Mirel Radoi, selectioner Romania U21
Exclusiv Mirel Rădoi a dezvăluit ce se întâmpla dacă România U21 se califica în finala Euro 2019
pascanu, puscas, hagi, cicaldau
Uniţi şi după EURO 2019! "S-a creat o energie puternică", a spus George Puşcaş. Cine a vrut să intre pe grupul lor de whatsapp
mujica-munteanu
Neașteptat! Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pentru Rafa Mujica și Louis Munteanu
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

EURO 2019 | România U21, calificare istorică în semifinale, după 0-0 cu Franța. Urmează Germania

24.06.2019, 23:30

România U21 s-a calificat în semifinale la Euro 2019. "Tricolorii mici" au remizat cu Franța, scor 0-0, în ultimul meci și a terminat grupa C pe primul loc, cu 7 puncte.

colaj romania franta
România întâlnește Franța în ultimul meci din grupa C. Tricolorii, aproape de semifinale
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Coman a ratat prima ocazie a partidei, în minutul 11, când a fost deposedat în momentul șutului. A urmat "capul" lui Nedelcu, cu bolta, însă mingea a ocolit vinclul.

Apoi, după o centrare perfectă a lui Hagi, Cicâldău a fost împins în careu de Amian, care a atins și mingea cu mâna, însă arbitrul nu a acordat penalty. 

Cea mai mare ocazie a meciului i-a aprținut lui Pușcaș, care a scăpat singur cu portarul, după ce a fost lansat perfect de Ianis Hagi. Același Hagi a fost la originea unei noi situații mari, când a centrat excelent pentru Rus, însă lovitura de cap a fundașului a fost respinsă de francezi.

România - Franța s-a terminat 0-0, iar "tricolorii" s-au calificat în semifinale, unde vor întâlni Germania, joi, de la ora 19:00.


Prin această calificare, "tricolorii" și-au asigurat și particoparea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, pentru prima dată după 1964.


România U21 - Franța U21 LIVE TEXT:

UPDATE min. 90+4: Final de meci. România - Franța se termină 0-0, iar "tricolorii mici" se califică în semifinale.

UPDATE min. 83: Ultima schimbare făcută de Mirel Rădoi. Adrian Petre intră în locul lui Pușcaș.

*UPDATE: În celălalt meci, Brekalo egalează din nou pentru Croația, în minutul 83 al meciului cu Anglia. Scorul este 3-3.

UPDATE min. 79: Ocazie mare România. Hagi centrează în careu, din lovitură liberă, Rus trimite cu capul, iar căpitanul Tousart respinge.

UPDATE min. 72: A doua schimbare făcută de Mirel Rădoi. Dragomir intră în locul lui Olaru.

*UPDATE: În celălat meci al grupei C, Anglia preia din nou conducerea în fața Croației, prin Kenny, în minutul 70.

UPDATE min. 68: Cea mai mare ocazie a meciului aparține României. Ianis dă o pasă strălucitoare în adâncime pentru Pușcaș, care scapă singur cu portarul, însă acesta iese și respinge din picioarele atacantului român. A fost cea mai mare ocazie a meciului.

*UPDATE min. 62: În celălat meci al grupei C, Croația egalează din nou Anglia prin Vlasic. Scorul e 2-2.

UPDATE min. 59: Tudor Băluță intră în locul lui Cicâldău.

UPDATE min. 58: Thuram cade în careu, într-un duel cu Manea, dar primește cartonaș galben pentru simulare.

UPDATE min. 54: Francezii se apropie de poarta noastră. Ntcham trage din marginea careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Ionuț Radu.

UPDATE min. 52: Manea primește cartonaș galben.

*UPDATE În celălalt meci al grupei C, Anglia face 2-1 cu Croația, prin golul marcat de Maddison în minutul 48.

UPDATE min. 46: Începe repriza secundă.

UPDATE min. 45: La pauză, România și Franța sunt la egalitate, 0-0.

*UPDATE În celălalt meci, Croația egalează Anglia prin Brekalo, în minutul 39.

UPDATE min. 32: Florinel Coman intră în careu, ezită să tragă la poartă și îi pasează lui Pușcaș, cam târziu, iar atacantul român e surprins în offside, dar trage la poartă și portarul francez scoate.

UPDATE min. 18: Posibil penalty neacordat pentru România. După o centrare perfectă a lui Hagi, Cicâldău e împins în careu de Amian, care atinge și mingea cu mâna.

UPDATE min. 16: După un corner executat de Ianis Hagi, Nedelcu trimite o boltă cu capul, dar mingea trece puțin pe lângă vinclul porții.

UPDATE min. 14: Rus primește cartonaș galben.

UPDATE min. 11: Prima ocazie a meciului aparține României. După un "un-doi" între Cicâldău și Coman, ultimul intră în careu și e deposedat de Amian Adou exact în momentul șutului.

cicaldou si konate
România întâlnește Franța în ultimul meci din grupa C. Tricolorii, aproape de semifinale

*UPDATE În celălalt meci al grupei C, care nu mai contează în clasament, Anglia deschide scorul cu Croația, în minutul 10. Nelson marchează din penalty.

UPDATE min. 1: Începe meciul.

UPDATE: Echipele ies pe teren. Tricolorii cântă imnul "Deșteaptă-te, române" alături de fani.


UPDATE: Imaginea din tribunele stadionului i-a impresionat și pe cei de UEFA. Forul european îi numește pe fanii români "zidul galben".

UPDATE: Denis Drăguș, scos din lotul României din cauza unei accidentări, nu a putut să urmărească meciul la televizor și a preferat să meargă în tribunele stadionului.

UPDATE: "Fan-walk" de-a dreptul impresionant al suporterilor români în Cesena. 

UPDATE: Fanii români se pregătesc de marele meci și parcă anticipează sărbătoarea care va urma, iar imaginea din afara stadionului este grăitoare. Suporterii au încins o horă pe cinste. Alții au venit îmbrăcați în costume populare.

UPDATE: Tricolorii au ieșit pe gazonul stadionului din Cesena, iar site-ul UEFA a remarcat îmbrăcămintea lor, ca a unor "jucători de cricket"

UPDATE: Echipa de start a României: Ionuţ Radu - Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău - Olaru, Ianis Hagi, Coman - Puşcaş. Selecționerul Mirel Rădoi a efectuat 5 modificări în echipa de start, față de precedentele două meciuri. 

UPDATE: Românii au umplut străzile din Cesena și au făcut ultimele repetiții înainte de a pleca spre stadion, cântând și scandând. Imaginile sunt spectaculoase. Plecarea lor spre arenă este impresionantă. O mare galbenă s-a revărsat pe străzi.

UPDATE: Jucătorii au plecat spre stadion, cu două ore înaintea marelui meci cu Franța.

UPDATE: Lucian Bute nu ratează niciun meci al "tricolorilor". Fostul campion mondial la categoria supermijlocie a ținut să le transmită un mesaj jucătorilor lui Mirel Rădoi. Bute a postat pe rețelele de socializare o imagine cu cei doi copilași ai săi, Ema Anabella, în vârstă de 2 ani și 3 luni și Eric Ștefan, în vârstă de 6 luni, alături de un mesaj pentru naționala U21 a României.

UPDATE: Fanii "tricolorilor" s-au adunat deja în zona stadionului din Cesena.

UPDATE: Ioan Andone mizează totul pe "tricolori" în meciul cu Franța. "Ando" a dezvăluit că și-a rezervat deja bilete pentru semifinale.

"Parcă aş fi acolo eu pe bancă. Cred că toţi suntem antrenori acum. Dacă va juca la fel şi dacă Mirel va pregăti bine şi va juca la pressing, nu trebuie să se gândească că îi trebuie egal, nu, doar la victorie. (...) Echipa asta e construită să joace direct, e o echipă cu foarte mulţi jucători titulari în Liga 1, mulţi au jucat în cupele europene. Nu cred că ei pot să mai aibă teamă după ce au dat 8 goluri în două meciuri. (...) Nu cred că vreunul din ei se gândeşte la aşa ceva. (...) Eu, dacă aş fi antrenorul naţionalei, dacă ar fi să aleg de aici, aş alege cel puţin 6, dacă nu chiar 7. (...) Mi-am rezervat bilete la semifinale", a spus Ioan Andone pentru Digi Sport, la emisiunea Fotbal Club.

