FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Darius Olaru este fascinat de campionatul din Anglia. ”E extrem de greu de intrat”
gigibecali5
Suma imensă cerută de Sepsi pentru Marius Ștefănescu: ”Nu cred că o să scoată atât Gigi Becali”
lunin
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Viking - FCSB 1-3. Spectacol total în Norvegia! Radunovic aduce calificarea în minutul 90+4, din penalty

articol scris de Digi Sport
25.08.2022, 21:56

FCSB a câștigat meciul cu Viking din cea de-a doua manșă a duelului din play-off-ul Conference League și s-a calificat în grupele competiției.

fcsb
Bucuria jucătorilor de la FCSB după calificarea în grupele UEFA Conference League / Foto: Captură Pro TV
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Roș-albaștrii lui Nicolae Dică au început în forță returul cu Viking. Malcom Edjouma a deschis scorul în minutul 3, cu capul la o centrare a lui Florinel Coman.

Viking - FCSB 1-3. Spectacol total în Norvegia! Radunovic aduce calificarea în minutul 90+4, din penalty

Câteva minute mai târziu, Florinel Coman a șutat de la distanță, dar mingea a trecut peste poarta nordicilor. Cordea a avut și el șansa de a marca în minutul 8, când a șutat din lateral în blocajul lui Gunnarson.

În minutul 19, Târnovanu a avut o paradă spectaculoasă la balonul trimis cu capul de Vevatne. Tavi Popescu a irosit o ocazie imensă în minutul 21, când a șutat peste poartă.

Nordicii au restabilit egalitatea în minutul 26, prin Tripic, care a punctat de la 11 metri,  după un penalty obținut după un fault comis de Târnovanu.


Miculescu a irosit și el o șansă bună de gol, când a trimis cu capul în plasa laterală.

După pauză, roș-albaștrii au punctat din nou prin Andrei Cordea care a șutat impecabil din afara careului, balonul a trecut printre picioarele lui Gunnarson și a intrat în poartă.

În minutul 70, FCSB putea face 3-1, când Cordea a scăpat singur cu Gunnarson, dar a fost blocat de portarul norvegian. Balonul a ajuns la Octavian Popescu care a încercat să expedieze un lob, dar defensiva adversă a reușit să respingă.

În minutul 83, Boboc a intervenit foarte bine la un șut expediat de Tripic, iar Târnovanu i-a salvat pe roș-albaștri pe finalul meciului, la șutul aceluiai Tripic.

Un penalty acordat pe finalul meciului după un fault comis în careu asupra lui Florinel Coman a fost transformat de Risto Radunovic și i-a adus victoria și calificarea vicecampioanei României.

Viking - FCSB 1-3. Spectacol total în Norvegia! Radunovic aduce calificarea în minutul 90+4, din penalty

Min. 90+6: Final de meci! FCSB se califică în grupele UEFA Conference League!

Min. 90+4: Goool FCSB! Radunovic înscrie de la punctul cu var.

Min. 90+3: Penalty pentru FCSB! Coman este faultat în careu, iar centralul dictează penalty.

Min. 90+1: Octavian Popescu este înlocuit cu Ianis Stoica.

Min. 90: Ocazie Viking! Tripic șutează puternic din unghi, dar Târnovanu respinge cu piciorul în afara terenului.

Min. 88: Ocazie FCSB! Florinel Coman șutează din afara careului în dreapta lui Gunnarson, dar portarul lui Viking nu mai greșește.

Min. 83: Ocazie Viking! Tripic șutează puternic, dar Radu Boboc intervine salvator și respinge balonul.

Min. 72: Ocazie pentru FCSB! Cordea centrează foarte bine de la colțul terenului, iar Miculescu este aproape să trimită în poartă.

Min. 70. Ocazie pentru FCSB! Coman îi pasează foarte bine lui Cordea care este întâmpinat de Gunnarson, mingea este respinsă până la Octavian Popescu, acesta încearcă un lob, dar mingea este respinsă cu greu de defensiva norvegienilor.

Min. 59: Edjouma este înlocuit cu Dulca.

Min. 58: Ocazie FCSB! Octavian Popescu șutează peste poartă

Min. 53: Goool FCSB! Andrei Cordea șutează din afara careului, balonul trece printre picioarele lui Gunnarson și intră în poartă.

Min. 46: Pantea și Rusu sunt înlocuiți cu Boboc și Oaidă.

Min. 45+1: Joonas Tamm este avertizat.

Min. 35: Ocazie FCSB! Florinel Coman centrează foarte bine în careul norvegienilor, dar David Miculescu trimite cu capul în plasa laterală.

Min. 29: Florinel Coman este avertizat.

Min. 26: Goool Viking! Tripic marchează de la punctul cu var.

Min. 25: Penalty pentru Viking! Târnovanu îl faultează în careu pe Karlsbakk, iar centralul partidei dictează penalty.

Min. 24: Octavian Popescu este avertizat.

Min. 20: Ocazie pentru Viking!  Tripic centrează foarte bine în fața porții lui Târnovanu, dar Fridjonsson nu reușește să finalizeze.

Min. 21: Ocazie FCSB! Coman îi pasează în lateral lui Octavian Popescu, însă acesta șutează peste poartă.

Min. 19: Ocazie Viking! Târnovanu intervine spectaculos la balonul trimis cu capul de Vevatne.

Min. 17: Edjouma primește cartonașul galben.

Min. 8: Ocazie FCSB! Gunnarson intervine foarte bine la șutul din lateral al lui Cordea.

Min. 7: Ocazie FCSB! Florinel Coman încearcă un șut de la distanță, dar balonul trece peste poarta norvegienilor.

Min. 3: Goool FCSB! Florinel Coman expediază o centrare perfectă, iar Malcom Edjouma se înalță și trimite cu capul în poarta portarului Gunnarsson.

Min. 1: Începe meciul!

Viking: Gunnarsson – Bjorshol, Brekalo, Vevatne – Kabran, Lokberg, Solbakken, Firdjonsson, Pattynama – Karlsbakk, Tripic

Rezerve: Ostbo, Ree, Torsteinbo, De Lanlay, Sandberg, Auklend, Tangen, Vikstol, Traore, Kvia-Egeskog, Paulsen, Austbo

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma, Popescu – Cordea, Miculescu, Coman – Rusu

Rezerve: Vlad, Haruț, Stoica, Dulca, Achim, Boboc, Rață, Oaidă, Musi, Radaslavescu


După 1-2 pe Arena Națională, fotbaliștii lui Nicolae Dică (42 de ani) au misiunea de a câștiga la Stavanger și de a readuce gruparea bucureșteană în grupele cupelor europene, acolo unde nu au mai fost de patru ani. În sezonul 2017-2018, tot cu Dică pe bancă, aflat atunci la primul mandat, FCSB a ajuns până în faza imediat următoare grupelor Europa League, fiind eliminată de Lazio, după 1-0 la București și 1-5 la Roma.

De data aceasta, vicecampioana Ligii 1 are o misiune dificilă, mai ales că nu se va putea baza pe unul dintre cei mai în formă jucători, Darius Olaru (24 de ani), suspendat din cauza cumului de cartonașe.

Viking: Gunnarsson - Björshol, Brekalo, Vevatne, Pattynama - Lökberg, Solbakken, Fridjónsson - Kabran, Karlsbakk, Tripic
Antrenor: Morten Jensen

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Rață (Dulca) - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - D. Miculescu
Antrenor: Nicolae Dică
Absenți: Panțâru, I. Cristea, Șut, Dumiter (accidentați), Olaru (suspendat), V. Crețu, Bouhenna, S. Șerban (în afara lotului)

Viking - FCSB LIVE TEXT, 20:00 | ”V-a trecut supărarea pe Olaru?” Răspunsul dat de Nicolae Dică înaintea meciului cu Viking

Darius Olaru a primit cartonaș galben pentru proteste la partida cu Viking de pe Arena Națională și nu va juca diseară. După meci, Nicolae Dică s-a arătat foarte deranjat de gestul mijlocașului și a anunțat că acesta va fi sancționat.

Antrenorul s-a ținut de cuvânt, iar Olaru a primit o amendă de 5.000 de euro și nu a făcut nici deplasarea în Norvegia.

