Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi a spus de ce fotbaliști are nevoie România la EURO 2024
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Norvegia - România 4-0. Haaland-show la Oslo! ”Tricolorii” lui Mirel Rădoi nu au avut reacție

articol scris de Digi Sport
11.10.2020, 20:48

România a pierdut fără drept de apel în etapa a treia a fazei grupelor Ligii Națiunilor, 0-4 în Norvegia, după goluri marcate de Erling Haaland (13, 64, 74) și Alexander Sorloth (39).

Erling Haaland, în meciul cu România / Foto: Profimedia
Erling Haaland, în meciul cu România / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Galerie Foto

România a început în ofensivă partida de la Oslo și a avut primele două șanse de poartă, în minutele șapte și opt, când Alex Cicâldău și Nicușor Bancu au ratat ținta. La doar cinci minute de la ocazia lui Bancu, nordicii au profitat pentru prima dată de probleme defensive ale României și Erling Haaland, găsit perfect de o pasă verticală a lui Martin Odegaard, a deschis scorul. Prima parte a continuat cu o dominație a nordicilor, care au mai ratat două șanse importante înainte să stabilească scorul pauzei, 2-0, prin Alexander Sorloth.

România, învinsă categoric în Norvegia

La fel ca în prima parte, România a început în ofensivă repriza secundă și a ratat de două ori, de fiecare dată prin Gabi Iancu. Totuși, tot Norvegia a fost echipa care a marcat, prin Erling Haaland, care și-a completat hattrick-ul până în minutul 74, după ce a trecut cu ușurință de o defensivă ”tricoloră” șubredă. În ultimul sfert de oră, poarta României a fost amenințată în dese rânduri, însă fără efect pe tabela de marcaj.

Astfel, România a pierdut cu 0-4 la Oslo și a coborât, pentru moment, pe locul doi în grupa din Liga Națiunilor, unde lider este Norvegia, cu șase puncte, două peste ”tricolori”. Selecționata lui Mirel Rădoi poate coborî și de pe poziția secundă, în funcție de rezultatul partidei dintre Austria (3 puncte după două meciuri) și Irlanda de Nord (1 punct).



Min. 90+3: Fluier final! Norvegia a învins România cu 4-0.

Min. 90+1: Schimbare în echipa României. Denis Alibec intră în locul lui Gabi Iancu.

Min. 90: România ratează și șansa unui gol de onoare. Claudiu Keșeru a executat în forță o lovitură liberă, dar balonul a trecut pe lângă poartă.

Min. 85: Schimbare la Norvegia. Elyounoussi este înlocuit de Hauge.

Min. 78: Schimbare la Norvegia. Erling Haaland este înlocuit de Joshua King.

Min. 76: Două schimbări efectuate de Mirel Rădoi. Au intrat pe teren Nicolae Stanciu și Alex Maxim, au ieșit Alexandru Cicâldău și Alex Crețu.

Min. 74. Gol Norvegia! Erling Haaland îi driblează pe Toșca și Burcă și îl învinge pe Tătărușanu cu un șut puternic.

Min. 72: Halaand, aproape de hattrick. Atacantul norvegian a ajuns, încă o dată, în postură de unu la unu cu Ciprian Tătărușanu, dar portarul român a reușit să respingă șutul.

Min. 67: Schimbări la Norvegia. Odegaard și Normann sunt înlocuiți de Linnes și Midtsjo.

Min. 64: Gol Norvegia! Un balon ajunge cu noroc, în urma unei devieri, la Odegaard, care îl lasă cu poarta goală în față pe Haaland. Este 3-0 pentru nordici.

Min. 63: Două schimbări în echipa României. Ianis Hagi este înlocuit de Alex Mitriță, iar Claudiu Keșeru intră în locul lui George Pușcaș.

Min. 62: Din nou pericol la poarta Norvegiei! Gabi Iancu șutează de la distanță, dar execuția sa este reținută fără mari probleme de Jarstein.

Min. 61: Șansă pentru România! Gabi Iancu este găsit de o pasă a lui Nicușor Bancu, dar șutul său este blocat în drumul către poartă.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: Fluier final al primei reprize! Norvegia intră la cabine cu avantaj de 2 goluri.

Min. 39: Gol Norvegia! Meling trece de Cristi Manea, centrează în spatele defensivei noastre, unde îl găsește pe Sorloth, care trimite mingea în poartă. Este 2-0 pentru nordici.

Min. 38: Nordicii sunt din nou periculoși la poarta României! Odegaard șutează puternic de la aproximativ 16 metri, dar Tătărușanu respinge în corner.

Min. 36: România ajunge în preajma careului advers. Ianis Hagi este într-o poziție bună, la 16 metri de poartă, dar ratează complet pasa către George Pușcaș.

Min. 29: Din nou pericol la poarta României! Sorloth preia excelent în interiorul careului, reușește să se întoarcă și să șuteze, dar execuția sa este deviată în corner.

Min. 25: Ce șansă pentru Norvegia! Erling Haaland îl driblează pe Burcă, ajunge în situație de unu la unu cu Tătărușanu, însă portarul României reușește să respingă.

Min. 23: Ocazie pentru Norvegia! Elyounoussi primește o pasă excelentă în interiorul careului de la Haaland, dar încearcă o execuție de efect, cu călcâiul, care este respinsă în corner de Tătărușanu.

Min. 19: România încearcă să surprindă dintr-o fază fixă. Ianis Hagi îi lasă mingea lui Răzvan Marin, dar șutul mijlocașului ajuns la Cagliari trece mult peste poartă.

Min. 13: Gol Norvegia! Haaland este găsit perfect de Odegaard în spatele apărării României și îl învinge pe Tătărușanu.

Min. 8: O nouă șansă pentru România! Nicușor Bancu recuperează balonul în preajma careului advers și șutează spre poartă, dar execuția sa trece pe lângă țintă.

Min. 7: România amenință prima dată poarta adversă. Alex Cicâldău a șutat de la aproximativ 25 de metri, dar Jarstein a reținut cu siguranță.

Min 1. A început meciul de la Oslo!


UPDATE, ora 17:30. Au fost anunțate echipele de start pentru partida de la Oslo. Față de meciul din Islanda, Mirel Rădoi a ales să schimbe nu mai puțin de șapte titulari.

  • Norvegia: Jarstein - Elabdellaoui, Strandberg, Ajer, Meling - Normann, Berge - Odegaard, Elyounoussi, Haaland - Sorloth

Rezerve: Hansen, Rossbach, Ostigard, Rosted, King, Berg, Svensson, Linnes, Midtsjo, Henriksen, Hauge, Thorsby

  • România: Tătărușanu - Manea, Burcă, Toșca, Bancu - Cicâldău, Crețu, Marin - Iancu, Pușcaș, Hagi

Rezerve: Niță, Lazar, Hanca, Bălașa, Alibec, Maxim, Keșeru, Deac, Mitriță, Grigore, Camora, Stanciu


UPDATE, ora 17:00: Ora meciului cu Norvegia se aproprie. La Oslo, vestiarul ”tricolorilor” este pregătit, în așteptarea sosirii fotbaliștilor la stadion.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


UPDATE, 15:00: Fiecare tricolor are propriul ritual, propriile superstiții înaintea meciurilor. Dar și persoane sau momente importante din viața lor pe care încearcă să le țină cât mai aproape de ei atunci când se află pe teren.

Vedem ghete personalizate, tatuaje, dar avem și un alt articol de echipament care nu este vizibil pe durata meciului: apărătorile. Intrăm împreună în vestiarul naționalei:

Apărătorile se schimbă atunci când jucătorul dorește să își imprime un mesaj sau o imagine specială, multe dintre ele sunt uzate. "Atât timp cât ele nu sunt la vedere în timpul meciului, jucătorii preferă să nu schimbe o pereche de apărători cu care se simt confortabil", spun cei din staff, potrivit frf.ro.

  • Alin Toșca este unul dintre tricolorii cu apărători personalizate cu numele său.
  • Mihai Bălașa are imprimat pe una dintre apărătoare chipul copilului său iar pe cealaltă sigla și simbolul clubului pentru care evoluează.
  • Răzvan Marin poartă mereu alături de el la meciuri momentul debutului la echipa națională: o imagine de la primul său meci în tricolor, Armenia – România 0-5, din octombrie 2016, în care a și reușit să marcheze.
aparatori-romania (2)
Apărătorile personalizate ale tricolorilor / Foto: frf.ro

UPDATE 13:00: La ședința tehnică din această dimineață s-au confirmat culorile în care vor evolua naționalele României și Norvegiei în această seară. În plus, gazdele au anunțat că la meci vor asista 200 de spectatori, numărul maxim permis de legislația norvegiană. Aceștia vor lua loc în tribuna a II-a, respectând reguli de distanțare socială.

norvegia-romania
Tricourile de joc din partida Norvegia - România / Foto: frf.ro

UPDATE 12:55: În direct la Digi Sport Matinal, Ioan Becali a vorbit despre meciul României cu Islanda. Impresarul crede că România s-ar fi împiedicat oricum în finala barajului, cu Ungaria, dacă ar fi trecut de nordici.

