timi2
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Exclusiv Insider în Armenia: "Poate pentru voi e surpriză!". Sfat pentru Rădoi, "chitaristul" Caparros și "Maradona" Mkhitaryan

articol scris de Alex Stanila
29.03.2021, 16:12

România a acumulat trei puncte din primele două meciuri contând pentru grupa J a preliminariilor CM 2022, cu Macedonia de Nord (3-2) și Germania (0-1), iar acum ne așteaptă duelul cu Armenia, de la Erevan, programat miercuri, de la ora 19:00, în format live text pe digisport.ro.

profimedia-0601870970
Armenia a învins Islanda, scor 2-0, în preliminariile CM 2022 / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Naționala condusă de Joaquin Caparros (65 de ani) poate fi considerată revelația grupei J, cel puțin după primele două runde, având în vedere că are șase puncte în urma duelurilor cu Liechtenstein, din deplasare (1-0) și cu Islanda, de acasă (2-0).

Denis Zmeu, insider în Armenia: "Poate pentru voi e surpriză!"

Digisport.ro a stat de vorbă cu Denis Zmeu (35 de ani) pentru a obține o imagine mai clară a fotbalului actual din Armenia. Fostul mijlocaș moldovean de la FC Vaslui a fost preparator fizic la Ararat-Armenia și FC Noah, cu prima reușind să câștige titlul de campion în țara cu aproape trei milioane de locuitori.

  • Akron Togliatti, locul 16 din liga a doua rusă, este echipa la care activează în prezent preparatorul fizic Denis Zmeu.
  • 2007-2013 este perioada în care Zmeu a fost jucătorul lui FC Vaslui, evoluând în grupele Cupei UEFA / Europa League.
profimedia-0101599246
Denis Zmeu, în tricoul lui FC Vaslui, la meciul de pe terenul Spartei Praga, contând pentru play-off-ul Europa League 2011/2012, scor 1-0 pentru cehi. Moldovenii se calificau cu 2-1 la general / Foto: Profimedia

Denis, Armenia e surpriza grupei după primele două etape...

Pentru mine nu e o surpriză, poate pentru voi. Eu am fost acolo, știu ce fac oamenii ăia, mai ales că și-au luat un antrenor foarte experimentat, elegant, care știe foarte mult fotbal. Am avut ocazia să stau cu el de mai multe ori la masă, știu cum gândește fotbalul și deja se văd foarte multe lucruri frumoase la ei.


Ce ai reușit să observi la el? Toată lumea știe că este un antrenor cu mare experiență în Spania, la Sevilla, Bilbao, Villarreal, dar pe lângă asta?

El nu se rezumă la echipa mare. Merge des și la tineret, e într-o relație foarte bună cu cluburile din Armenia, mai ales cu cele din fruntea clasamentului, e un tip foarte de treabă. A antrenat Sevilla, Villarreal, Osasuna, echipe mari. Acum, în mod normal, la o vârstă mai înaintată, te obișnuiești să antrenezi într-un mod, nu te mai gândești la metodele noi, dar el chiar m-a surprins.

Nu-i dai 65 de ani, zici că are 40. Să-l vezi cu chitara cum cântă... când l-am cunoscut, luase chitara și cânta "Bella Ciao". Pe lângă faptul că știe fotbal, e și pozitiv și știe să adune oamenii pe lângă el. Și staff-ul lui e ok, d-aia au rezultatele astea. În Armenia au început să se investească bani la nivel de cluburi. Federația e foarte implicată în tot procesul, a adus un antrenor cu salariu foarte mare, dar se vede.

Armenia v Georgia, Football, UEFA Nations League, Tychy, Poland - 11 Oct 2020
Joaquin Caparros, selecționerul Armeniei / Foto: Profimedia

Denis Zmeu, înainte de Armenia - România: "Tricolorii trebuie să concentreze foarte mult, să ia în calcul că întâlnesc o echipă foarte dificilă acasă"

Naționala merge foarte bine, dar nu vedem niciun jucător cu nume sau care evoluează la o echipă importantă. Poate doar Adamyan, de la Hoffenheim, dar care nu e un titular obișnuit...

Nu sunt jucători cu nume. El a ales toți fotbaliștii care joacă la club și a făcut un prim 11 cu aceștia. Asta este prima regulă a lui, dar mai departe are și simțul ăsta de a-și da seama pe care să-l bage. Uite, i-au bătut pe islandezi! Am văzut și meciul. Islanda a avut posesie, dar mai mult cu fundașii. Cu dăruire, cu mentalitate puțin schimbată, au făcut un rezultat foarte bun. România trebuie să se concentreze foarte mult. Trebuie să ia în calcul că e o echipă foarte dificilă acasă. Se apără foarte bine.

Galerie Foto

Cu Liechtenstein s-au chinuit, deși au dominat. 1-0, cu autogol în minutul 83.

Cu Liechtenstein s-au chinuit, dar când ei întâlnesc o echipă mai slab cotată le vine mai greu să desfacă apărarea, pentru că nu sunt foarte buni unu contra unu, ei sunt mai mult cu spirit de echipă, cu dăruire. Cu adversarii mai bine cotați le iese mult mai bine pe contraatac. Au o echipă foarte bine organizată și nu va fi un meci ușor pentru România. Dacă România tratează meciul serios, are șanse foarte bune.

