Nicolae Stanciu reactioneaza in meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala
Exclusiv Ciprian Marica "l-a urecheat" pe Nicolae Stanciu! Ce a spus despre căpitanul României
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
promovare
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au uimit întreaga lume a fotbalului
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Matinal

Spania - România 5-0! Desființați la Madrid! Tricolorii, o nouă umilință și locul 4 la finalul preliminariilor

18.11.2019, 23:37

Naționala de fotbal a României a terminat în genunchi preliminariile pentru Euro 2020. După 0-2, la București, cu Suedia, tricolorii au fost umiliți și desființați la Madrid, scor 5-0, în fața a peste 12.000 de fani români! A fost un meci disputat într-o singură direcție, în mare parte din timp. Ibericii au avut foarte multe ocazii și au trimis și de două ori în bară.

ruiz tatarusanu gol soania romania
Fabian Ruiz a marcat în poarta lui Ciprian Tătărușanu, în Spania - România / Foto: captură ProTV
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

În schimb, elevii lui Cosmin Contra s-au remarcat printr-o acțiunue, unu contra unu, în care Pușcaș nu l-a putut învinge pe Kepa, prin faultul comis asupra lui Florinel Coman în careu, la 1-0 și cam atât. Și a mai fost autogolul lui Adrian Rus, care a spus totul despre moralul tricolorilor.

Spania s-a impus prin golurile marcate de Fabian Ruiz (8), Gerard Moreno (33, 43), Adrian Rus (45+1, autogol) şi Mikel Oyarzabal (90+2), la finalul unui joc pe care l-a avut la discreţie şi pe care îl putea câştiga şi mai categoric.

Tricolorii au avut un penalty neacordat la 0-1

Elevii lui Robert Moreno au avut și un gol anulat pentru faultul lui Gaya asupra lui Benzar (5), apoi Tătăruşanu a salvat golul la reluarea lui Morata (6) la centrarea lui Gaya. Cazorla a fost şi el aproape de gol (7), dar a ţintit transversala cu un şut cu efect din marginea careului. Spania a deschis scorul în min. 8, când Fabian Ruiz a reluat în plasă mingea respinsă de Tătăruşanu la şutul lui Dani Carvajal.

România putea restabili egalitatea (12), când Puşcaş a rămas liber cu portarul, după o eroare a lui Martinez, dar Kepa a respins. Nedelcearu a fost şi el periculos la cornerul care a urmat (13), dar a trimis cu capul pe direcţia goalkeeper-ului iberic. Spania a reluat ţesătura de pase, cu cel puţin două viteze în plus faţă de tricolori, plus de tehnicitate, de intuiţie, de valoare, dar Nedelcearu a respins şutul lui Moreno (15).


Echipa antrenată de Cosmin Contra nu a primit penalty în min. 27, când Coman a fost faultat în careu de Dani Carvajal. Spaniolii şi-au dublat avantajul în min. 33, când Moreno a reluat cu capul de la 12 metri, la colţul lung, din centrarea lui Cazorla. Moreno a mai punctat o dată (43), simplu, din 6 metri, la centrarea lui Gaya. Moreno a fost în prim-plan şi la golul patru al gazdelor, centrarea sa fiind deviată în propria poartă de Rus (45+1).

România nu mai primise patru goluri într-un meci oficial din martie 2013

În repriza secundă, Spania a continuat să domine jocul, însă fără să mai forţeze, iar tricolorii au avut o posesie mai bună, au încercat să înscrie golul de onoare şi au ratat o şansă notabilă în min. 55, când Rus a scăpat spre poartă, dar a fost deposedat in extremis. Spania a mai avut o bară, prin Morata (56), cu un şut din unghi, iar Saul (86) a şutat pe lângă din careu.

Oyarzabal (90+2) a sancţionat o neatenţie a defensivei României, cu un şut de la 18 metri şi a închis tabela.

 


LIVE TEXT

Min. 90+4 - FINAL! România a terminat în genunchi preliminariile pentru Euro 2020

MIN. 90+2 - GOOOL SPANIA: 5-0, OYARZABAL! Umilința tricolorilor definitivată în prelungiri, cu un șut cu stângul în dreapta lui Tătărușanu, din interiorul careului.

Min. 73 - ULTIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Ianis Hagi, a intrat DAN NISTOR

Min. 67 - ULTIMA SCHIMBARE SPANIA! A ieșit Cazorla, a intrat PACO ALCACER

Min. 65 - A DOUA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Marin, a intrat ALEXANDRU CICÂLDĂU

Min. 62 - A DOUA SCHIMBARE SPANIA! A ieșit Ramos, a intrat ALBIOL

Min. 57 - PRIMA SCHIMBARE SPANIA! A ieșit Moreno, a intrat MIKEL OYARZABAL

Min. 57 - PRIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Coman, a intrat ALEXANDRU MITRIȚĂ

Min. 56 - BARĂ SPANIA! Morata a trimis în bară

Min. 55 - OCAZIE ROMÂNIA! Rus, ajuns vârf de atac, după o deschidere foarte bună a lui Stanciu, a scăpat singur cu portarul, dar a fost deposedat de Ramos

Min. 46 - Suporterii români continuă să-i susțină pe tricolori. Admirabil!

Min. 46 - A început repriza a doua!

Min. 45+2 - PAUZĂ la Madrid.

MIN. 45 - GOOOL SPANIA: 4-0, AUTOGOL - RUS! Moreno, bine lansat în careul nostru, după o nouă fază în care Toșca a fost net depășit, a vrut să centreze în fața porții, numai că Rus a deviat nefericit în propria-i poartă.

MIN. 43 - GOOOL SPANIA: 3-0, GERARD MORENO! Morata i-a pasat lui Cazorla, acesta a prelungit pe stânga spre Gaya iar cel din urmă a centrat în careu, acolo unde Moreno, după dublă preluare a marcat.

MIN. 33 - GOOOL SPANIA: 2-0, GERARD MORENO! A fost un corner de pe stânga, și Moreno a reluat cu capul, de lângă un Băluță inert, în plasa laterală din dreapta porții lui Tătărușanu

Min. 32 - O nouă acțiune de atac a spaniolilor, dar Rus a respins în corner.

Min. 25 - CARTONAȘ GALBEN BUSQUTES! Pewntru un fault asupra lui Ianis Hagi.

Min. 28 - ROMÂNIA PUTEA PRIMI PENALTY! Florinel Coman a fost faultat de la spate de Carvajal, la marginea careului de 16 metri, după o fază în care mijlocașul FCSB-ului a combinat frumos cu Ianis Hagi, dar centralul a făcut semn că meciul poate continua.

carvajal coman faza penalty
Florinal Coman, deposedat de Carvajal, în Spania - România / Foto: captură ProTV

Min. 24 - Benzar, care are mari probleme, i-a trimis disperat lui Tătărușanu iar acesta a respins cu piciorul spre linia de aut, lateral dreapta.

Min. 14 - ȘANSĂ MARE DE GOL SPANIA! Moreno, singur în mijlocul careului, a șutat, dar Rus a respins cu piciorul.

Min. 13 - OCAZIE ROMÂNIA! În urma corneului, Rus a reluat cu capul, dar Kepa a fost iar la post.

Min. 12 - OCAZIE MARE ROMÂNIA! Pușcaș a profitat de o dublă eroare a lui Inigo Martinez și a lui Ramos, a rămas singur cu Kepa, dar portarul a deviat în corner.

MIN. 8 - GOOOL SPANIA: 1-0, FABIAN RUIZ! Faza a plecat de la Gaya, care a centrat în careu, Rus a încercat o respingere cu capul pe spate, dar a ieșit o lumânare, apoi Carvajal a șutat în forță. Tătărușanu a respins în față, de unde Ruiz a trimis simplu cu latul.

Min. 7 - BARĂ SPANIA! Cazorla a șutat de la marginea careului de 16 metri spre colțul opus, numai că Tătărușanu a fost salvat de transversală.

Min. 6 - OCAZIE SPANIA! Morata, din patru metri, a deviat spre poartă, dar Tătărușanu a respins în corner.

Min. 5 - GOL ANULAT SPANIA! Gaya a marcat cu capul, din interiorul careului mic, după o centrare bună, lob perfect, a lui Morata, numai că spaniolul s-a suit pe Benzar și arbitrul a dictat fault în atac.

Min. 3 - Morata a șutat din afara careului, mult în dreapta porții lui Tătărușanu.

Min. 1 - A început partida de pe Wanda Metropolitano


UPDATE Ora 20:45. ECHIPELE DE START

SPANIA: 13. Kepa Arrizabalaga - 2. Dani Carvajal, 15. Sergio Ramos (căpitan), 4. Inigo Martinez, 18. Jose Gaya - 17. Fabian Ruiz, 5. Sergio Busquets, 8. Saul Niguez - 19. Gerard Moreno, 7. Alvaro Morata, 20. Santi Cazorla.

Rezerve: 1. David de Gea, 23. Pau Lopez - 3. Raul Albiol, 6. Pau Torres, 9. Paco Alcacer, 10. Thiago Alcantara, 11. Pablo Sarabia, 12. Dani Olmo, 14. Juan Bernat, 16. Rodri, 21. Mikel Oyarzabal, 22. Jesus Navas.
Selecţioner: Robert Moreno

ROMÂNIA: 12. Ciprian Tătăruşanu (căpitan) - 2. Romario Benzar, 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Alin Toşca - 15. Tudor Băluţă, 18. Răzvan Marin - 10. Ianis Hagi, 8. Nicolae Stanciu, 23. Florinel Coman - 9. George Puşcaş.

Rezerve: 1. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă - 6. Andrei Burcă, 7. Denis Alibec, 11. Nicuşor Bancu, 13. Claudiu Keşeru, 14. Vasile Mogoş, 17. Ciprian Deac, 19. Constantin Budescu, 20. Alexandru Mitriţă, 21. Dan Nistor, 22. Alexandru Cicâldău.
Selecţioner: Cosmin Contra

ARBITRU: Aleksei Kulbakov
Asistenți: Dmitri Juk, Oleg Maslianko


UPDATE Ora 20:25. Cosmin Contra a mai operat o schimbare, a 5-a, față de meciul cu scandinavii. Selecționerul a decis să înceapă ca fundaș stânga cu Alin Toșca și nu cu Nicușor Bancu.

ECHIPA DE START: Tătărușanu - Romario Benzar, Adrian Rus, Nedelcearu, AlinToșca - Tudor Băluță, Răzvan Marin - Ianis Hagi, Nicușor Stanciu, Florinel Coman - George Pușcaș


UPDATE Ora 19:34. Radu Naum, moderatorul emisiunii Fotbal Club, a dezvăluit în urmă cu foarte puțin timp echipa de start a tricolorilor

Tătărușanu - Romario Benzar, Adrian Rus, Nedelcearu, Bancu - Tudor Băluță, Răzvan Marin - Ianis Hagi, Nicușor Stanciu, Florinel Coman - Pușcaș

Față de meciul cu Suedia, Cosmin Contra a operat patru modificări în formula de start. Astfel, în locul lui Vasile Mogoș va reveni Romario Benzar, ca fundaș dreapta. Răzvan Marin va evolua la ”închidere”, alături de Băluță, acolo unde a jucat Stanciu cu Suedia. Stanciu care acum va evolua în spatele atacantului, în locul lui Claudiu Keșeru.

Apoi, a treia modificare este aceea că în locul lui Ciprian Deac a fost preferat acum Ianis Hagi, pe dreapta, în timp ce Florinel Coman i-a luat locul lui Alexandru Mitriță, aceasta fiind a patra modificare.


Jucătorii lui Cosmin Contra au un ultim obiectiv la meciul de pe Wanda Metropolitano. Pe arena ultimei finale a Ligii Campionilor, împotriva supervedetelor iberice, au nevoie de victorie ca să nu termine grupa pe poziția a patra.

Spania - România | "Furia Roja" a câştigat turul de la Bucureşti

Niciodată nu a mai avut naționala României o asemenea clasare slabă într-o campanie de calificare la Euro.

"Mă aştept la o reacţie din partea jucătorilor, chiar dacă sunt foarte afectaţi psihic. Am încercat să le ridic moralul, jucăm contra Spaniei, fosta mea casă, şi e un meci special pentru mine", a declarat Cosmin Contra.

"Nu cred că va fi uşor meciul, din contră, va fi dificil. Locuitorii din Madrid vor umple Wanda, vor fi mulţi români sigur, sunt mulţi care locuiesc aici", a spus şi selecţionerul Spaniei, Robert Moreno.

"Dacă nu alergăm mai mult nu avem nicio şansă. Dau ca exemplu echipa mea de club, Slavia, pentru că e o diferenţă enormă între Barcelona, Inter şi Dortmund şi Slavia. Noi am alergat cu 15, 20 de kilometri mai mult în fiecare meci ca ei, asta ca să suplinim lipsa de valoare", a prefaţat partida şi Nicolae Stanciu.

Spania și-a câștigat toate meciurile de pe teren propriu, în preliminariile pentru Euro, iar în turul de la Bucureşti a câştigat cu 2-1.

Spania - România | Echipele probabile

Spania: Kepa - Jesus Navas, Albiol, Ramos, Bernat - F. Ruiz, Busquets, Saul - Oyarzabal, Morata, Alcacer.

România: Tătărușanu - R. Benzar, Nedelcearu, Burcă, Toșca - R. Marin, T. Băluță - I. Hagi, N. Stanciu, Mitriță - G. Pușcaș.

Arbitri: Aleksei Kulbakov - Dmitri Zhuk şi Oleg Maslyanko (toţi din Belarus).

Spania - România va fi în această seară, de la ora 21:45. Partida va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe digisport.ro.

Etichete: cosmin contra , spania - romania , nicolae stanciu , preliminarii euro 2020 , robert moreno , spania romania live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”
ioan-andone
Recomandările redacției
promovare
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au uimit întreaga lume a fotbalului

”Croșeu” în barba lui Zeljko Kopic! Ce au spus Mircea Lucescu și Ioan Andone după Dinamo - Voluntari
London Stadium, London, UK. 9th Dec, 2021. Europa League football West Ham versus Dinamo Zagreb; GNK Dinamo Zagreb Manager Zeljko Kopic Credit: Action Plus Sports/Alamy Live News
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia
man
Foto A purtat "cel mai urât echipament din istorie", iar acum a dezvăluit cum își alege de fiecare dată ținutele
2023 Cymbiotika San Diego Open - Day 2
Citește și
Cosmin Contra și Nicolae Stanciu, o nouă înfrângere în Arabia Saudită! Pe ce loc au ajuns românii
Nicolae Stanciu, erou în Arabia Saudită! Ce s-a întâmplat la meciul direct cu Florin Tănase
stanciu
Fiicele lui Bruce Willis și ale lui Demi Moore, în costume de baie roz, în vacanța lor tropicală. În imagini, și nepoțica actorului
Fiicele lui Bruce Willis și ale lui Demi Moore, în costume de baie roz, în vacanța lor tropicală. În imagini, și nepoțica actorului
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă
Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cine a fost principele Transilvaniei ce a vrut să unească Țările Române? Ce era„planul dacic”?
Cine a fost principele Transilvaniei ce a vrut să unească Țările Române? Ce era„planul dacic”?
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Adrian Mutu a numit cei 5 jucători pe care se bazează România la EURO 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă
Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă
Digi World
Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep
Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep
Digi Animal World
Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”
Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”