UPDATE: Va fi din nou un stadion arhiplin cu români la Cesena, acolo unde se joacă supermeciul România - Franța. Fanii români au promis spectacol, iar pentru asta s-au pregătit așa cum trebuie. Au și făcut repetiție pentru evenimentul din această seară. Românii s-au adunat și au repetat scandările cu care speră să-i impulsioneze pe jucătorii lui Mirel Rădoi.

UPDATE: Site-ul FRF a lansat o provocare în rândul fanilor și i-a invitat să ghicească cine va marca în meciul cu Franța. Având în vedere că în primele două meciuri oamenii lui Rădoi au înscris câte 4 goluri, acum sunt mari așteptări.

UPDATE: În Italia, "tricolorii mici" au suporteri din toată lumea. La magazinul oficial de lângă stadion, până și asiaticii și-au cumpărat tricouri cu naționala antrenată de Mirel Rădoi.


Pentru a merge în penultimul act, România U21 nu trebuie să piardă la mai mult de două goluri partida cu Franța U21.

EURO 2019 | România U21 - Franța U21 - cum ne calificăm în semifinale

  • România U21 bate Franța și întâlnește Spania în semifinale
  • România U21 face egal cu Franța și întâlnește Germania în semifinale
  • România pierde la maximum două goluri diferență cu Franța și întâlnește Spania în semifinale

EURO 2019 | Cum se împerechează echipele în semifinale

Scenariul 1:

Cel mai bun loc 2 Grupa A - Câștigătoarea Grupei B
Câștigătoarea Grupei A - Câștigătoarea Grupei C

Scenariul 2:

Cel mai bun loc 2 Grupa C - Câștigătoarea Grupei A
Câștigătoarea Grupei B - Câștigătoarea Grupei C

După scorurile de sâmbătă și duminică, singurele echipe calificate în penultimul act sunt Germania și Spania. România, Franța și Italia sunt celelalte trupe care pot ajunge în semifinale. Gazdele au nevoie de o victorie a României pentru a se califica în penultimul act. 

CLASAMENT grupa A:

Spania 3 2 0 1 8-4 6
Italia 3 2 0 1 6-3 6
Polonia 3 2 0 1 4-7 6
Belgia 3 0 0 3 4-8 0

CLASAMENT Grupa B:

Germania 3 2 1 0 10-3 7
Danemarca 3 2 0 1 6-4 6
Austria 3 1 1 1 4-4 4
Serbia 3 0 0 3 1-10 0

CLASAMENT grupa C:

România 2 2 0 0 8-3 6
Franța 2 2 0 0 3-1 6
Anglia 2 0 0 2 3-6 0
Croația 2 0 0 2 1-5 0

EURO 2019 | Criterii de departajare

Criteriile de departajare de la Euro 2019 sunt următoarele:

1. Numărul de puncte
2. Meciul direct
3. Golaverajul
4. Echipa care are mai multe goluri marcate
5. Regulamentul disciplinar (echipa cu mai puține cartonașe primite)
6. Coeficientul UEFA

EURO 2019 | România U21 - Franța U21 | Pregătim o nouă invazie

România U21 va avea din nou parte de aportul suporterilor și la meciul cu Franța U21. Site-ul oficial al FRF a anunțat aseară că românii au cumpărat 10.000 de bilete, iar numărul fanilor noștri poate crește și azi.

”Fanii pot cumpăra bilete și mâine (n.r. azi), în ziua meciului, de la ora 09:00, de la casele de bilete ale arenei. Au fost puse în vânzare 14.000 de bilete, iar în cazul în care acestea se vor epuiza, va fi deschis încă un sector cu 3.000 de locuri.

Suporterii români sunt așteptați începând cu ora 14:00 în fan zone FORZA TRICOLORII!, la 1 km de stadion, în Giardino Pubblico, unde se află și magazinul echipei naționale. De aici, în jurul orei 19:00, vom pleca împreună spre marele meci! 

Toți suporterii români sunt rugați să ajungă la stadion în jurul orei 19:00 (ora Italiei), iar cei care au achiziționat bilete online să se prezinte cu ele printate. Aceste recomandări sunt menite să faciliteze accesul în timp util la meci pentru toți fanii noștri”, se arată pe frf.ro.

Astfel, azi se va depăși recordul de fani ai tricolorilor prezenți la un meci de la EURO 2019. Cu Croația, în San Marino, au fost 4.000 de susținători, iar la duelul cu Anglia, 8.500.

EURO 2019 | România U21 - Franța U21 | Avertismentul lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi nu se gândește să joace pentru un rezultat de egalitate în duelul cu Franța U21, care ne poate aduce în semifinalele Campionatului European. Mai mult, selecționerul susține și că nu îl interesează locul pe care va termina, dacă acela va duce în semifinale.

"Îmi pare rău pentru cei implicați, adică Italia, dar mai sunt două meciuri de disputat şi se poate întâmpla ca Italia să nu mai aibă nicio şansă dacă Danemarca va câștiga 4-0 cu Serbia. Dar noi suntem aici pentru noi şi pentru o ţară întreagă, nu ne gândim pe cine am putea ajuta sau pe cine am putea lăsa acasă, important sa luam cel puţin un punct pentru a ne putea califica.

De asta am și spus echilibru. Nu mă interesează neapărat locul 1 sau locul 2, ci ca eu să merg mai departe, ăsta e obiectivul pentru care am venit aici. Asta nu inseamnă că, dacă vom avea egalitate, noi vom ataca. Nu. Nu va trebui să ne gândim că, chiar şi cu o înfrângere la un gol sau două, ne putem califica. Nici nu aş îndrăzni să le spune că pot pierde cu 1-0 pentru că ne calificăm.

Înainte de meci, Polonia se mulţumea să piardă la diferenţă de un gol şi să meargă mai departe. Aceeași greșeală o putem face și noi. E o capcană. Şi la fel ca noi, dacă abordăm meciul la egal şi vom face greşeala asta, se poate întâmpla un dezastru. Apoi, în orice moment, putem să luăm un cartonaş roşu şi totul se va nărui. Mă poate ajuta doar să le dau încă un exemplu, Dacă nu se întâmpla aseară acel rezultat, discursul meu nu se schimba cu absolut nimic.", a spus Rădoi, într-o conferință de presă.

EURO 2019 | România U21 - Franța U21 | Cum va arăta echipa lui Mirel Rădoi

Selecționerul Mirel Rădoi se gândește să meargă tot pe mâna fotbaliștilor folosiți până acum. Conform ultimelor informații, Florinel Coman - Andrei Ivan ar fi singura schimbare făcută în primul 11.

Echipa probabilă a României: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan - Băluță, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - Pușcaș

Meciul dintre România U21 și Franța U21 se va disputa azi, de la ora 22:00 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: romania u21 euro 2019 , program euro 2019 , meciuri euro 2019 , romania franta euro 2019 , romania u21 franta u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
mujica-munteanu
Neașteptat! Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pentru Rafa Mujica și Louis Munteanu

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
Revenire importantă la FCSB, chiar înaintea derby-ului cu Rapid! Mesaj războinic pentru giuleșteni: ”Locul 1 de la coadă”
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Antrenorul din SuperLigă care are ”contract pe viață”! ”Un fel de Alex Ferguson”
FOTBAL: SC OTELUL GALATI - FC UNIVERSITATEA CLUJ, CUPA ROMANIEI BETANO - SEMIFINALA (18.04.2024)
Citește și
Moreno a calificat la pas Spania la EURO 2020, dar ibericii se întreabă dacă să continue cu el
Spain v Malta - UEFA Euro 2020 Qualifier
Spania trebuie să ne bată diseară pentru că altfel riscă prea mult
Răzvan Marin
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Mirel Rădoi contestă alegerea lui Cosmin Contra: "Mi-a plăcut Ianis, chiar dacă nu a fost pe poziția lui!"
Mirel Radoi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”