Ceremony - UEFA EURO 2024 Final Tournament Draw
Ce a spus Edi Iordănescu, înainte ca filmul despre calificarea la EURO să apară în cinematografele din România
echipa nationala
Foto Echipa națională a României a început pregătirea pentru EURO 2024
Madrid, Spain. 30 April, 2022. Tennis: Mutua Madrid Open tennis tournament - Madrid, Individual, Women: Paula Badosa (Spain) V Simona Halep (Romania). Credit: EnriquePSans/Alamy Live News
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open, LIVE pe Digi Sport 2
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Andorra - România 0-2. Debut cu dreptul pentru "tricolori" în preliminariile Euro 2024. Man și Alibec au marcat

articol scris de Digi Sport
26.03.2023, 01:00

România n-a avut probleme cu modesta Andorra, în debutul preliminariile pentru Euro 2024. Andorra - România s-a terminat 0-2, după golurile lui Man și Alibec.

ggg
Alibec a marcat în meciul Andorra - România / Foto: captură Digi Sport
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Andorra - România 0-2, în primul meci din preliminariile Euro 2024

Cu Sorescu improvizat ca fundaș stânga, România nu s-a aruncat în atac, chiar dacă a avut în față un adversar mult mai slab. A avut prima ocazie în minutul 9, prin Alibec. Același atacant al Farului a avut apoi un gol anulat în minutul 29, pentru ofsaid, după ce a trimis în bară în aceeași fază.

România a deschis scorul în minutul 25, când Man a reluat în poartă din centrarea lui Moruțan. Andorra a avut singurul șut pe poartă în minutul 47, dar nu i-a pus probleme lui Andrei Radu.

Andorra - România 0-2. Pentru "tricolori", urmează meciul cu Belarus, de pe 28 martie

După doar două minute, Alibec a marcat din pasa superbă a lui Răzvan Marin și reușita sa a avut nevoie de confirmarea VAR. La scurt timp, Dennis Man a avut o ocazie bună, însă "diagonala" sa a trecut puțin pe lângă poartă.

Moruțan, care a fost unul dintre cei mai activi "tricolori" , și-a încercat norocul din lovitură liberă, dar șutul a fost destul de slab. Trupa lui Iordănescu nu a forțat și a preferat să joace echilibrat, deși gazdele au rămas în 10 oameni din minutul 61, iar Tavi Popescu nu l-a putut bate pe portar din pasa cu călcâiul primită de la Alibec.


Tot Alibec a avut ultima ocazie a meciului, dar a fost deposedat în ultima clipă, iar Andorra - România s-a terminat 0-2.

VIDEO cu rezumatul meciului Andorra - România 0-2:

LIVE TEXT Andorra - România 0-2

Min. 90+4: Final de meci. Andorra - România 0-2.

Min. 87: Ocazie România. Alibec primește o pasă în fața porții, Guillen și Llovera se încurcă reciproc, dar atacantul român e deposedat în ultima clipă de Guillen.

Min. 78: Ultima schimbare făcută de Iordănescu. Tănase intră în locul lui Stanciu.

Min. 75: Ocazie România. Alibec pasează cu călcâiul la Octavian Popescu, dar acesta nu îl poate învinge pe portar, din apropiere.

denis ali
Denis Alibec, în meciul Andorra - România / Foto: captură Digi Sport

Min. 73: Încă două schimbări pentru tricolori. Alex Dobre intră în locul lui Moruțan și Octavian Popescu, în locul lui Man.

Min.  72: Ocazie România. Morutan șutează din lovitură liberă, dar cam slab și portarul reține.

Min. 65: Primele schimbări făcute de Edi Iordănescu: Marius Marin intră în locul lui Darius Olaru și Tudor Băluță, în locul lui Răzvan Marin.

Min. 61: Rebes (Andorra) este eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

Min. 51: Ocazie România. Dennis Man șutează în diagonală, de pe partea stângă, dar mingea trece foarte aproape de bară.

Min. 49: Gol România. Răzvan Marin pasează filtrant pentru Alibec, care marchează. Inițial, golul e anulat pentru offside, dar după consultarea VAR, reușita e validată.

goll
Alibec a marcat în meciul Andorra - România / Foto: captură Digi Sport

Min. 47: Ocazie Andorra. Martinez trimite primul șut pe poarta României, dar Radu reține fără probleme.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+4: La pauză, Andorra - România 0-1.

Min. 35: Gol România. Moruțan centrează în careu, iar Dennis Man deschide scorul cu o lovitură de cap.

Min. 29: Gol anulat România! După o centrare de pe stânga, Alibec trimite cu capul în bară, mingea ajunge la Man, care o deviază până la același Alibec, acesta înscrie, dar golul e anulat pentru offside, după consultarea VAR.

Min. 9: Ocazie România. Moruțan combină cu Man, mingea sare dintr-un adversar și ajunge la Alibec, dar șutul său trece pe lângă poartă.

Min. 1: Începe meciul.

România: 12. Radu – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin, 11. Olaru, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 7. Alibec, 20. Man.
Rezerve: 1. Niță, 16. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Munteanu, 13. Opruț, 14. M. Marin, 17. Dobre, 19. Tănase, 22. Oct. Popescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Andorra: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas
Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio
Selecționer: Koldo Alvarez

romania
"Primul 11" al României la meciul cu Andorra / Foto: captură Digi Sport

Știrea inițială:

Andorra - România, 21:45, Live Text digisport.ro. Românii sunt precauți înaintea debutului în preliminariile pentru EURO 2024

Selecționata de fotbal a României își începe campania de calificare la EURO 2024 împotriva naționalei Principatului Andorra. Meciul începe la ora 21:45 și poate fi urmărit în format Live Text pe siteul digisport.ro și pe aplicația Digi Sport.

  • Numărul 10 este purtat de Nicolae Stanciu, căpitanul echipei. Florin Niță are 1, Denis Alibec 7, iar Octavian Popescu 22. Trei fotbaliști, Rus, Ștefănescu și Șut nu sunt în lot.

Cel de-al doilea meci al tricolorilor antrenați de Edi Iordănescu (44 de ani) este programat cu Belarus, pe 28 martie, pe Arena Națională din București, tot de la 21:45.

Principatul Andorra sau Principatul Văilor Andorrei, cum mai este denumită țara, se află între Spania și Franța și are o populație de aproximativ 80.000 de locuitori. Selecționerul este precaut înaintea jocului, chiar dacă România va întâlni reprezentativa unei țări care are o populație de circa 80.000 de locuitori.

  • Meciul Andorra-România va putea fi văzut în Premieră pe Digi Sport 1, în această noapte de la ora 01:15

Adică oarecum similară cu cea a orașelor, Târgoviște, Tulcea sau Focșani, de exemplu, și de trei ori mai mică decât cea a Sectorului 1, care este cel mai slab populat dintre cele șase sectoare ale Capitalei.

"Trebuie să fim motivați, atenți. Andorra este o echipă care se sacrifică, a produs rezultate pe care nu le pot neglija. Cu Austria, a pierdut în minutul 88. Mă gândesc la 1-2 cu Ungaria, când Ungaria făcea ravagii. Mă gândesc la 1-4 cu Polonia, cu Lewandowski, iar Andorra a luat cartonaș roșu în primul minut.

Optimismul meu nu este suficient pentru o victorie. Mă bucur că va fi un număr mare de români în tribune. Avem datoria să îi facem fericiți și mândri.

E o campanie scurtă, nu sunt de acord cu cei care spun că e o grupă accesibilă. Suntem acasă de opt ani, nu mai putem vorbi despre grupă accesibilă. Referitor la planul tactic, avem capacitatea să aducem elemente noi de la un joc la altul. Ne trebuie trei puncte, pentru a putea vorbi ulterior despre șase puncte”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă dinaintea meciului.

Echipa probabilă a României pentru meciul cu Andorra

Iordănescu se confruntă cu accidentarea mai multor jucători, Mihăilă, Pușcaș, Chiricheș, Camora și Bancu, de exemplu, dar principala sa problemă este aceea a poziției de fundaș stânga.

În lot este doar Raul Opruț fundaș stânga de meserie, iar dacă nu-l bagi la un meci cu Andorra înseamnă că nu ai chiar deloc încredere în el și nu prea are ce să caute la lot.

Totuși, acolo ar putea apărea Sorescu sau Rus în formula de start.

România: Ionuț Radu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, R. Opruț - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Alibec, Tănase.
Antrenor: Edi Iordănescu.

  • Campionatul Andorrei este format din 8 echipe, s-a ajuns la etapa a 21-a și mai sunt șapte runde de disputat. Lider este Atletic Escalades, cu 47 de puncte, iar pe locul 2 este Inter Escalades, cu 42 de puncte.

Nicolae Stanciu și-a declarat dragostea pentru echipa națională a României

Nicolae Stanciu (29 de ani) este decis să facă un meci de referință contra Andorrei. Tocmai de aceea a insistat pe lângă chinezi să-l lase să ajungă mai repede în cantonamentul naționalei, iar la antrenamente a dovedit o poftă mare de fotbal.

"Am spus-o mereu, echipa națională e cea mai importantă pentru mine. Suntem foarte pozitivi înainte de debut. Sperăm să luăm toate punctele puse în joc. Toate meciurile sunt considerate a fi grele de anumiți oameni.

Nu ne gândim la altceva în afară de cele 3 puncte și pe urmă să ne întoarcem acasă și să pregătim meciul cu Belarus.

Mister răspunde de convocări, el face analiza. Grupul este parcă mai unit ca niciodată și nu o zic doar de dragul de a o spune. Mi-a fost dor de echipa națională, să mă antrenez cu colegii și să îmbrac acest tricou", a afirmat Stanciu cu o zi înaintea jocului.

  • Tot în Grupa I de calificare la EURO 2024, azi sunt programate meciurile Elveția - Belarus, de la ora 19:00, pe Digi Sport 1, și Israel Kosovo, de la 21:45, pe Digi Sport 2.

Selecționerul gazdelor îi motivează de ai noștri înaintea meciului Andorra - România

Koldo Alvarez (52 de ani) este de părere că jocul este deschis oricărui rezultat și a transmis că nu vede o favorită, numai bine cât să le atace orgoliul fotbaliștilor noștri.

România, favorită? Când? Eu voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca acest lucru să nu se întâmple! Fotbalul este frumos pentru că este imprevizibil”, a spus Koldo Alvarez, la conferința de presă premergătoare jocului.

Marc Pujol (40 de ani), cel mai experimentat jucător din lotul Andorrei, a fost mai temperat în declarații.

Respectăm România, știm că are mult potențial. Va fi un meci dificil, mingea va circula repede, va trebui să fim extrem de atenți. România nu are un singur fotbalist important, exponențial, are o echipă”, a spus fotbalistul de la Engordany, echipă aflată pe locul 5 în casamentul intern.

Lotul României pentru meciurile cu Andorra și Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 2/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Louis Munteanu (Farul | România, 0/0).

Programul României în Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024

25 martie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Elveția
  • ora 21:45 | Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo

28 martie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel

16 iunie 2023

  • ora 21:45 | Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția

19 iunie 2023

  • ora 21:45 | Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra

9 septembrie 2023

  • ora 19:00 | Andorra – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția

12 septembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra

12 octombrie 2023

  • ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția

15 octombrie 2023

  • ora 19:00 | Elveția – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Etichete: edi iordanescu , andorra - romania , echipa romaniei , preliminarii euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi baluta
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”

Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
Madrid, Spain. 30 April, 2022. Tennis: Mutua Madrid Open tennis tournament - Madrid, Individual, Women: Paula Badosa (Spain) V Simona Halep (Romania). Credit: EnriquePSans/Alamy Live News
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open, LIVE pe Digi Sport 2

Simona Halep (32 de ani) - Paula Badosa (26 de ani), meci din turul 1 de la Miami Open, se joacă în această seară, nu înainte de ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și LIVE VIDEO și TEXT pe...

Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
ilie
Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Citește și
Foto Primul antrenament al lui Edi Iordănescu în formulă completă. Cine sunt cei 3 ”întârziați”
0P5A3581-copy
Edi Iordănescu îi aduce cu picioarele pe pământ pe cei foarte optimiști înaintea EURO 2024
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Edi Iordănescu, avertisment pentru mai mulți ”Tricolori” înainte de EURO 2024: ”Aveam alte așteptări”
FOTBAL:PARTENERIAT CASA PARIURILOR-FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL (9.03.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat