FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
FCSB, sancționată! Măsura luată a doua zi după derby-ul cu Universitatea Craiova
2.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI,LIGA 1 (27.09.2014)
Ionel Ganea, apărat de un fost mare internațional: "Polițiștii au exagerat!"
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum

Galerie Foto EURO 2020 | Austria-Macedonia de Nord 3-1. Succes istoric al selecționatei lui Foda, la primul meci jucat la București

articol scris de Digi Sport
13.06.2021, 21:00

Primul meci pe Arena Națională la EURO 2020 a consfințit o victorie istorică a selecționatei lui Franco Foda. Austria a obținut primul succes la un Campionat European, după ce a învins destul de clar Macedonia de Nord cu 3-1.

austria - macedonia octav
Austria - Macedonia de Nord, primul meci de la EURO 2020 găzduit de Arena Națională / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Galerie Foto

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de Goran Pandev (28), care, la 37 de ani, a bifat primul său gol la un Campionat European.

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul - Sabitzer a trimis o diagonală splendidă şi Lainer a reluat acrobatic din voleu la colţul lung (18): 1-0.

Austria, fosta adversară a României din Liga Naţiunilor, a avut o şansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiaşi Sabitzer şi Dimitrievski a respins.

EURO 2020 | Austria-Macedonia de Nord 3-1. Inspirația lui Franco Foda


Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reuşind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieşit la intercepţie, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba şi Trajkovski, iar ''veteranul'' Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimiţând în plasă (28), 1-1.

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Naţională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător de la Viitorul, a fost blocat de portar.

Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch (64).

Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade. Atacantul lui Augsburg a înscris al doilea gol al Austriei (78), devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba.

Scorul final a fost decis de Arnautovic, care, la puțin timp după ce a intrat, a marcat în minutul 90, după o pasă genială a lui Laimer şi o ieşire nefericită a portarului.

Austria, la al treilea său turneu final la EURO, a reuşit prima sa victorie, după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.


Min. 90+5 - FINAL!

Min. 90+4 - Schimbare Austria! A ieșit Schlager, a intrat Ilsanker.

Min. 90+3 - Schimbare Austria! A ieșit Laimer, a intrat Baumgartlinger

MIN. 90 - GOOOOOL AUSTRIA: 3-1, Marco Arnautovic! Atacantul lui West Ham a marcat golul care a decis meciul de pe Arena Națională, din pasa lui Laimer.

VIDEO cu bucuria fanilor Austriei, după golul marcat de Arnautovic

Min. 87 - Schimbare Macedonia de Nord! A ieșit Musliu, a intrat Ristovski.

Min. 85 - Cartonaș galben Lainer! Fault asupra lui Ademi

Min. 82 - Schimbare Macedonia de Nord! A ieșit Bardi, a intrat Trickovski

MIN.78 - GOOOOOL AUSTRIA: 2-1, Gregoritsch! Atacantul lui FC Ausburg a marcat, ca un veritabil vâr pur-sânge, de pe linia careului de 6 metri, după o super-pasă a lui Alaba.

VIDEO cu bucuria fanilor Austriei, după golul lui Gregoritsch

Min. 74 - Contraatac al nord-macedonenilor, pe un culoar lăsat liber de Alaba, dar Hinteregger l-a blocat la fix pe Elmas, la marginea propriului careu de 16 metri, după care a pasat spre portar, care, la rându-i, a degajat.

INFO - Suporterii din Macedonia striga UEFA Mafia după încă o faza 50-50 judecată in favoarea Austriei

Min. 64 - OCAZIE AUSTRIA! Dimitrievski a blocat la fix devierea bună cu capul a lui Gregoritsch.

Min. 63 - DUBLĂ SCHIMBARE MACEDONIA DE NORD

A ieșit Trajkovski, a intrat Kostadinov
A ieșit Nikolov, a intrat Bejtulai

Min. 63 - OCAZIE MACEDONIA DE NORD! Nikolov, fostul fotbalist de la Viitorul, a șutat din poziție ideală, dar Bachmann a blocat la fix. Apoi, Pandev, de la mare distanță a încercat o reluare pe sus, dar peste poartă.

Min. 58 - DUBLĂ SCHIMBARE AUSTRIA!

A ieșit Baumgartner, a intrat Gregoritsch.
A ieșit Kalajdzic, a intrat Arnautovic.

Min. 52 - Cartonaș galben Alioski! Pentru o intrare cu talpa în față.

Min. 46 - A început repriza a doua!

SCHIMBARE AUSTRIA. A ieșit Dragovic, accidentat, a intrat Lienhart

Min. 45+2 - PAUZĂ!

Min. 42 - Cartonaș galben Trajkovski! Pentru fault la Dragovic

MIN. 29 - GOOOOOL MACEDONIA DE NORD: 1-1, PANDEV! Aflat la debut la un Campionat European, mijlocașul, în vârstă de 37 de ani, a profitat de mai multe greșeli ale austriecilor și a marcat. Alioski a pasat greșit, Hinteregger a vrut să respingă balonul, dar a trimis în Sabitzer iar din deviere mingea s-a dus spre poartă. Bachmann a plonjat, dar a gafat și el și a scăpat balonul iar jucătorul de la Genoa a profitat și a marcat. 

VIDEO cu bucuria fanilor nord-macedoneni după golul marcat de Goran Pandev

INFO - Ploaia cade tot mai puternic pe Arena Națională, dar gazonul se prezintă în condiții foarte bune.

Min. 22 - Ocazie Austria! Kalajdzic, din poziție foarte bună, singur în careu, a încercat o deviere, dar nu l-a învins pe Dimitrievski.

INFO - A început ploaia pe Arena Națională! Autoritățile au transmis recent un mesaj de tip Ro-Alert, avertizare metro cod portocaliu, prin care au anunțat vijelii, rafale de peste 60-65 km/h, grindină de mici și mediu dimensiuni și averse torențiale, pentru intervalul orar 19:10 - 20:30.

MIN. 18 - GOOOOOL AUSTRIA: 1-0, LAINER! Fundașul dreapta a fentat elegant ieșirea la ofsaid a nord-macedonenilor și a marcat cu latul, la colțul lung, din centrarea lui Sabitzer.

Min. 15 - În tribune, domină fanii nord-macedonilor, dar pe teren selecționata Austriei face legea, momentan. Naționala lui Foda a avut până acum o posesie de 62%, fără ocazii de gol însă.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut austriecilor.

Echipele de start

Austria: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Laimer, X. Schlager, Alaba - Sabitzer, Kalajdzic
Selecționer: Franco Foda

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski
Selecționer: Igor Angelovski.

Arbitru: Andreas Ekberg


Austria - Macedonia de Nord, ACUM. Accesul suporterilor pe Arena Națională s-a făcit începând cu ora 16:00

Suporterii pot intra pe Arena Națională începând cu ora 16:00, pe baza brățării de acces care confirmă respectarea normelor sanitare:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

  • 2.000 de jandarmi și polițiști sunt mobilizați pentru a asigura ordinea publică la meciul de pe Arena Națională și pe traseele de deplasare a fanilor. Din tabăra austriacă se așteaptă în jur de doar 2.000 de suporteri, în timp ce la al doilea meci, cel cu Ucraina, tot de pe Arena Națională, austriecii au anunțat că s-au vândut toate biletele.

În total, cel mai mare stadion din România poate fi ocupat în proporție de 25 la sută, potrivit protocolului aflat în vigoare.

Arena Națională, inundată cu o zi înainte de meci

Antrenamentul Austriei programat pentru ziua de sâmbătă, pe Arena Națională, a fost mutat în Ghencea după ce ploaia torențială a făcut ravagii pe cel mai mare stadion al țării. în Ghencea s-a antrenat și naționala Macedoniei de Nord.

Rămâne de văzut cum se va prezenta gazonul la ora meciului, având în vedere că se anunță ploi în continuare.

Stadionul Arena Națională a fost inaugurat pe 6 septembrie 2011 cu ocazia meciului România – Franța 0-0, la trei ani după începerea construcției. Megastructura dotată cu acoperiș retractabil, cu o capacitate de 55.600 de locuri, a costat 234 de milioane de euro.

Austria - Macedonia de Nord, ACUM. ECHIPELE PROBABILE

"Vrem neapărat să câştigăm, să avem un start bun de Campionat European. Simţim cum creşte suspansul înaintea acestui prim meci, dar echipa s-a antrenat foarte bine, e concentrată", a spus selecționerul Austriei, Franco Foda.

De cealaltă parte, macedonenii vin cu moralul ridicat pentru că încă au proaspătă în minte victoria cu 2-1 împotriva Germaniei, de pe 31 martie, din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022. Interesant este că Macedon de Nord n-a mai pierdut în ultimele 4 meciuri jucate în toate competițiile, de la acel 2-3 cu România.

"De şase ani lucrez împreună cu Goran Pandev, încă de la început i-am spus că e prea mare să îşi termine cariera fără să joace la un turneu final. De aceea, mă bucur că la acest EURO el va fi liderul nostru", a spus selecționerul Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, referitor la veteranul din lotul său, Goran Pandev, de la Genoa, care va împlini 38 de ani pe 27 iulie.

Austria și Macedonia de Nord s-au mai întâlnit de două ori în istorie, ambele meciuri au fost câștigate de austrieci și ambele au fost în calificările pentru Euro, în 2019.

Cu toate acestea, austriecii nu stau deloc bine la capitolul victorii la turneele finale de campionat european, acolo unde nu au niciun succes.

Arena Naţională organizează trei partide din Grupa C şi o optime de finală.

Etichete: arena nationala , meciuri euro 2020 , austria macedonia de nord


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Bogdan Lobonț a rămas fără cuvinte când a fost întrebat despre derby-ul cu FCSB. ”Mai este ceva de spus?”
lobont-3
Se anunță ”infern” pe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut la FCSB - Rapid cu două zile înainte de derby
10
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Exclusiv Răzvan Raț a aflat ce datorii imense are Arena Națională, dar a refuzat propunerea Primăriei Capitalei
Screenshot 2024-03-17 at 22.15.12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”