Bergamo, Italy, 26th May 2024. Teun Koopmeiners and Marten De Roon of Atalanta celebrates with the UEFA Europa League tr
Noul nume de pe lista lui Arne Slot: îl vrea pe olandezul care a câștigat Europa League cu Atalanta!
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”
Digi Sport 1 Live
Acum

Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0. Italienii au câștigat Europa League și au oprit seria de invincibilitate a nemților

articol scris de Digi Sport
22.05.2024, 23:59

Atalanta și Bayer Leverkusen s-au înfruntat, la Dublin, în finala Europa League, iar italienii au câștigat cu scorul de 3-0.

Atalanta BC v Bayer 04 Leverkusen - UEFA Europa League Final 2023/24
Atalanta este noua câștigătoare a trofeului Europa League / Foto: Getty Images
  • FOTBAL: Oviedo - Espanyol, duminică, 19:30, DGS 2

  • MEDIA: Fotbal European, duminică, 21:00, DGS 1

Finala Europa League a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs (39 de ani).

  • Meciul dintre Atalanta și Bayer Leverkusen a putut fi urmărit în format LIVE TEXT, pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații Digi România.

Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0. Italienii au stopat seria de 51 de meciuri fără înfrângere a germanilor și au cucerit Europa League

Atalanta și Bayer Leverkusen s-au întâlnit în ultimul act din Europa League, iar italienii au oferit un real spectacol fotbalistic.

În prima parte a jocului, meciul a fost dominat complet de trupa din Bergamo. Lookman a deschis scorul în minutul 12, după ce a fost servit excelent în careu, de Zappacosta. Atacantul din tabăra italienilor a profitat de degringolada din apărarea ”Farmaciștilor” și a punctat pentru 1-0.

Același Lookman a ieșit la rampă, 14 minute mai târziu. Vârful trupei din Bergamo a profitat din nou de greșelile din apărare, ale nemților, și a marcat pentru 2-0, scor care s-a menținut până la pauza jocului.


În partea a doua a meciului, elevii lui Alonso au căutat egalarea, dar Lookman a lovit din nou. Atacantul Atalantei a punctat pentru 3-0, în minutul 76, și a reușit hattrick-ul.

Finalul de meci i-a regăsit pe jucătorii ”Farmaciștilor” în atac, dar tabela a rămas nemodificată. Atalanta s-a impus, așadar, cu scorul de 3-0, și a reușit să oprească seria de meciuri fără înfrângere, a nemților.

Atalanta este noua campioană a competiției Europa League. Trofeul a ajuns, pentru prima dată în istorie, la Bergamo!


Minutul 90+4: Final de meci. Atalanta este noua câștigătoare a trofeului Europa League! Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0.

Minutul 76: GOOOL Atalanta! Lookman a reușit hattrick-ul, iar italienii sunt cu o mână pe trofeu.

Minutul 59: Ocazie Bayer Leverkusen! Frimpong s-a lăsat prea mult pe spate, în timp ce a șutat spre poarta lui Musso, iar voleul său din interiorul careului a trecut peste poartă.

Minutul 43: Ocazie Atalanta! De Ketelaere a fost aproape să modifice tabela la 3-0, însă șutul său a fost blocat de Kovar.

Minutul 26: GOOOL Atalanta! Același Lookman a dus scorul la 2-0 pentru italieni. Șutul lui Lookman nu a putut fi parat de către goalkeeper-ul lui Leverkusen. 

Minutul 12: GOOOL Atalanta! Lookman a deschis scorul după o neînțelegere între fundașii lui Leverkusen. Atacantul Atalantei a profitat și a trimis un șut la care Kovar nu a avut nicio șansă. Atalanta - Bayer Leverkusen 1-0.

UPDATE: A început meciul!


Echipele de start:

  • Atalanta (3-4-3): Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Zappacosta, Ederson, Koopmeiners, Ruggeri - De Ketelaere, Scamacca, Lookman

Rezerve: Adopo, Bakker, Carnesecchi, De Roon, Hateboer, Holm, Miranchuk, Pasalic, Rossi, Scalvini, Toloi, Toure

  • Bayer Leverkusen (3-4-2-1): Kovar - Stanisic, Tah, Tapsoba - Frimpong, Xhaka, Palacios, Hincapie - Wirtz, Grimaldo - Adli

Rezerve: Andrich, Arthur, Boniface, Hlozek, Hofmann, Hradecky, Iglesias, Kossounou, Lomb, Puerta, Schick, Tella.


Știrea inițială:

Finala de la Dublin va fi a treia confruntare directă dintre Atalanta și Bayer Leverkusen în cupele europene.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în optimile de finală ale Europa League în sezonul 2021/2022, când italienii s-au impus atât în tur, scor 3-2, cât și la retur, scor 1-0.

Înaintea meciului din finala Europa League, ambele formații au un moral excelent: Atalanta și-a asigurat deja prezența în viitorul sezon din UEFA Champions League, în timp ce Leverkusen a pus mâna pe titlul din Bundesliga și are nu mai puțin de 51 de meciuri la rând fără înfrângere în toate competițiile.

La meciul de la Dublin, Bayer Leverkusen este favorita bookmaerilor la câștigarea trofeului, dar rămâne de văzut cine va ridica, în cele din urmă, trofeul Europa League în acest sezon.

Istvan Kovacs (39 de ani) este cel care va arbitra finala dintre Atalanta și Bayer Leverkusen. Este a doua finală europeană pentru centralul român, după ce a arbitrat finala Conference League din 2022, dintre AS Roma și Feyenoord, scor 1-0.

Ce a spus Gian Piero Gasperini înaintea finalei Europa League cu Bayer Leverkusen

Suntem conștienți că întâlnim o echipă grozavă: numerele, performanțele pe care le-au acumulat pe parcursul acestor luni vorbesc de la sine. Dar, în călătoria noastră am întâlnit multe echipe puternice. Avem puțină stimă de sine.

Este o echipă foarte organizată, dincolo de calitatea individuală, cu multe soluții, nu numai în atac. Este o echipă flexibilă, care se apără foarte bine și repornește foarte bine: merită toate rezultatele pe care le-au obținut, va trebui să avem o prestație foarte precisă, foarte precaută, va trebui să fim exacți și organizați.

Apoi, este clar că este un meci, ca orice finală, în care va trebui să aducem evenimentele în favoarea noastră.

Faptul că am ajuns în Champions League duminica trecută este un pas înainte care permite concentrare maximă pe Europa League. A fost foarte bine, sunt foarte nerădător în sensul în care am pregătit tot ce era de pregătit, acum așteptăm să ne confruntăm. Trebuie să ne găsim calmul cu ușurință”, a spus Gian Piero Gasperini (66 de ani), antrenorul Atalantei, la conferința de presă.

Discursul lui Xabi Alonso înaintea duelului cu Atalanta din finala Europa League

”Concentrarea este pe meci, am jucat 51, jucătorii au capacitatea să se concentreze pe anumite situații, treaba e făcută, acum este momentul să dăm ce este mai bun. Jucătorii sunt pregătiți, am un sentiment bun despre meci.

Îi respect pe cei de la Atalanta, dar am încredere în noi, trebuie să o facem. Energia este bună, încrederea este bună. Trebuie să dăm ce-i mai bun în această săptămână și să ne bucurăm.

Ar însemna enorm să câștigăm un trofeu european. Să fim capabili să ne bucurăm cu oamenii din club, cu fanii. Ați văzut ce s-a întâmplat când am câștigat Bundesliga. Ar fi istoric și asta ne dorim, un sezon istoric”, a spus Xabi Alonso.

Etichete: finala europa league , xabi alonso , istvan kovacs , atalanta , bayer leverkusen , dublin , gian piero gasperini , atalanta bayer leverkusen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu
Un nou război catastrofal e aproape să cuprindă Orientul Mijlociu

Conflictul larvar și rivalitatea au fost aproape mereu o caracteristică a relațiilor dintre Israel...

Descarcă aplicația Digi24
Top articole
budescu rapid-farul (16)
Constantin Budescu semnează! ”Magicianul” va evolua în SuperLigă alături de Dragoș Grigore

A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"
gigi becali - prosport
”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1
Germany v Scotland, Group A - UEFA European Championships - Allianz Arena
Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!
sdsd
Presa din Anglia i-a taxat pe nemți pentru ceremonia de deschidere a EURO 2024
Germany v Scotland - UEFA Euro 2024 - Group A - Munich Football Arena
Recomandările redacției
UEFA EURO 2024: Ungarn - Schweiz; 14.06.2024 Granit Xhaka (Schweiz, 10) und Murat Yakin (Cheftrainer, Schweiz) umarmen s
Exclusiv Doar România i-a bătut în ultimele 15 meciuri și au făcut spectacol la EURO 2024! Jucătorul remarcat: ”E un maestru”

Exclusiv Gigi Becali, gata să încaseze 1.000.000€: ”Vă spun ca să știți”
gigi-becali
”Priviți circul!” Croații au răbufnit după eșecul la scor de neprezentare în fața Spaniei la EURO 2024
profimedia-0881897480
A jucat un singur minut în play-off-ul SuperLigii, dar a fost integralist în Italia - Albania de la EURO 2024! Nota primită
arlind-ajeti
Citește și
"Here we go": fotbalistul care a dat bir cu fugiții din România se transferă pe 18.000.000€!
GIRONA FC vs REAL BETIS Montilivi Municipal Stadium. Girona. March 30,2024 GIRONA FC-REAL BETIS March 30,2024 Aleix Garc
Răsturnare de situație! Campioana Germaniei nu renunță la transferul fostului fotbalist al lui Dinamo
GIRONA FC vs RAYO VALLECANO Montilivi Municipal Stadium. Girona. January 17,2024 GIRONA FC-RAYO VAYECANO January 17,2024
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Frumoasa fiică a lui Reese Witherspoon, leită mama ei. Fanii actriței, uluiți: „Sunteți gemene?”. Imaginile care i-au indus în eroare
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Câți bani iau tricolorii dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Primă și pentru titlul european!
Cum l-a convins Gigi Becali pe jucătorul din Superliga pentru care FCSB a plătit 1.310.000 de euro
Cum l-a convins Gigi Becali pe jucătorul din Superliga pentru care FCSB a plătit 1.310.000 de euro
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la un alt vis
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la un alt vis
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
„Noul Nostradamus" prezice că al Treilea Război Mondial va începe săptămâna viitoare
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc și fac treburi casnice duminica. Motivul?
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
S-a deschis plaja artificială din București: Cât costă o zi de relaxare urbană
Apariție șocantă la EURO: antrenorul Ungariei a introdus un atacant cu greutate FOTO
Apariție șocantă la EURO: antrenorul Ungariei a introdus un atacant cu greutate FOTO
A fost pus să aleagă între Real Madrid și Bayern Munchen, iar starul de 130.000.000€ a dat răspunsul pe loc
Fußball 1. Bundesliga 27. Spieltag Bayer 04 Leverkusen - TSG 1899 Hoffenheim am 30.03.2024 in der BayArena in Leverkusen

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”