„Austria a jucat fără 4-5 titulari, oameni de bază. Aici ne-am păcălit noi că ne vom califica. Dacă îi băteam pe islandezi, nu îi băteam pe unguri. Islandezii au de 10 ani o echipă națională. Acești bătrâni vor mai juca un turneu final, vă spun eu", a declarat Ioan Becali la emisiunea Digi Sport Matinal.


UPDATE 10:45: Au sosit rezultatele testelor COVID-19, efectuate înainte de meciul dintre Norvegia și România. Toți cei din delegația României sunt negativi, potrivit unui comunicat oficial emis de FRF.

"Au sosit, în cantonamentul naționalei de la Radisson Nydalen din Oslo, rezultatele testului COVID efectuat ieri dimineață. Este vorba de testarea oficială UEFA pentru partida cu Norvegia de azi, ora 19:00. Toți tricolorii și membrii staff-ului naționalei au rezultate negative! Hai, România! Luptăm împreună!", se arată pe frf.ro.


România a ratat calificarea la Campionatul European, după 1-2 cu Islanda, și se concentrează acum pe meciurile rămas din Liga Națiunilor. ”Tricolorii” sunt lideri în Grupa 1 din Liga B, cu patru puncte după două meciuri (1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 cu Austria).

Lars Lagerback poate fi demis de la naționala Norvegiei

Norvegia lui Erling Haaland a fost și ea eliminată din cursa pentru turneul final de anul viitor, după 1-2 cu Serbia, și poate rămâne fără selecționer.

Nu e treaba mea să vorbesc despre postul meu, Federația este cea care ia astfel de decizii. Dacă vor să ne despărțim, este evident că mă voi da la o parte, dar asta se va întâmpla doar după o discuție cu cei din Federație, nu aici, în presă. 

Eu sunt la fel de motivat să continui, acest aspect ar trebui scos din discuție. Nu vreau să vorbesc despre cine m-ar putea înlocui, nu vreau să influențez nimic, depinde totul doar de Federație”, a declarat Lars Lagerback, la conferința de presă de sâmbătă.

Lars Lagerback cunoaște foarte bine naționala României, pe care a mai întâlnit-o în preliminariile pentru Euro 2020. Atunci, Cosmin Contra era selecționer, iar ”tricolorii” bifau două rezultate de egalitate: 2-2 la Oslo și 1-1 la București.

Mirel Rădoi a explicat de ce nu este cazul să-și dea demisia

Și selecționerul României a răspuns criticilor după ce a ratat primul obiectiv: calificarea la Euro.

”Am văzut că după trei partide, mi se cere deja demisia. Nu știu dacă este în regulă, mai ales că ne aflăm pe primul loc în Liga Națiunilor. Dacă am face portrete după fiecare meci în parte, am trăi la extreme și nu cred că e în regulă.

Am senzația că uneori se așteaptă un eșec sau semieșec pentru a ne lua de cineva. Poate că am avut o zi proastă, nu am reușit să reacționăm”, a spus Rădoi, la conferința de presă.

  • Echipa probabilă a României: Tătărușanu - Manea, Grigore, Burcă, Camora - Stanciu, Marin, Maxim - Deac, Pușcaș, Mitriță
  • Galerie Foto

Erling Haaland vrea să-și ia revanșa pentru ratarea calificării la Euro

Fundașii României vor avea o misiune dificilă împotriva lui Erling Haaland, atacantul Borussiei Dortmund. Dezamăgit după ce visul unui turneu final a fost spulberat, vârful de 19 ani vrea să-și ia revanșa cu naționala lui Rădoi.

"Nu m-am simțit deloc implicat în meci. Pur și simplu nu am fost suficient de bun. E o mare dezamăgire. Am avut o bună ocazie de a ajunge la Campionatul European, dar nu suntem suficient de buni", a declarat Erling Haaland la finalul partidei cu Serbia, citat de vg.no.

  • 80 de milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, potrivit Transfermarkt
  • 5 selecții și 3 goluri sunt cifrele atacantului de 20 de ani pentru naționala Norvegiei
  • 21 de goluri și 5 pase decisive a reușit norvegianul în cele 23 de partide în tricoul Borussiei Dortmund

Etichete: romania , mirel radoi , norvegia - romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale