raducioiu
Dinamo e la un pas de retrogradare, iar Florin Răducioiu e sigur: ”Este într-o continuă agonie”
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Foto Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea din interior vă poate afecta emoțional
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Steaua - Dinamo 2-2! Echipa lui Rednic s-a calificat în finala Cupei României

20.04.2016, 00:13

Dinamo este prima finalistă a Cupei României în acest sezon, după ce a eliminat-o pe Steaua în penultimul act. După 0-0 în turul din Șoseaua Ștefan cel Mare, manșa secundă s-a încheiat cu scorul de 2-2 pe Arena Națională, iar "câinii" merg mai departe grație golurilor marcate în deplasare. Ultima dată au fost în finală în 2012, când au și câștigat trofeul.

bucurie dinamo
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Enache a deschis scorul în minutul 17 pentru Steaua, care a intrat la pauză cu avantaj, dar și în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui Alexandru Bourceanu, pentru o intrare dură asupra lui Gnohere. După încheierea primei reprize, a fost trimis în tribună și antrenorul Laurențiu Reghecampf, care a protestat față de decizia arbitrului de a-i arăta lui Bourceanu direct cartonașul roșu.

Ekeng a egalat prima dată pentru Dinamo în minutul 51, cu un șut de zile mari, din afara careului, prin care a catapultat mingea în plasa porții lui Cojocaru, care a rămas fără reacție. Imediat, Steaua l-a introdus pe teren pe Adi Popa, care la prima atingere de balon a avut o acțiune extraordinară. Șutul său a fost respins în față de portarul Cerniauaskas, iar Chipciu a marcat din apropiere (52).

Golul calificării dinamoviste a venit după o fază confuză, în care alb-roșiii au lovit și bara, iar Cojocaru a respins șutul lui Gnohere. Balonul a ajuns la Ante Puljic, care nu a avut de făcut decât să o împingă în poartă.


LIVE TEXT


Min. 90+4: Fluier final. Dinamo se califică în finala Cupei României!

Min. 90+4:     Cartonaș galben pentru Chipciu.

Min 90: Încă o persoană de pe banca Stelei este trimisă în tribune, după ce a lovit cu piciorul o sticlă pe marginea terenului, iar obiectul a ajuns pe suprafața de joc. 

Min. 75: GOOOOL Dinamo! Ante Puljic egalează din nou pentru alb-roșii, care la acest scor sunt calificați în finală. Golul a venit după o fază confuză, în care Dinamo a avut și o bară, de unde mingea a revenit în teren a Gnohere, al cărui șut a fost respins în față de Cojocaru, până la Puljic.

Min. 72: Ultima schimbare la Dinamo: iese Hanca - fundaș dreapta - și intră Essombe - atacant.

Min. 70: Varela reia cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, dar Hanca, postat la bara a doua, a preluat mingea pe piept din drumul către poartă și a degajat, îndepărtând pericolul.

Min. 68: Chipciu șutează cu stângul, de la distanță, dar nu prinde spațiul porții lui Cerniauskas.

Min. 66: Ultima schimbare la Steaua: iese Hamroun și intră Tade.

Min. 65: Ocazie pentru Dinamo! Gnohere ar fi putut profita de o alunecare a lui Enache, dar a preferat să șuteze, deși mai putea avansa cu mingea la picior, iar execuția cu stângul a fost total ratată, cu mingea ducându-se mult prea înalt.

Min. 61: Acțiune cursivă a lui Dinamo, finalizată cu o lovitură de cap trimisă peste poartă de Gnohere, la capătul unei centrări trimise de pe dreapta de Hanca.

Min. 57: A doua schimbare la Dinamo: iese Valentin Lazăr și intră Romario Kortzorg.

Min. 52: GOOOOL Steaua! Chipciu o readuce din nou în avantaj pe Steaua, cu un gol marcat din apropiere. Faza i-a aparținut lui Adi Popa, care, la prima atingere de balon, a urcat extraordinar pe dreapta, a pătruns în careu și a șutat, dar portarul a respins în față, până la Chipciu, care a reușit să trimită în poartă din două încercări.

Min. 52: A doua schimbare la Steaua: iese Stanciu și intră Adi Popa.

Min. 51: GOOOOL Dinamo! Patrick Ekeng readuce egalitatea cu un șut de zile mari, din prima, cu stângul, de la mare distanță, care a catapultat mingea în plasa porții lui Cojocaru, care a rămas fără reacție.

Min. 46: Prima schimbare la Steaua: iese Marica și intră Filip. 

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

 * După ce Balaj a fluierat finalul primei reprize, a fost întâmpinat de Laurențiu Reghecampf pe drumul către vestiare. Tehnicianul stelist a protestat față de decizia de a-l elimina pe Bourceanu și a fost trimis în tribună de central.

Min. 45+2: Pauză pe Arena Națională, acolo unde Steaua conduce cu 1-0 în returul primei semifinale a Cupei României.

Min 42:     Eliminare la Steaua! Bourceanu vede direct cartonașul roșu, după o intervenție foarte dură asupra lui Gnohere. În prima fază, Balaj i-a arătat doar galben, dar s-a răzgândit, după ce a văzut gravitatea intervenției mijlocașului stelist, care l-a lovit cu cotul în gât pe francez. Dinamoviștii au cerut de urgență intervenția echipei medicale. În cele din urmă, atacantul dinamovist poate continua.

Min. 42: Steaua cere penalty, la o cădere a lui Momcilovic în careul dinamovist, după un contact cu Marc. Arbitrul Cristian Balaj lasă jocul să continue, în ciuda protestelor fundașului stânga stelist.

Min. 39: Ekeng șutează de la distanță, cu dreptul, dar peste poartă.

Min. 39: Ocazie mare pentru Dinamo! Valentin Lazăr i-a așezat mingea lui Ekeng, la marginea careului, camerunezul a preluat printre doi apărători steliști și a pătruns în suprafața de pedeapsă, dar a pierdut controlul mingii și a căzut într-o poziție în care putea fi extrem de periculos. Dinamoviștii au cerut și un penalty, pentru o presupusă intervenție a lui Tamaș asupra lui Ekeng, care s-a dezechilibrat.

Min. 32: Acțiune periculoasă a lui Dinamo, cu mingea circulând bine până la marginea careului, dar Rotariu este deposedat prin alunecare de Kharja, la 20 de metri de poarta lui Cojocaru. Arbitrul Balaj a făcut semn că marocanul a intervenit la minge.

Min. 29: Valentin Lazăr e lansat pe stânga, dar șutul său se duce alături de poarta lui Cojocaru.

Min. 27: Ratare imensă a lui Chipciu! Șeptarul Stelei a primit cu spatele la poartă o minge peste apărarea dinamovistă, a preluat în careu, s-a întors și a făcut o fentă, dar șutul său a fost blocat de portarul Cerniauskas, ieșit în întâmpinare.

Min. 25: Dinamo încearcă să urce în jumătatea de teren a Stelei, pentru a crește presiunea asupra careului lui Cojocaru.

Min. 19: Șut cu stângul trimis de Stanciu, de la distanță, dar pe lângă poarta lui Cerniauskas.

Min. 17: GOOOOL Steaua! Gabriel Enache deschide scorul pentru roș-albaștri, cu primul său gol în tricoul Stelei. Pasa decisivă i-a aparținut lui Nicușor Stanciu, care i-a pasat ideal lui Enache în careul dinamovist, iar fundașul dreapta a punctat cu un șut cu exteriorul, la colțul scurt.

Min. 12: Schimbare la Dinamo: iese Steliano Filip - accidentat și intră Laurențiu Corbu.

Min. 9: Steliano Filip acuză dureri la șold, după un duel la minge cu Alexandru Chipciu. A fost câteva momente pe margine, a revenit, dar nu a putut continua, având dificultăți și la mers, nu doar la alergare. A ieșit cu greu, sprijinit pe umerii celor din staff-ul medical.

Min. 5: Ocaziile întârzie să apară pe Arena Națională. Steaua a avut inițiativa în primele minute, păstrând mai mult posesia în jumătatea adversă, dar Dinamo încearcă să echilibreze mijlocul.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Steaua și Dinamo, din manșa secundă a semifinalelor Cupei României. În tur a fost 0-0. Atmosfera e superbă în această seară pe Arena Națională.

Echipele de start:

Steaua: Cojocaru - Enache, Tamaș, Varela, Momcilovic - Bourceanu, Kharja - Chipciu, Stanciu, hamroun - Marica;
Rezerve: Niță, Filip, Toșca, Gebhart, bawab, Tade, Popa;
Antrenor: Laurențiu Reghecampf;

Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, Filip - Mevlja, Palic - Rotariu, Ekeng, Lazăr - Gnohere;
Rezerve: Muțiu, Nedelcearu, Essombe, Bartalsstovu, Kortzorg, Costache, Corbu;
Antrenor: Mircea Rednic.

* Pentru coregrafia din această seară, peluza dinamovistă a realizat un "mozaic" alb, înconjurat de un chenar roșu. Bannerele afișate de "câini": "Din mii de piepturi azi veți auzi / Dinamo joacă din adâncul inimii". În mijlocul cartoanelor albe a fost arbrată și imaginea unui câine fioros, pictat în alb și roșu.

* Steaua și Dinamo intră pe teren pentru ultimul derby al sezonului, cel care va decide prima finalistă a Cupei României.


UPDATE 19:55 Foaia de joc a partidei care va începe de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.


UPDATE 19:18 Reghecampf a decis să facă trei modificări de ultimă oră în primul "11" al campioanei. Pintilii, care a acuzat dureri, a fost înlocuit de Kharja, staff-ul tehnic decizând să mizeze pe un singur închizător clasic.

Cojocaru i-a luat locul lui Niţă, în timp ce Momcilovic va evolua în flancul stâng, în locul lui Toşca.

Cojocaru - Enache, Tamaş, Varela, Momcilovic - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu, Hamroun - Marica.


UPDATE 18:27 Rednic s-a decis şi el asupra formaţiei de start. Paul Anton şi Eric Bicfalvi sunt indisponibili, în timp ce Romario e doar rezervă.

Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, Filip - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazăr - Gnohere.


UPDATE 18:17 Reghecampf se gândeşte să înceapă din primul minut cu Alex Chipciu, dar în banda dreaptă. Marica s-a prezentat bine la ultimele antrenamente şi ar putea fi titular. Iată cum ar putea arăta campioana în partida de diseară.

Niţă - Enache, Tamaş, Varela, Toşca - Pintilii, Bourceanu - Chipciu (Adi Popa), Stanciu, Hamroun - Marica (Chipciu)

Steaua şi Dinamo mai au şanse minime la câştigarea campionatului, astfel că întâlnirea retur din semifinalele Cupei României poate fi una care să salveze sezonul uneia dintre cele două echipe.

Manşa retur dintre cele mai galonate grupări ale României porneşte de la 0-0 şi va reprezenta episodul 164 al Marelui Derby, în toate competiţiile. Bilanţul este unul echilibrat: Steaua şi-a trecut în cont 56 de victorii, Dinamo, 55, iar alte 52 de dueluri s-au încheiat la egalitate.

"Mâine este un meci foarte important cu Dinamo, o echipă împotriva căreia anul acesta nu am reuşit să câştigăm. Venim după 0-0 în tur şi echipa care va fi mai bine pregătită va câştiga meciul. Nu cred că va conta numele jucătorilor care vor intra. Trebuie mai multă concentrare, mai multă dorinţă din partea jucătorilor noştri", a recunoscut Laurenţiu Reghecampf.

"Este cel mai important şi mai greu meci din acest sezon pentru Dinamo. Un trofeu rămâne un trofeu, de aceea e cel mai important. Ne dorim mult să câştigăm mâine şi să ne calificăm în finala Cupei României. Şi pentru asta trebuie să înscriem cel puţin un gol. E foame de trofee la Dinamo, iar dacă ne calificăm sunt şanse mari să câştigăm şi finala", a fost răspunsul lui Mircea Rednic.

Cei doi antrenori sunt neînvinşi în Derby-ul de România şi au un bilanţ identic: 3 victorii şi şase egaluri.

Etichete: steaua , dinamo , live video steaua dinamo , live steaua - dinamo , live text steaua dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”

Începe ”revoluția” la Manchester United! Ce decizie radicală au luat conducătorii clubului
profimedia-0659239786
Probleme! Ce nu poate să facă Romario Benzar, după a fost accidentat grav și s-a ales cu o ”gaură în cap”
Exclusiv S-a aflat verdictul în cazul lui Florinel Coman. Dorința fotbalistului înaintea meciului cu Farul
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Citește și
Dinamo - FC Voluntari, LIVE VIDEO, 20:00, pe Digi Sport 1. ”Finală” pentru salvarea de la retrogradare
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (22.12.2023)
Dinamo, urmărită de ”blestemul prelungirilor” în play-out
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
”Există o problemă în vestiarul lui Dinamo?”. Răspunsul dat de Zeljko Kopic
kopic

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”