Olaru este un jucător important pentru noi, a arătat-o de când a venit la club, dar avem și alți jucători care îl pot înlocui cu brio, cred eu.

Nu pot să spun că sunt supărat pe Darius Olaru, dar sunt dezamăgit când un jucător face un asemenea gest în minutul 93. A trecut, acum trebuie să ne gândim la meciul de mâine. Apoi, îl vom avea în campionat”, a declarat Nicolae Dică la conferința de presă.

FCSB a pierdut ambele meciuri din ultimul an, în care Darius Olaru nu a jucat nici un minut

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Darius Olaru, potrivit Transfermarkt.

În ultimul an, în perioada august 2021-august 2022, Darius Olaru a lipsit în doar două partide, ambele în Liga 1, iar absența sa nu a fost de bun augur pentru FCSB. Vicecampioana a pierdut în fața celor de la Farul, scor 0-2, și cu FC Argeș, scor 0-1.

  • 93 de meciuri, 17 goluri și 18 pase decisive sunt cifrele lui Darius Olaru la FCSB.

Viking - FCSB LIVE TEXT, 20:00 | Record de bilete vândute la Stavanger, după 50 de ani de așteptare

Miza financiară este una uriașă: patru milioane de euro, iar suma se poate dubla, în funcție de performanțele pe care clubul le atinge.

Interesul norvegienilor pentru această partidă este unul uriaș. Suporterii s-au grăbit să cumpere bilete la retur, iar acestea au fost epuizate cu două zile înainte de meciul propriu-zis.

Gabriel Ciobanu, un român stabilit de mulți ani în Norvegia, a declarat, pentru Digi Sport, că a picat vechiul record de bilete vândute de clubul din Stavanger, care data din anul 1972. 

S-a bătut recordul la bilete vândute. Recordul era 12.000, în 1972, când a jucat Viking cu Koln. Acum s-au vândut aproximativ 14.000 de bilete, stadionul are 15.900, dar din cauza restricțiilor UEFA nu pot vinde mai mult de 14.000”, a declarat acesta, la Fotbal Club.

În afara celor 14.000 de locuri păstrate pentru gazde, s-au alocat și 700 de bilete pentru suporterii celor de la FCSB, însă nu s-au cumpărat toate.

La peluza oaspeților, la FCSB, s-au vândut 250 de bilete din 700”, a completat Gabriel.

Norvegienii se tem de suporterii români

De asemenea, norvegienii se așteaptă ca numărul suporterilor români să fie mult mai mare decât se anunță oficial, deoarece vor veni la stadion foarte mulți conaționali stabiliți în Scandinavia.

În același timp, se așteaptă ca suporterii români să introducă pe stadion obiecte pirotehnice, așa că s-a dispus o adevărată desfășurare de forțe pentru a preîntâmpina acest fenomen.

O să fie o desfășurare de forțe în Stavanger, cum rare se vede în Norvegia, fiindcă sunt așteptați mulți spectatori români, care stau în Norvegia, și se așteaptă să facă spectacol pirotehnic”, a conchis Gabriel Ciobanu.

Etichete: nicolae dica , gigi becali , transferuri fcsb , darius olaru , fcsb conference league , viking fcsb , viking - fcsb live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Ilie Năstase a apărut de mână cu ”cea mai frumoasă femeie din lume”: ”I-a luat trei ani”
Screenshot 2024-04-16 at 21.24.53
Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Recomandările redacției
lunin
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

Galerie Foto Meme-urile apărute, după Manchester City - Real Madrid. Erling Haaland nu a scăpat de ironii
meme-13
Video Bernardo Silva, ”trădat” de un golul marcat acum 5 ani! Lunin a aflat și l-a ridiculizat la penalty-uri
lunin
Exclusiv Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Madrid, Spain, 9th April 2024. A view of the official match balls during the UEFA Champions League match at the Santiago
Citește și
Exclusiv Cum îi poate păstra Gigi Becali pe Florinel Coman și Darius Olaru la FCSB: ”Așa, unde să mai pleci?”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Fotbalistul dorit de Gigi Becali pentru Champions League, ”desființat” de Cârțu. ”Nu e constant”
gigi-becali
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
Fierbe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut pentru FCSB - Rapid
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”