere, după ce a trecut de Button în "stația de autobuz". Nico Rosberg l-a depășit pe Romain Grosjean pentru locul 5. Alonso trece și el de Button și vine pe locul doi, în vreme ce Massa tocmai a urcat pe locul opt.

Turul 15 - Button este noul lider, după ce Vettel a intrat la boxe. Surprinzător, Alonso se află înaintea lui Lewis Hamilton, grație unui pit-stop mai eficient. Cei doi se bat pentru locul trei. 

Turul 12 - Sergio Perez primește o penalizare cu drive-through, din cauza faptului că l-a împins în afara circuitului pe Grosjean! Stilul agresiv îi aduce neplăceri mexicanului. Hamilton a intrat la boxe, în timp ce Massa a stabilit cel mai rapid tur de pistă. Vettel conduce cu șapte secunde avans față de Alonso.

Turul 11 - Încet, dar sigur, Button revine aproape de grupul fruntaș. Se apropie de Mark Webber, clasat pe locul 5. Di Resta și Raikkonen îi urmează în clasament. Finlandezul reușește timpi foarte buni, dar ar trebui să intre și el la standuri în curând. Norii amenință circuitul de la Spa!

Turul 10 - Felipe Massa are probleme tehnice și intră la boxe. Schimbă și gumele în medii, dar pare să aibă din nou o cursă modestă

Turul 4 - Fernando Alonso s-a folosit excelent de DRS pentru a trece pe locul 4, în fața lui Jenson Button, care a pierdut interiorul. Următoarea țintă a ibericului este Rosberg, care cedează rapid! Webber se apropie și el de Rosberg, picat acum în afara podiumului

Turul 3 - Primul clasament intermediar îl are pe Vettel lider. Neamțul a reușit primul record al zilei, cu 1.54.624. Doar patru piloți merg pe pneuri hard: cei doi echipieri de la Marussia, un monopost Toro Rosso, dar și Esteban Gutierrez.

Turul 1 - Start în cursa de la Spa Francorchamps! Hamilton a pornit excelent din pole și și-a păstrat primul loc după acul de păr. La doar câțiva metri distanță, Vettel a trecut pe locul 1, cu o depășire de efect. Ordinea este Vettel, Hamilton, Rosberg, Button. Curios, niciun accident în primul viraj.


GRILA DE START:

VIDEO Calificările de la SPA:

Etichete: lewis hamilton , marele premiu al belgiei , f1 belgia , mp de f1 al belgiei , pole position hamilton , hamilton marele premiu al belgiei , formula 1 la digi sport , marele premiu al belgiei f1 figisport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”