Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
Cupa României, ediția 2024/2025: noul regulament și calendarul complet
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Universitatea Cluj-Politehnica Iasi
Play-out

Edi Iordănescu a explicat selecția făcută pentru amicalele lunii noiembrie! Ce îl îngrijorează pe selecționer

articol scris de Digi Sport
13.11.2022, 16:53

Echipa națională a României va disputa două partide amicale în luna noiembrie, cu Slovenia și cu Republica Moldova, ultimele meciuri de pregătire înaintea campaniei pentru EURO 2024.

edi
Edi Iordănescu / Foto: Captură Digi Sport
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Meciul cu Slovenia se va disputa joi, 17 noiembrie, de la 18:30, pe Cluj Arena, în timp ce duelul cu Republica Moldova va avea loc pe 20 noiembrie, de la 20:30, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Edi Iordănescu a explicat selecția pentru amicalele cu Slovenia și Republica Moldova

Edi Iordănescu a mărturisit că a întâmpinat dificultăți în alcătuirea lotului pentru cele două meciuri amicale din luna noiembrie, cu Slovenia și cu Republica Moldova.

În afară de faptul că echipele din străinătate au arătat reticență în a-i lăsa pe jucători să vină la echipa națională, selecționerul s-a confruntat și cu multe accidentări ale jucătorilor, astfel încât Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să apeleze la serviciile jucătorilor tineri.

Totuși, selecționerul României speră să profite de această oportunitate pentru a descoperi jucători de perspectivă pentru echipa națională.


Mi-aș fi dorit ca această acțiune să fie una de continuitate și consolidare. S-a transformat într-una de oportunitate și afirmare. Mi-aș fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în selecție, în strategie, în abordare, să continuăm lucrurile în ceea ce înseamnă automatismele de joc. reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei pentru EURO.

Am întâmpinat multe dificultăți în a aduce jucători. Nu este perioadă FIFA, iar cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulțumesc cluburile din țară că nu s-au opus și au susținut echipa națională. Din afară am primit foarte multe semne negative și, în același timp, au fost și probleme importante medicale. Cel puțin 12-13 jucători care erau pe lista noastră nu pot fi alături de noi.

A trebuit să ne repoziționăm. Am avut de ales între a aduce mai mulți jucători din competiția internă care au anumită experiență. Mărturisesc că sunt jucători de la Universitatea Craiova, FCSB sau Rapid care puteau face parte din acest nucleu pentru această acțiune, dar am ales altă variantă, să mergem pe tinerețe, foarte mulți jucători tineri, mulți vin de la under-21.

Avem șase jucători eligibili pentru sub 21. Avem 10 posibili debutanți, 18 jucători care fac parte din generațiile sub 21. Am mizat pe jucătorii tineri, care, în momentul de față, nu reclamau o convocare, dar în care vedem mult potențial. Este o șansă pentru ei să demonstreze că încrederea noastră are suport, să demontreze că pot fi soluții pentru echipa națională, este un impuls pentru toți jucătorii din campionat. Aștept să aducă energie, entuziasm.

Sunt jucători monitorizați de mult timp, nu i-am descoperit peste noapte. Trebuie să ia această acțiune constructiv. Este o oportunitate deosebită pe care trebuie să o valorifice. Am pretenția ca în fiecare minut să dea tot ce au mai bun, să arate că sunt oameni pe care ne putem baza. După ce se vor întoarce la cluburile lor îi vom monitoriza cu alți ochi. Oricare dintre ei se vor regăsi în viitor la națională, va fi un câștig pentru noi”, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Edi Iordănescu are un motiv de îngrijorare: ”Nu media de vârstă mă îngrijorează, ci lipsa experienței internaționale!”

Întrebat dacă echipa națională traversează un schimb de generații, Edi Iordănescu a mărturisit că respinge din start această idee, iar pentru el echipa națională reprezintă un amestec între jucătorii experimentați și jucătorii tineri.

Selecționerul a dezvăluit că are totuși un motiv de îngrijorare, lipsa experienței jucătorilor la nivel internațional.

Schimbarea de generație este un clișeu. La echipa națională este vorba despre un mix de generații. Avem nevoie de exemple pentru jucătorii tineri. Nu văd o problemă media de vârstă. Venim după niște campanii eșuate și avem nevoie de oameni noi, de tineri, de energie și avem nevoie și de jucătorii cu experiență, cu ștate vechi.

Pe mine nu mă îngrijorează media de vârstă, ci lipsa experienței internaționale. Avem foarte puțini jucători care știu ce înseamnă jocul la nivel internațional, care, la nivel de cluburi, se luptă pentru astfel de obiective, și asta este o problemă. Când îți lipsește experiența internațională, vii și o cauți la echipa națională, dar e mai greu să o găsești pentru că nu te așteaptă nimeni.

Avem adversari de calibru, avem acum două jocuri amicale foarte importante. Slovenia este o echipă deja consolidată și traversează o perioadă bună. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, să propunem un fotbal total și doar așa avem o șansă.

La prima vedere pare destul de puțin. Aș eticheta acest nucleu de jucători de jucători mai mult cu selecționată internă, susținută cu câteva nume din exterior. Încercăm să compensăm lipsa experienței cu energie și entuziasm”, a mai spus Edi Iordănescu.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Slovenia și cu Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)

Etichete: romania , edi iordanescu , selectioner , slovenia , republica moldova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
Cupa României, ediția 2024/2025: noul regulament și calendarul complet

Live Video&Text ”U” Cluj - Poli Iași 1-0, ACUM pe Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii” marchează, după o fază analizată de VAR
Universitatea Cluj v Politehnica Iasi - Romanian Superliga, Cluj-Napoca - 03 Sep 2023
Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
Exclusiv Prima reacție a lui Bogdan Andone, după ce a lăsat cu gura căscată pe toată lumea prin ceea ce a făcut
bogdan andone
Citește și
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
raul andrei pertea
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Mesajul emoționant al lui Edi Iordănescu, după ce Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool