Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League
Surpriză! Ce meci va arbitra Istvan Kovacs, după Barcelona - PSG. Centralul înjurat în față de Coman, la FCSB - Rapid
Adrian Porumboiu, dur cu Istvan Kovacs, după arbitrajul de la Barcelona - PSG: ”A ajuns acolo și tot nu înțelege”
florin prunea
Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”
Digi Sport 1 Live
Acum

Galerie Foto AS Roma este prima câștigătoare a trofeului Conference League! Primul titlu european major din istorie pentru italieni

articol scris de Digi Sport
25.05.2022, 23:57

AS Roma s-a impus în duelul contra lui Feyenoord cu scorul de 1-0 și a devenit prima câștigătoare din istoria Conference League.

AS Roma v Feyenoord - UEFA Europa Conference League Final 2021/22
AS Roma a câștigat trofeul Conference League / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Acesta este primul titlu european major din istorie câștigat de formația din capitala Italiei, după Cupa Orașelor Târguri cucerită în sezonul 1960/61.

AS Roma este prima câștigătoare a trofeului Conference League! Primul titlu european major din istorie pentru italieni

Galerie Foto

Prima ocazie importantă a partidei le-a aparținut elevilor lui Jose Mourinho. Karsdorp a centrat din flancul drept, însă balonul a fost respins de defensiva olandezilor.

AS Roma a deschis scorul în cele din urmă în minutul 32 când Zaniolo a ajuns la o centrare expediată de Mancini în interiorul careului. Zaniolo a făcut o preluare pe piept în careu și a trimis balonul peste Bijlow.


Pe finalul primei reprize, Feyenoord a avut două șanse de a restabili egalitatea. Mai întâi, Kokcu a expediat un șut de la marginea careului, însă Rui Patricio a reținut balonul. Apoi,un șut puternic al lui Sinisterra a fost blocat de Mancini.

Feyenoord a fost echipa mai periculoasă în cea de-a doua jumătate a meciului. Trauner a șutat din interiorul careului, dar balonul a lovit bara. Mingea a ajuns apoi la Til care a șutat, dar Rui Patricio a respins balonul în afara terenului.

Tot elevii lui Slot puteau marca și în minutul 50, după o fază superbă. Malasia a șutat puternic, dar Rui Patricio a avut o paradă superbă și a respins mingea în transversală.

Formația capitolină putea înscrie în minutul 73, când Veretout a expediat un șut bun în dreapta portarului lui Feyenoord, însă Bijlow a avut o intervenție foarte bună și le-a refuzat golul romanilor.

Sinisterra a șutat periculos în minutul 82, balonul a trecut de defensiva giallorosilor, dar Rui Patricio a reținut.

Pellegrini putea dubla avantajul Romei cu câteva minute înaintea fluierului final, însă intervenția lui Bijlow a păstrat scorul intact.

Finala Conference League| AS Roma - Feyenoord 1-0 

Min. 90+5: Final de meci!

Min. 86: Ocazie pentru AS Roma! Pellegrini șutează în stânga lui Bijlow, dar portarul lui Feyenoord reușește să intervină.

Min. 82: Ocazie pentru Feyenoord! Sinisterra șutează periculos de la marginea careului, balonul trece printre picioarele lui Mancini, însă Rui Patricio reușește să rețină.

Min. 73: Ocazie pentru AS Roma! Veretout șutează de la marginea careului în dreapta lui Bijlow, însă portarul formației olandeze are o intervenție bună.

Min 50: Ocazie pentru Feyenoord! După o fază frumoasă a jucătorilor lui Feyenoord, Malasia șutează puternic, însă Rui Patricio are o paradă superbă și respinge balonul în bară.

Min. 47: Ocazie pentru Feyenoord! Trauner șutează din interiorul careului, dar balonul lovește bara. Mingea ajunge la Til care șutează, dar Rui Patricio are o intervenție bună și respinge balonul în corner.

Min. 46: Începe repriza a doua!

Min. 45+5: Finalul primei reprize!

Min. 45: Ocazie pentru Feyenoord! Șutul puternic al lui Sinisterra de la marginea careului este blocat de Mancini.

Min. 41: Ocazie pentru Feyenoord! Kokcu șutează de la marginea careului spre poarta lui Rui Patricio, însă portarul are o intervenție bună și reține balonul.

Min. 32: Goool AS Roma! Zaniolo ajunge la o centrare în interiorul careului expediată de Mancini, face o preluare pe piept și trimite balonul peste Bijlow.

Min. 29: Ocazie pentru Feyenoord! Dessers șutează din afara careului, însă șutul său este blocat de defensiva romanilor.

Min. 25: Istvan Kovacs îi arată cartonașul galben lui Trauner după o intervenție dură asupra lui Abraham.

Min. 7: Ocazie pentru AS Roma! Karsdorp centrează din flancul drept, însă balonul este respins de defensiva lui Feyenoord.

Min. 1: Începe meciul!

AS Roma: Patricio – Zalewski, Ibanez, Smalling, Mancini, Karsdorp – Mkhitaryan, Cristante, Pellegrini, Zanioli – Abraham

  • Rezerve: Fuzato, Afena-Gyan, Bove, El Shaarawy, Kumbulla, Maitland-Niles, Oliveira, Perez, Shomurodov, Spinazzola, Veretout, Vina
  • Antrenor: Jose Mourinho

Feyenoord: Bijlow – Malacia, Senesi, Trauner, Geertruida – Kokcu, Aursnes, Til – Sinisterra, Dessers, Nelson

  • Rezerve: Cojocaru, Jansen, Marciano, Hall, Hendriks, Hendrix, Jahanbakhsh, Linssen, Pedersen, Sandler, Toornstra, Walemark
  • Antrenor: Arne Slot

Finala Conference League, AS Roma - Feyenoord | LIVE TEXT, ora 22:00. Statistici

AS Roma are şansa de a cuceri primul său trofeu european, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 (contra lui Liverpool) şi finala Cupei UEFA în 1991 (în faţa lui Inter Milano).

Portughezul Jose Mourinho este primul antrenor care duce patru echipe diferite în finala unei competiţii europene. Mourinho a câştigat toate cele patru finale în care a ajuns, cu Porto (Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004), cu Inter Milano (Champions League în 2010) şi cu Manchester United (Europa League în 2017).

Niciun club olandez nu a mai cucerit un trofeu european de 20 de ani, de când Feyenoord a învins-o pe Borussia Dortmund în finala Cupei UEFA Cup (2002). Feyenoord a câştigat şi celelalte două finale europene, cucerit trofeul CCE în 1970 şi Cupa UEFA în 1974.

Arne Slot, antrenorul echipei Feyenoord, poate deveni primul tehnician olandez care câştigă un trofeu european, după ce Dick Advocaat a reuşit acest lucru cu Zenit Sankt Petersburg în 2008 (Cupa UEFA).

Mourinho a câştigat 9 din cele 11 meciuri jucate contra formaţiilor olandeze în Europa (un egal şi un eşec). Singura înfrângere a venit pe când se afla la Manchester United, 0-1 cu Feyenoord în ediţia 2016-2017 a fazei grupelor Europa League.

Finala Conference League, AS Roma - Feyenoord | LIVE TEXT, ora 22:00. Drumul către ultimul act

Singurul duel dintre Roma şi Feyenoord a dat câştig de cauză echipei italiene, cu 3-2 la general, în şaisprezecimile de finală ale Cupei UEFA din sezonul 2014/2015, precizează site-ul UEFA.

Atacantul Cyriel Dessers este golgheterul la zi al acestei ediţii a Europa Conference League, cu 10 goluri marcate pentru Feyenoord, cu unul mai mult decât englezul Tammy Abraham (AS Roma).

AS Roma este singura echipă care a ajuns în semifinalele celor trei competiţii continentale, Champions League, Europa League şi Europa Conference League.

Feyenoord a încheiat Grupa E neînvinsă, cu patru victorii şi două egaluri, fiind urmată de Slavia Praga, Union Berlin şi Maccabi Haifa. În optimi, Feyenoord a trecut fără emoţii de Partizan Belgrad, cu victorii în ambele manşe, 5-2 în deplasare şi 3-1 acasă, în sferturi a eliminat-o pe Slavia Praga, după 3-3 la Rotterdam şi 3-1 în Cehia, iar în semifinale a eliminat-o pe Olympique Marseille, 3-2 la Totterdam şi 0-0 pe Stade Velodrome.

AS Roma a câştigat Grupa C, cu patru victorii, un egal şi un eşec, însă unul la scor, 1-6 în deplasare cu Bodoe/Glimt. Giallorossi au fost urmaţi în clasament de echipa norvegiană, de Zaria Lugansk şi de ŢSKA Sofia. În optimi, AS Roma a eliminat o echipă olandeză, pe Vitesse Arnhem, după 1-0 în deplasare şi 1-1 acasă, în sferturi a trecut de Bodoe/Glimt, cu 1-2 (deplasare) şi 4-0 (acasă), iar în semifinale s-a impus în faţa echipei engleze Leicester City (1-1 în deplasare, 1-0 acasă).

Finala Conference League, AS Roma - Feyenoord | LIVE TEXT, ora 22:00. Echipele probabil

AS Roma: Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Cristante, Sergio Oliveira, K. Pellegrini, Zalewski - Zaniolo, Abraham.

Feyenoord: Bijlow - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Aursnes, Til, Nelson, Kokcu - Sinisterra, Dessers.

Etichete: istvan kovacs , as roma feyenoord , finala conference league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda nara
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el
walker
Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte
sucu 4
NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League
WARSZAWA 02.05.2024 FORTUNA PUCHAR POLSKI POGON SZCZECIN - WISLA KRAKOW NZ Alan Uryga FOT / FOKUSMEDIA.COM.P
Recomandările redacției
florin prunea
Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”
Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo
Screenshot (419)
Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (04.05.2024)
Citește și
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4
Oficial Istvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! Încă trei români vor fi la Campionatul European
Barcelona, Espagne. 16th Apr, 2024. Referee Istvan Kovacs of Romania gives a red card during the UEFA Champions League, Quarter-finals, 2nd leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain (PSG) on April 16, 2024 at Estadi Olmpic Llus Compa
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Ce surpriză! La 4 zile după ce l-a ”mitraliat” pe Istvan Kovacs, Xavi a revenit cu noi declarații

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”