BeFunky-collage (1)
Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
FC Zenit St Petersburg v FC Lokomotiv Moscow - Russian Premier League
Exclusiv George Copos îl propune pe Mircea Lucescu la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

A fost ultimul meci al lui Iordănescu la națională? ”Las opinia publică să mă judece!”

20.06.2016, 09:19

Naționala de fotbal a României a pierdut lamentabil meciul cu Albania, ultimul din Grupa A, și a încheiat socotelile cu Euro 2016. La finalul partidei de pe ”Stade de Lyon”, selecționerul Anghel Iordănescu a spus că nu este o rușine această eliminare și că, din contră, trebuie să o tratăm ca pe o performanță.

angh iordanescu
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Iordănescu a fost evaziv când discuția a ajuns la contractul său cu FRF. ”Întrebați-l pe Răzvan Burleanu dacă voi mai fi sau nu la națională. Eu vreau să plec în concediu momentan!”, a spus selecționerul.

În plus, Iordănescu a mai spus că lasă opinia publică să îl judece pentru contraperformanţa sa.

”Am făcut un meci bun cu Franţa, am avut momente bune cu Elveţia şi am pierdut cu Albania. Las opinia publică să mă judece. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. O înfrângere e o înfrângere. Am avut foarte multe momente bune, am început bine, am controlat jocul, dar am avut neşansa să luăm gol la o greşeală a apărării. Am fost din nou în joc în repriza a doua, am încercat să ne impunem stilul printr-o posesie prelungită.

Dacă marcam am încrederea că meciul lua o altă turnură”, a explicat Iordănescu eşecul cu Albania, primul suferit de România după 68 de ani.

De ce nu a fost titular Sânmărtean


Iordănescu a ţinut să sublinieze că Albania este o echipă care a crescut mult în ultimii ani:

”Albania nu mai e echipa de pe vremea mea, a lui Florea Dumitrache, a lui Cornel Dinu. Din lotul Albaniei, 21 de jucători evoluează în străinătate, în timp ce băieţii noştri au probleme la echipele lor de club. În multe momente meritam să ne calificăm, în altele nu. Cât timp nu ai obţinut nicio victorie, e greu să spui că meriţi să te califici”, a precizat Iordănescu.

”Am spus că e meciul unei generaţii. O victorie şi o calificare ar fi împlinit această generaţie, care a făcut tot ce a stat în putinţă pentru calificare. Îmi e greu să le reproşez băieţilor că nu şi-au dorit să câştige”, a menţionat selecţionerul, pentru care meciul cu Albania a fost cu numărul 100 pe banca tehnică a naţionalei României.

Anghel Iordănescu a precizat că nu l-a titularizat pe Sânmărtean deoarece are 36 de ani, ”el poate ajuta, dar e mai greu să şi înceapă meciul, mai ales unul în condiţii de angajament”.

Iordănescu, de la fabulosul World Cup ’94 la penibila prestație de la Euro 2016

Anghel Iordănescu s-a născut la 4 mai 1950 şi a început să joace fotbal la opt ani, la Steaua Bucureşti, fiind un produs sută la sută al echipei ''militare''. A debutat pe prima scenă a fotbalului în noiembrie 1968, avându-l ca antrenor pe Ştefan Kovacs, într-un meci Steaua - Poli Iaşi (1-2), de atunci jucând de 317 ori în prima divizie şi marcând 155 goluri. Mijlocaş şi extremă stângă de mare valoare, excepţional executant al loviturilor libere din preajma careului, Iordănescu a fost unul dintre marii jucători ai anilor '70, reuşind meciuri memorabile atât cu echipa de club, dar şi la naţională.

Ca jucător, pe plan intern a câştigat de două ori campionatul (1975-1976 şi 1977-1978), cinci cupe ale României (1969-1970, 1970-1971, 1975-1976 şi 1978-1979) şi a fost golgheter al României, în 1982, cu 20 goluri marcate. A fost selecţionat de 57 de ori în echipa reprezentativă, pentru care a marcat 21 de goluri.

În 1982, după 14 ani jucaţi numai la Steaua, s-a transferat la echipa greacă OFI Creta, unde a evoluat până în 1984, când s-a retras din activitatea de jucător. A revenit apoi în ţară, la clubul unde s-a consacrat, preluând o grupă de copii, cu care şi-a început cariera de antrenor. La câteva luni a fost numit secund la Steaua, cu care a reuşit la data de 7 mai 1986 cea mai mare performanţă din fotbalul românesc: câştigarea Cupei Campionilor Europeni, jucând chiar 40 de minute în marea finală de la Sevilla. În toamna anului 1986 a devenit antrenor principal la Steaua, cu care a reuşit să cucerească trei campionate (1986-1987, 1987-1988, 1988-1989), două cupe ale României (1986-1987 şi 1988-1989) şi Supercupa Europei, învingând la Monte Carlo, cu 1-0, puternica echipă Dinamo Kiev.

Din vara lui 1990 a antrenat doi ani, în Cipru, formaţia Anorthosis Famagusta, echipa sa fiind eliminată din Cupa UEFA de Steaua Bucureşti, într-o dispută echilibrată. Revenit, în 1992, la Steaua, Iordănescu a mai cucerit un titlu în ediţia 1992-1993, fiind, apoi, numit la cârma primei reprezentative (8 septembrie 1993), cu care calificarea la două turnee finale ale Cupei Mondiale - SUA 1994, unde ajunge în sferturi (cea mai mare performanţă din istoria naţionalei), şi Franţa 1998, dar şi la turneul final al Campionatului European din Anglia 1996.

În august 1998, după turneul final din Franţa, s-a retras de la cârma primei reprezentative, preluând naţionala Greciei, de unde a fost demis o jumătate de an mai târziu. A ajuns la echipa saudită Al-Hilal (1999-2000), unde a obţinut câteva succese (cupe, campionat). A trecut, apoi, pentru câteva luni şi pe la Rapid Bucureşti (2000), după care a pregătit pe Al-Ain (EAU), în perioada 2001-2002.

Iordănescu a fost numit în ianuarie 2002 pentru a doua oară antrenor al primei reprezentative. După un parcurs cu meciuri foarte bune, dar şi cu unele mai puţin reuşite, ratează calificarea la turneul final. În toamna anului 2004 a renunţat la echipa naţională, după egalul, 1-1, din Armenia.

În martie 2005, a semnat un contract pe 16 luni cu gruparea Al-Ittihad (Arabia Saudită). Cucerirea Ligii Campionilor Ţărilor Arabe, a Ligii Campionilor Asiei şi a locului 4 la Campionatul Mondial al Cluburilor, l-au propulsat pe Iordănescu pe locul zece în topul celor mai buni antrenori de echipe de cluburi în anul 2005, clasament realizat de Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului (IFFHS). A mai antrenat pe Al-Ain (EAU) în 2006.

Maestru emerit al sportului, Anghel Iordănescu a fost desemnat oficial "cel mai bun antrenor român al secolului XX". La 5 septembrie 1994, colonelul Anghel Iordănescu a fost înaintat la gradul de general-maior (cu o stea), fiind trecut în rezervă cu acest grad la data de 15 iulie 1998. La 23 noiembrie 2009, prin decret prezidenţial, Anghel Iordănescu a fost înaintat în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă.

Anghel Iordănescu s-a implicat apoi în viaţa politică, dar a revenit în fotbal în decembrie 2013, când a fost numit director tehnic al Federaţiei Române de Fotbal. Pe 27 octombrie 2014, Iordănescu a fost numit, pentru a treia oară, antrenor principal al echipei naţionale a României. Iordănescu a izbutit calificarea la Euro 2016, turneu final la care, mai degrabă, tricolorii au dezamăgit crunt.

Etichete: anghel iordanescu , iordanescu , romania albania , iordanescu nationala viitor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali
tricou-chiriches
După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit
dragusin
Recomandările redacției
FC Zenit St Petersburg v FC Lokomotiv Moscow - Russian Premier League
Exclusiv George Copos îl propune pe Mircea Lucescu la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

”Marea împăcare”. Paul Iacob s-a ținut de promisiune, după ce a fost la un pas de bătaie cu un suporter
iacob
Oficial Se încheie o eră! Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund, după 12 ani
Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani
iacob-rrahmani
Citește și
Video Anghel Iordănescu, acid la adresa Rapidului! Ce a pus despre elevii lui Cristiano Bergodi
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.04.2024)
Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?"
Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?"
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale
Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale