rabiot

Un nou caz "Asensio" la Barcelona. Ce a descoperit ziarul de casă al catalanilor

Foto Oficial! Real Madrid a realizat venituri record pentru sezonul 2016-2017

isco messi

Isco a confirmat interesul Barcelonei! De ce nu s-a gândit vreo secundă să "trădeze"

asensio ronaldo

Foto Oficial! Real Madrid a realizat venituri record pentru sezonul 2016-2017

15.09.2017, 15:20
  • Serie A, etapa a 21-a: Juventus - Genoa (luni, 21:45, Digi Sport 2)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

Clubul Real Madrid a înregistrat în sezonul 2016-2017 venituri record în valoare de 674,6 milioane euro, conform unui raport contabil care va fi prezentat pe data de 1 octombrie la Adunarea Generală Ordinară a membrilor (socios).

În sezonul trecut, cifra de afaceri a lui Real Madrid (674,6 milioane euro) a crescut cu 8,8% faţă de sezonul anterior, fără a include diferenţa pozitivă din transferul jucătorilor în mercato de vară. Beneficiul net al madrilenilor s-a cifrat la 21,4 milioane euro. Pentru sezonul 2017 - 2018, veniturile estimate se cifrează la 690,3 milioane euro, cu o creştere de 2,33% faţă de exerciţiul precedent, în timp ce profitul brut va ajunge la 48,6 milioane euro. Real Madrid a câştigat sezonul trecut Liga Campionilor şi Supercupa Europei, trofee care au contribuit la creşterea veniturilor datorită premiilor oferite de UEFA.

”Consiliul de Administrație al clubului Real Madrid s-a întâlnit în după-amiaza zilei de 13 septembrie și a convenit să numească o Adunare Generală Ordinară pentru 1 octombrie 2017, unde, printre altele, să prezinte rapoartele financiare pentru 2016 - 2017, care urmează să fie depuse pentru aprobare.

Sezonul 2016-2017 a fost remarcant pentru prima echipă de fotbal a clubului nostru care a înregistrat unele dintre cele mai mari realizări sportive din istorie: Liga Campionilor 2016/17, LaLiga 2016/17, Cupa Mondială a Cluburilor 2016, Supercupa Europei 2016. Într-un plan financiar, titlurile s-au reflectat în creșterea veniturilor, dar și în creșterea cheltuielilor; în special în ceea ce privește primele acordate personalului sportiv, ceea ce a dus la reducerea lichidității.

Veniturile pentru anul financiar 2016/17, fără a lua în calcul câștigurile de capital dobândite din transferurile de jucători, au crescut la o valoare de 674,6 milioane de euro, în creștere cu 8,8% față de ultimul exercițiu financiar.

Profitul înainte de amortizare (EBITDA) se situează la suma de 137,8 milioane de euro, față de 162,9 milioane de euro anul trecut. Dacă nu ar fi fost pentru câștigurile de titlu și cheltuielile ulterioare, EBITDA pentru 2016/17 ar fi fost de 180 de milioane de euro.

Profitul înainte de impozitare a fost înregistrat la suma de 26,3 milioane de euro, luând în considerare efectul câștigării titlului. După deducerea impozitului, profitul net se situează la 21,4 milioane de euro, ceea ce înseamnă că în conturile clubului, capitalul net a crescut la 463,5 milioane de euro, cu 21,2 milioane de euro mai mare decât anul trecut.

Balanța de numerar a clubului este în prezent de 178 de milioane de euro, cea mai mare cifră din istoria clubului. Scăderea din ultimul an vine ca urmare a plăților de bonus.

Clubul continuă fără a se împrumuta, iar valoarea datoriei nete este în prezent negativă, stabilită la -10,3 milioane de euro, cifră similară și anul trecut. În realitate, aceasta nu reprezintă o datorie, ci o poziție de lichiditate netă. Acest lucru a dus la obținerea datoriei peste EBITDA și a ponderii nete a capitalului propriu, care indică o poziție de solvabilitate absolută.

Previziunea pentru sezonul 2017-2018 indică venituri de 690,3 milioane de euro, înainte de eliminarea activelor, și un profit înainte de impozitare de aproximativ 48,6 milioane de euro”, se arată în comunicatul emis de Real Madrid. 

Citește și:
Reacția unui tânăr de 20 de ani care a câștigat 451 de milioane de dolari la loto

Reacția unui tânăr de 20 de ani care a câștigat 451 de milioane de dolari la loto

Tânărul promite că va fi cumpătat.

digi24.ro
Citeşte şi

Hazard, enervat de declaraţiile tatălui său în privinţa transferului la Real: "A spus prostii!"

eden

CTP: Osaka a jucat cu nasul sus

CTP: Osaka a jucat cu nasul sus

OFICIAL: Real l-a pierdut pe Kepa, care a semnat prelungirea cu Bilbao. Clauză de rezeliere impresionantă

kepa contract bilbao

Video Dialogul inedit dintre Ronaldo şi un copil de mingi! Ce a putut spune Cristiano despre Messi

ronaldo copil
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Digi Film
Vrajitoarea din

Vrajitoarea din "Piratii din Caraibe", fara machiaj si efecte speciale. Iata cum arata