Denis Zmeu: "Mkhitaryan e în Armenia ca Maradona la Napoli"

Rădoi spunea că absența lui Mkhitaryan îi și ajută pe armeni, făcându-i mai uniți. De acord?

Mkhitaryan e în Armenia ca Maradona la Napoli. Când vine, se adună multă lume la hotel, vine la el acasă. El e cel mai simplu om pe care l-am văzut vreodată ca fotbalist. Pentru nivelul la care joacă el e un om foarte simplu, e un băiat foarte bun. Un jucător valoros, iar dacă nu joacă e un mare plus pentru România. După el se ia și echipa. Când el accelerează, trage și echipa după el.

  • Henrikh Mkhitaryan (32 de ani), fost jucător la Borussia Dortmund, Manchester United sau Arsenal, nu se află în lotul Armeniei pentru această acțiune. Mijlocașul de la AS Roma a suferit o accidentare la gambă în meciul cu Șahtior Donețk, din turul optimilor Europa League, disputat pe 11 martie, scor 3-0.
Armenia v Georgia - UEFA Nations League
Henrikh Mkhitaryan, 88 de meciuri și 30 de goluri la naționala Armeniei / Foto: Profimedia

În naționala de acum sunt și câțiva jucători care evoluează la echipele pe care le-ai pregătit. La cine să fim atenți?

Îl cunosc foarte bine pe atacantul lor, Aleksandr Karapetyan. El juca titular înainte, a revenit în Armenia, nu știu din ce cauză. Nu cred că era cazul să revină în Armenia. E un campionat unde se dă lupta doar între 3-4 echipe. E un jucător bun. Mai sunt și câțiva tineri, a debutat un fotbalist tânăr, de 19 ani (n.r - Zhirayr Shaghoyan), e unul dintre cei mai valoroși jucători tineri. L-am antrenat și eu.

A jucat 10 minute cu Islanda. Ei sunt obligați să facă armata și e un club făcut doar pentru cei care fac armata, în liga a doua (n.r - BKMA Erevan) . Toți copiii joacă acolo. După acești doi ani va reveni la Ararat-Armenia (n.r - echipa de care aparține). Selecționerul mereu a avut cuvinte de laudă la adresa copilului, juca la toate grupele de juniori. A și avut sânge să-l debuteze! Niciun antrenor din Armenia nu l-ar fi debutat acum, mai ales că el nu joacă titular la Ararat-Armenia. E un copil foarte talentat.

  • Aleksandr Karapetyan (33 de ani) și-a început cariera în ligile inferioare din Germania, a continuat în Luxemburg, iar în perioada 2019-2021 a evoluat în prima ligă rusă, la Sochi și Tambov. Atacantul de 1,84m, cu 21 de meciuri și șase goluri la națională, a semnat cu Ararat-Armenia în primăvara acestui an.
  • Zhirayr Shaghoyan (19 ani) are 1,75m înălțime și evoluează pe postul de extremă stânga. La finalul acestui sezon se va întoarce la campioana Ararat-Armenia.

Pronostic?

Sincer? Aș vrea foarte multe să câștigăm, chiar dacă Armenia mi-e foarte apropiată, pentru că am mulți prieteni. Sper ca România să bată, pentru că are nevoie mare de puncte. Oricum, am și pașaport românesc, am și mulți prieteni acolo, sunt foarte apropiat de voi. 2-1 pentru România!

Lotul extins al Armeniei pentru acțiunea din martie:

  • Portari: David Yurchenko (FC Alashkert), Arsen Beglaryan (FC Urartu) Anatoli Ayvazov (FC Urartu)
  • Fundași: Hovhannes Hambardzumyan (FC Anorthosis Famagusta), Kamo Hovhannisyan (FC Kairat), Andre Calisir (FC Apollon Smyrnis), Varazdat Haroyan (FC Astana), Taron Voskanyan (FC Alashkert), Hayk Ishkhanyan (SC Shirak), Erik Simonyan (FC Urartu), Jordy Ararat Monroe (FC Noah), Serob Grigoryan (FC Pyunik), Arman Hovhannisyan (FC Pyunik), Hakob Hakobyan (FC Urartu)
  • Mijlocași: Eduard Spertsyan (FC Krasnodar), Tigran Barseghyan (FC Astana), Khoren Bayramyan (FC Rostov), Gevorg Ghazaryan (PAS Lamia), Vahan Bichakhchyan (MSK Zilina), Edgar Babayan (Riga FC), Solomon Udo (FC Shakhtar Karagandy), Artak Grigoryan (FC Alashkert), Karen Muradyan (FC Ararat Yerevan), Aram Kocharyan (Lori FC), Yuri Gareginyan (FC Noah), Petros Avetisyan (FC Noah), Zhirayr Shaghoyan (BKMA)
  • Atacanți: Sargis Adamyan (TSG Hoffenheim), Norberto Briasco Balekyan (Club Atletico Huracan), Aleksandre Karapetian (FC Ararat-Armenia), Artur Miranyan (FC Urartu)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

Etichete: romania , armenia , denis zmeu , preliminarii cm 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul

Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
SOLD-OUT! Meciul de SuperLigă care se va juca cu ”casa închisă”
Citește și
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
raul andrei pertea
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool