Afacere între doi adversari din semifinalele Champions League. Real Madrid și Bayern pregătesc un schimb de jucători
The ball with the champions league logo during the Uefa champions league match between SSC Napoli vs Braga at the Diego
Așa ar arăta traseul FCSB-ului în preliminariile UEFA Champions League! O variantă abordabilă și una ”horror”
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

ECHIPELE DE START la finala UCL, Real - Atletico (21:45), LIVE pe Digi Sport 1. Un derby „în antiteză” 

24.05.2014, 05:40

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao - Khedira, Modric - Di Maria, Ronaldo, Bale - Benzema. Antrenor: C. Ancelotti

Real-Atletico COPERTA NOUA
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

ECHIPELE DE START

Atletico (4-4-2): Courtois - Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis - Gabi, Tiago, Koke, Raul Garcia - Villa, Diego Costa. Antrenor: D. Simeone 


„Real Madrid e făcută să câștige, noi suntem făcuți să luptăm”, a declarat Tiago, mijlocașul portughez al lui Atletico Madrid, la conferința de presă premergătoare finalei UEFA Champions League de astăzi, sâmbătă, 24 mai, meci transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, de la ora 21:45, și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Același Tiago o comparase, cu câteva luni în urmă, pe Atletico Madrid cu „un Robin Hood care luptă împotriva bogaților fotbalului”.

  • 1. Atletico Madrid și Real Madrid joacă astăzi prima finală între două echipe din același oraș pentru prima oară în întreaga istorie a oricărei competiții europene.

Au trecut 40 de ani de la ultima - și singura până acum - finală de UCL a lui Atletico Madrid. Nimeni nu se aștepta ca formația lui ”Cholo” Simeone să ajungă în finală, dar la fel de adevărat este că nimeni nu se aștepta nici să câștige campionatul în La Liga, în fața granzilor Real Madrid și Barcelona, după 18 ani.

În definitiv, este o finală între câștigătorii-prinți și luptătorii-cerșetori, între bogații și săracii fotbalului și ai Madridului. Echipa elitelor, regalității și milionarilor din nordul capitalei Spaniei dă piept cu echipa muncitorilor din sudul industrial al Madridului. Simeone a trimis pe teren, în semifinala cu Chelsea, o formație care, adunată, valora 36 de milioane de euro. Ancelotti a avut la dispoziție, cu Bayern Munchen, o echipă în valoare de 414 milioane de euro. Nici măcar 10% din valoarea rivalei din oraș nu o atingea Atleti.

  • 2. Aceasta este a 17-a finală a unei competiții europene între două echipe din aceeași țară și a cincea în UCL/Cupa Campionilor.

Oricât de clișeic ar suna, spaniolilor, pasionali, poetici și boemi în toate, le plac metaforele, le place să se joace cu cuvintele tot atât de mult pe cât le place sportul rege. Când ești din țara care domină fotbalul european și mondial de peste jumătate de deceniu, când campioana mondială și europeană e La Roja, când campioana UEL e Sevilla, când Supercupa Europei se va decide între două echipe spaniole și când însăși campioana UCL e din cel mai important oraș spaniol, poți fi cauționat dacă împingi comparațiile și epitetele prea departe.

„Ancelotti versus Simeone, Juego de tronos” au scris jurnaliștii spanioli în avancronica unei partide istorice pentru Madrid, marșând pe ideea deosebirilor fundamentale dintre cei doi antrenori ai celor două rivale istorice și făcând aluzie la ”Urzeala tronurilor” (Game of Thrones), unul dintre cele mai urmărite seriale tv din istoria televiziunii. Popularitatea show-ului - oficial, cel mai piratat serial din istorie, pe Internet - este comparabilă cu popularitatea finalei UEFA Champions League, cel mai urmărit eveniment sportiv anual din televiziune, în întreaga lume.

  • 3. Simeone poate fi al treilea antrenor non-european care câștigă UCL, după Luis Carniglia (1958-1959) și Helenio Herrera (1964-1965). Ambii predecesori au fost tot argentinieni.

Întâmplător sau nu, în acest sezon, antiteza din titlul seriei de romane a lui Martin pare mai la locul său ca niciodată în finala celei mai importante competiții inter-cluburi din lume. „Gheața” și „Focul”, Real Madrid și Atletico, Carlo Ancelotti și Diego Simeone, Cristiano Ronaldo și Diego Costa, Iker Casillas și Thibaut Courtois, Gareth Bale și David Villa, Isco și Koke, Xabi Alonso și Gabi, Santiago Bernabeu și Vicente Calderon par filele rupte din aceeași carte, descriind același tărâm, indiferent că se cheamă Westeros sau Madrid, dar cu personaje complet diferite. Un fel de Familia Lannister versus Familia Stark, pentru cei familiarizați cu serialul antemenționat.

Experiență versus entuziasm, calm versus furtună, bogăție versus sărăcie, nord versus sud, orice două atribute imaginabile aflate în opoziție dialectică unul față de altul au fost folosite pentru a compara duelul istoric dintre Real Madrid și Atletico, din finala UEFA Champions League de astăzi, 24 mai, de la Lisabona, meci transmis ÎN DIRECT, de la ora 21:45, pe Digi Sport 1, și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Cel mai dezechilibrat derby. Până în acest an...

Distanța dintre cele două formații era, până în acest an, abisală. Era cea mai mare diferență de victorii între două cluburi rivale din istoria derby-urilor spaniole și printre cele mai mari din lume. Din 252 de meciuri oficiale jucate în istorie de cele două cluburi, în 134 s-a impus Real Madrid, în timp ce Atletico se lăuda cu doar 62 de victorii, de peste două ori mai puține (56 au fost remize). În acest sezon, Atletico Madrid a câștigat chiar pe Santiago Bernabeu, cu 1-0, în turul campionatului. Înainte, însă, nu mai câștigase de 14 ani în fața rivalei, indiferent unde s-a jucat.

  • 4. Simeone poate deveni al patrulea antrenor care câștigă UCL, Cupa UEFA și Supercupa Europei, după Trapattoni, Van Gaal și Rafa Benitez.

Venirea lui Simeone a schimbat totul, însă, iar Atletico, din sparring-partner pentru Real a devenit un adversar redutabil. A câștigat pe Bernabeu contra rivalei, a remizat, în retur, pe Calderon și, mai presus de toate, a câștigat campionatul în La Liga, pentru prima oară după 18 ani și pentru a zecea oară în istorie. Iar acum, va încerca să-l doboare pe Goliat din nou, într-o finală de UCL în care ajunge pentru prima oară după 40 de ani și pentru a doua oară în întreaga sa istorie.

„Antonimicii” Ancelotti și Simeone

Tiago, cel care spunea despre antrenorul său că „este Dumnezeu pentru noi, tot ce spune se adeverește, a schimbat complet Atletico și-l vom urma orbește. Dacă ne spune să sărim de pe un pod, o vom face”, a sintetizat, atunci când a spus că „Real Madrid e făcută să câștige, iar Atletico să lupte” esența celor două cluburi, dar - nu mai puțin important - esența celor doi antrenori.

  • 5. Din 2008, echipa care a eliminat-o pe Barcelona a câștigat UCL: Manchester United (2008), Inter (2010), Chelsea (2012), Bayern (2013). Atletico poate fi a cincea.

Când, în 2007, italianul Carlo Ancelotti câștiga a doua sa UEFA Champions League, Diego Simeone se apucase de antrenorat de mai puțin de un an. Italianul, calm, bonom, care a început antrenoratul în sezonul 1995-1996, când ”Cholo” se încorona campion al Spaniei cu Atletico, din postura de jucător, este exact opusul rivalului său, vulcanic și pasional ca antrenor, la fel cum era și ca jucător.

Ancelotti, în vârstă de 54 de ani, va juca astăzi a patra sa finală de Liga Campionilor, ca antrenor. A câștigat două și a pierdut una, toate cu AC Milan. El e câștigătorul. Simeone, în vârstă de 44 de ani, are la activ un titlu în UEFA Europa League, cucerit cu Atletico în 2012, dar este la prima sa finală de UCL. A ajuns aici ducând lupte grele și eliminând patru foste campioane ale Europei pe traseu (Porto, AC Milan, Barcelona, Chelsea). El e luptătorul.

Experiența celor doi este, așadar, incomparabilă, cu italianul într-un imens avantaj. Asta deși în întreaga săptămână premergătoare finalei de la Lisabona, cei doi s-au întrecut în elogii la adresa adversarului. Strategie, politețe, diplomație, tact, șiretenie? Poate puțin din toate, cert e că doar unul dintre ei va fi învingător diseară.

  • 6. Doar Reims, Barcelona, Juventus și Valencia au pierdut primele două finale UCL jucate. Atletico poate fi a cincea.

Un fan al atacului, al dominării totale, Ancelotti a făcut din Real cea mai ofensivă echipă din Primera (104 goluri în acest sezon). Simeone, adept al disciplinei defensive mai întâi de toate, a transformat-o pe Atletico în echipa cu cea mai bună apărare din La Liga (doar 26 de goluri primite). Cei doi par să fi fost mereu în opoziție, de-a lungul întregii cariere, astfel că faptul că sorții i-au adus față în față diseară, pe Da Luz, poate nu e chiar întâmplător. Carletto a jucat la Milan, Simeone la rivala Inter. Ancelotti a îmbrăcat tricoul Romei, ”Cholo” a fost jucător la Lazio. Acum, unul e la Real, celălalt la Atletico.

Ca jucători, cei doi s-au întâlnit doar de două ori. A fost în Serie A, în sezonul 1990-1991, iar Carletto a câștigat ambele întâlniri.

Courtois și Villa vs. Casillas și Gareth Bale

Diferențele nu se opresc aici. Dacă va câștiga, Atletico Madrid va deveni campioana Europei care plătește cele mai mici salarii din ultimii zece ani, 55 de milioane de euro, un sfert din cât plătea Real Madrid anul trecut în jumătate de an. În 2004, FC Porto devenise campioana Europei cu un buget de salarii anual de 39 de milioane de euro.

  • 7. Ancelotti poate deveni al 5-lea antrenor care câștigă UCL cu două cluburi diferite, după Happel, Hitzfeld, Mourinho și Heynckes.

În poarta lui Atletico este unul din cei mai buni portari din lume, Thibaut Courtois, în vârstă de doar 21 de ani. Pentru a doua oară la rând câștigător al trofeului Zamora, acordat celui mai bun portar din La Liga, belgianul i-a ținut piept lui Mourinho, anunțându-l, mândru, că nu se întoarce la Chelsea ca să fie rezervă, chiar dacă rivalul său pe post se cheamă Petr Cech.

La polul opus, la Real, cel mai bun portar din lume șase ani la rând, Iker Casillas, campion al Europei și al lumii, a trebuit să se recunoască înfrânt și să plece capul, acceptând rolul de rezervă în fața lui Diego Lopez. 

  • 8. Casillas a avut nevoie de 12 ani pentru a juca din nou o finală de UCL (2002-2014). Îi egalează pe Matthaus (87-99) și Van der Saar (96-08).

În atac, „pajul” lui Diego Costa de-a lungul acestui sezon, David Villa, este un jucător „scuipat ca o măsea stricată” de Barcelona și cumpărat de Atletico Madrid cu mai puțin de 3 milioane de euro. A marcat 15 goluri pentru „saltelari” în toate competițiile. Dincolo, Cristiano Ronaldo îl are alături pe Gareth Bale în rol de „Sancho Panza”, unul din cei doi cei mai scumpi fotbaliști ai lumii, pentru care Real a plătit 91 de milioane de euro - sau 100, depinde pe cine întrebi -. Galezul a marcat de 21 de ori pentru Real, în toate competițiile.

Regele, fan Real Madrid; Prințul, suporter Atletico

Despre Real Madrid se știe că este „clubul monarhiei spaniole”. Dacă actualul rege al Spaniei, Juan Carlos, este suporter declarat al „galacticilor”, Madrid nu este singura echipă beneficiară a sintagmei „Regal” (Real) în nume. Bunicul lui Juan Carlos, Alfonso XIII, a fost cel care a început acordarea numelui „regal” cluburilor de fotbal. Madrilenii au obținut titlul în 1920, la zece ani după ce Real Sociedad, formația bască din San Sebastian, orașul în care Alfonso al 13-lea obișnuia să-și petreacă vacanțele de vară.

  • 9. Atletico Madrid a câștigat cinci din ultimele șase finale jucate într-un singur meci. Singura pierdută: finala Copa del Rey, din 2010, 0-2 cu Sevilla.

În acest moment, peste 20 de cluburi din Spania poartă denumirea „Real” în nume. Printre acestea, Real Zaragoza, Real Espanyol Barcelona sau Real Balompie Betis Sevilla. Iar dacă Juan Carlos este fanul lui Real Madrid, fiul său, Prințul Felipe, este suporter declarat al lui Atletico.

Vikingi versus Indieni

Se știe că fanilor lui Real Madrid li se spune „merengue”. Motivul? În 1913, un jurnalist a comparat culoarea albă a tricourilor lui Real cu albeața bezelelor (merengues) vândute la patiseriile din centrul Madridului. Dacă această poreclă este cunoscută în străinătate, mai puțini fani din afara Spaniei ai lui Real știu că acestora li se mai spune și „vikingi”. Unii spun că porecla se trage în urma unui articol apărut în Times, după cea de-a cincea victorie în Cupa Campionilor, în 1960, când un jurnalist ar fi scris: ”Real Madrid a cucerit Europa așa cum au răvășit-o vikingii pe vremuri”.

  • 10. Cristiano Ronaldo (16), Benzema (5) și Bale (5) au marcat împreună un gol mai mult decât toată echipa lui Atletico (25) în această ediție UCL.

Totuși, aceasta nu este singura teorie. Alții susțin că numele vine de la faptul că în anii 70 Real Madrid transfera în general jucători germani (Netzer, Breitner, Stielike) sau danezi (Henning Jensen). Suporterii lui Atletico au găsit în asta un motiv de a-și numi, peiorativ, adversarii „vikingi”.

Fanii lui Atletico sunt cunoscuți drept „Los colchoneros” (Saltelarii, fabricanții de saltele), din pricina faptului că la începuturile clubului, echipa era atât de săracă încât folosea tricouri confecționate din materialul în care erau îmbrăcate saltelele, în dungi alb-roșii. Dar, așa cum fanilor Real li se spune „vikingi”, celor ai lui Atletico li se mai spune „indios” (indieni).

  • 11. Casillas nu a pierdut niciodată când a fost titular cu Atletico: 20 de victorii (ultimele 11 consecutive) și 6 remize.

Motivul este unul asemănător. În perioada în care Real transfera jucători din nordul Europei, Atletico prefera fotbaliștii sud-americani (Ayala, Heredia, Diaz). Drept urmare, fanii lui Real le-au întors rivalilor „serviciul”, poreclindu-i „indieni”. În epocă, se spunea despre fanii Atletico: ”sunt ca indienii, își poartă dungile roșii pe corp, trăiesc lângă râu (râul Manzanares, lângă care e construit stadionul Vicente Calderon - n.r.) și, mai ales, îi urăsc pe albi”.

Cibeles versus Neptuno

Suporterii Real Madrid se adună în Piața Cibeles, în timp ce fanii lui Atletico au cartierul general la Piața Neptuno. Acestea sunt locurile în care suporterii celor două rivale își sărbătoresc succesele. Cele două piețe sunt despărțite de o stradă lungă de 460 de metri.

  • 12. Doar Ajax, Juve și Bayern au câștigat UCL, Cupa Cupelor, Cupa UEFA/UEL, Supercupa Europei și CM al Cluburilor/Intercontinentala. Atleti poate fi al 4-lea.

Primii care și-au celebrat succesele la Cibeles au fost chiar cei de la Atletico Madrid, după Cupa obținută în 1962. Trupa de pe Vicente Calderon a fost singura echipă din capitala Spaniei care celebra succesele până la începutul anilor 70, pentru ca apoi timp de un deceniu locul să devină din ce în ce mai aglomerat.

Fanii Realului le-au copiat exemplul și au început să sărbătorească și ei în același loc, ba mai mult, tot acolo erau onorate și victoriile echipei naționale a Spaniei.

  • 13. Atletico a eliminat în acest an patru campioane ale Europei (Porto, Milan, Barcelona, Chelsea). Împreună, acestea au 14 titluri. În schimb, Real a eliminat ultimele două finaliste (Borussia și Bayern).

Totul a mers la fel până în a doua parte a anilor 90, atunci când trupa blanco a cucerit 5 titluri la rând și fanii lui Real Madrid erau singurii care aveau ceva de sărbătorit. Apoi, ultrașii trupei de pe Vicente Calderon au decis să se mute la Neptuno.

Prima reușită celebrată în noua locație a fost câștigarea Cupei din 1991, primul trofeu pentru Atletico după o lungă perioadă de așteptare.

Din acel moment, Cibeles a rămas exclusiv locul Realului și Neptuno al rivalilor din oraș.

  • 14. Doar 5 jucători din lotul actual al lui Real au experiență într-o finală europeană. Din lotul lui Atletico sunt 14.

Personajele care denumesc cele două statuete care ornează fântânile arteziene din cele două piețe sunt desprinse din mitologie: Neptuno era zeul mării, iar Cibeles era zeița fertilității.

Diseară, după finala de la Lisabona, doar una din cele două piețe va fi în sărbătoare. Rămâne de văzut care. Meciul dintre Real Madrid și Atletico, din finala UEFA Champions League va fi transmis ÎN DIRECT, de la ora 21:45, pe Digi Sport 1, și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

  • 15. Atletico a avut nevoie de 40 de ani pentru a juca iar o finală de UCL. A doborât recordul istoric al lui Inter (1972-2010).

Echipele probabile:

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao - Di Maria, Illaramendi, Modric - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo
Antrenor: Carlo Ancelotti

Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke - David Villa, Raul Garcia
Antrenor: Diego Simeone

Etichete: statistici , lisabona , simeone , ancelotti , finala ucl , real madrid atletico , antiteze , contraste , opozitie , totul despre finala ucl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Video Cum a reacționat Ancelotti după ce Vinicius și-a dat din nou în petic în Real Madrid - Barcelona 3-2
Real Madrid CF v Manchester City: Quarter-final First Leg - UEFA Champions League 2023/24
Carlo Ancelotti a povestit cum a reușit să o doboare pe Barcelona: ”În felul ăsta am reușit să câștigăm!”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Știm prețurile biletelor pentru finala Champions League! Cât costă cel mai ieftin și cel mai scump tichet
File photo dated 28-05-2022 of Liverpool fans stuck outside the ground showing their match tickets before the UEFA Champions League Final at the Stade de France, Paris. French interior minister Gerald Darmanin has apologised to "everyone who suffered from

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”